93511615
Barva las | Barvanje

Konice v odtenku ledeno blond: Svetli prameni pri moških so ponovno v modi

Devetdeseta so uradno nazaj: Povedali vam bomo, kako čudovite so lahko videti posvetljene konice in prameni in kako lahko konice v odtenku blond ustvarite tudi sami doma.

600x800_man-frosted-tips-beard

Pomembno pri posvetljenih konicah: Mehki barvni prehodi.

V devetdesetih so se skoraj vsi moški enkrat odločili za blond pramene. Pozneje posvetljene konice dolgo časa niso bile v središču pozornosti pri moških – vse do danes. Posvetljene konice so ponovno nazaj in predstavljajo nov trend, pri čemer so v sodobnem času v ospredju konice v odtenku ledeno blond. Morda zveni bolj privlačno in moderno kot ''blond prameni''. V nasprotju s trendom v devetdesetih so pri sodobni različici v ospredju mehki prehodi med naravno barvo in svetlejšim blond odtenkom v predelu konic. Zaradi tega barva las deluje živahno, pričeska pa je kljub temu videti povsem naravna. V nadaljevanju boste izvedeli, kako lahko takšen stil ustvarite tudi sami.

Konice z ledeno blond: Navodila za posvetljevanje konic doma

775009088LL006_John_Mayer_P

Konice v odtenku ledeno blond v umirjeni različici: Če vam niso všeč prameni, lahko posvetlite samo konice.

Da bi našli najbolj primeren posvetljevalec zase, vam priporočamo, da svojo osnovno barvo las primerjate z barvnim rezultatom, ki je prikazan na embalaži izdelka. Nasvet: Če so vaši lasje zelo temni, vam svetujemo, da postopek opravi frizerski mojster, zato da bo rezultat takšen, kot ste si ga dejansko želeli.

Za nanašanje barve uporabite poseben čopič (če želite ustvariti subtilne pramene) ali pa glavnik z velikimi zobci (če želite ustvariti izrazite pramene). Pred začetkom barvanja oblačila zavarujte s staro brisačo, ki si jo ogrnete okrog ramen, saj je madeže težko odstraniti z oblačil. Barvno mešanico nanesite na glavnik ali na čopič, nato pa nanašajte od lasišča v smeri proti konicam. Pri nanašanju barve v predelu konic uporabite nekoliko večji pritisk na glavnik ali čopič, saj boste tako ustvarili povsem naraven videz.

Če želite posvetliti samo konice in ne želite ustvariti mehkega prehoda, vam svetujemo, da se osredotočite samo na konice. To je priporočljivo samo, če je vaša naravna barva rahlo temnejša kot izbrani odtenek blond. Tako bo prehod med naravnimi in pobarvanimi lasmi zelo subtilen.

Stilsko oblikovanje posvetljenih konic

Za posvetljene konice velja: Uporabite čim manj izdelkov za stilsko oblikovanje. Nanesite majhno količino gela in voska. Toge špičke, ki so bile priljubljene v devetdesetih, namreč v sodobnem času niso več moderne, še posebno ne v kombinaciji s prameni in posvetljenimi konicami. Konice z ledeno blond lepo pridejo do izraza pri pričeskah z daljšimi zgornjimi in krajšimi stranskimi lasmi. Prava izbira v tem primeru bo tako nežen undercut ali pa klasična capri pričeska. Če se odločite za posvetljene konice, vam ne priporočamo preveč kratkih las. Konice z ledeno blond so primerne za različne oblike obraza in lepo pristajajo slehernemu moškemu!

Si tega ne upate narediti sami doma? Potem vam svetujemo, da poiščete Schwarzkopfovega frizerja, ki vam bo pomagal najti najbolj primeren odtenek blond za vas, poleg tega bo obvladal tudi tehniko posvetljevanja. Najdete ga lahko s pomočjo našega iskalnika Schwarzkopfovih frizerskih salonov.