512986541
Barva las | Barvanje

Odstranjevanje barvnih madežev: Kako povsem enostavno odstraniti barvo za lase s kože

S pravilnimi nasveti je lahko barvanje las doma povsem preprosto. Žal pa se pri tem pogosto pripetijo majhne nezgode. Kako torej s kože odstranimo barvne madeže? V nadaljevanju vam bomo predstavili najboljše trike.

Barvanje las je za številne ženske prijetno razvedrilo v prostem času – ''trenutek zase'' – podobno kot pri moških, ko si vzamejo čas za popravljanje avtomobilov ali sestavljanje pohištva. Skorajda ni ženske, ki tega že kdaj ne bi sama poskusila. Z izbiro pravilnih izdelkov je to povsem enostavno. Toda barva pogosto ne konča samo na laseh, temveč žal tudi na koži. Madeži povsod, na čelu, okrog lasišča, na ušesih, na zatilju pa tudi na rokah … Vsekakor jih je treba odstraniti čim bolj nežno. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj najboljših domačih sredstev, s katerimi boste take madeže, ki so posledica barvanja las, odstranili povsem enostavno.

Odstranjevanje barve las z obraza

536178412

Z vazelinom:

Koža na obrazu je zelo občutljiva, zato je nikakor ne smete preveč drgniti. Posledica bi bila razdražena in pordela koža. Če želite preprečiti madeže pri barvanju las, morate sprejeti ustrezne preventivne ukrepe že pred postopkom samim. Na čelo in rob lasišča nanesite tanko zaščitno plast vazelina. Vsekakor ga lahko uporabite tudi pozneje, saj je zelo učinkovit pri odstranjevanju madežev, podobno kot recimo mastna krema. Nasvet: Majhno količino vazelina nanesite na blazinico, lahko uporabite tudi kremo za obraz, nanesite neposredno na čelo in vtrite. Kakor hitro je vazelin (ali krema) temno obarvan, ga lahko odstranite, tako da predel obrišete z vlažno krpico. Pri barvanju vedno uporabljajte zaščitne rokavice, ki so priložene k embalaži. Če bi se zgodilo, da kakšen trdovraten madež vendarle ostane na rokah, pustite vazelin čez noč delovati na tem mestu. Nasvet: Da ne boste umazali posteljnine, si ponoči nadenite bombažne rokavice.

Z otroškim oljem

Preverjeno domače sredstvo je tudi otroško olje. Primerno ni samo za odstranjevanje make-upa, temveč tudi za čiščenje neprijetnih madežev po barvanju las. Najboljše pri tem je, da je koži prijazno, zato ga lahko nanesete kjerkoli. Otroško olje s prsti nanesite na madež, po potrebi pustite delovati čez noč, nato pa odstranite s čistilnim kozmetičnim robcem. Ta trik deluje tudi s čistilnimi robci za nego obraza, ki vsebujejo olje, lahko pa uporabite tudi odstranjevalec make-upa na oljni osnovi.

Z zobno kremo


Zobna krema je prav tako učinkovito sredstvo za odstranjevanje barve za lase. Pri tem deluje kot neke vrste piling. S to metodo odluščimo obarvane kožne celice. Zobno kremo v tanki plasti nanesite na madež s prsti ali z vatirano blazinico in vtirajte 30–60 sekund, nato pa izperite z mlačno vodo in obrišite s krpico za umivanje.

Odstranjevanje barve las z vaših rok

S pecilnim praškom

Skoraj popolnoma zanesljiv recept za odstranitev barve las z rok je mešanica pecilnega praška, nežnega detergenta za pomivanje posode in limoninega soka. Vzemite dve čajni žlički pecilnega praška in ju pomešajte z detergentom za pomivanje posode, nato pa dodajte nekaj kapljic limoninega soka. Uporabite krpico za umivanje, jo dobro navlažite in potopite v pripravljeno mešanico. S počasnimi krožnimi gibi madež previdno odstranite. Na koncu izperite z mlačno vodo. Nasvet: Po končanem postopku uporabite vlažilno kremo, saj ta metoda odstranjevanja madežev kožo lahko izsuši.

Z detergentom za pomivanje posode 


Tekoči detergent za pomivanje posode je še ena od možnosti za odstranjevanje barvnih madežev. Da bi preprečili draženje kože, uporabite samo izdelke, ki ne vsebujejo barvil ali parfumov. Navodilo: Tekoči detergent s prsti nanesite neposredno na prizadeta mesta na koži in nežno podrgnite. Izperite z mlačno vodo. Ponovite, če je treba, dokler madeža povsem ne odstranite.

Z odstranjevalcem laka


Odstranjevalec laka je primerno sredstvo za odstranjevanje barvnih madežev. To metodo je treba uporabiti samo v izjemnih primerih in izključno na rokah. Na tem mestu je koža namreč manj občutljiva kot na primer na obrazu. Bombažno blazinico prepojite z acetonskim odstranjevalcem laka in z njo očistite obarvana mesta. Na koncu prizadeto mesto obvezno izperite s hladno vodo, ne pozabite na kremo za roke, ki kožo varuje pred izsušitvijo.

643396148

Barvanje las doma je zelo preprosto. Kljub temu gre včasih kaj narobe in barva konča na napačnem mestu. S pravilnimi nasveti lahko barvne madeže s kože odstranite povsem enostavno

Najboljši nasvet: Barvo za lase odstranite s kože čim prej. Dlje ko boste čakali, težje jo boste odstranili. Na koncu morate kožo vselej dobro negovati, na primer z vodico za nego obraza in s pomirjujočo kremo. Tako bo vaša koža sijoča, pobarvani lasje pa bodo imeli čudovit lesk.

Odkrijte: