94667077
Barva las | Barvanje

Color melting (zlivanje barv): Tehnika, ki je še bolj naravna kot balayage (prelivanje barv)

Ali so lahko lasje pri katerikoli tehniki barvanja videti bolj naravni kot pri tehniki balayage? Da! Spoznajte tehniko color melting, pri kateri se nežno zlivajo in stapljajo različni odtenki. Končni rezultat? Nežna in sijoča barva las. V nadaljevanju vam bomo razkrili, kako je videti ta trendovski videz in v čem se razlikuje od tehnike balayage.  

Brez dvoma: Tehnika balayage je nekaj najlepšega, kar se nam je zgodilo v preteklih letih. Časi, ko so si ženske pramene barvale z lističi iz folije, so minili! Razlog: Barva za lase se pri tehniki balayage na lase nanaša neposredno s čopičem, kar ustvari čudovit in povsem pristen videz. Še bolj naraven končni rezultat pa obljublja nov trend, ki smo ga poimenovali color melting, kar bi lahko v prostem prevodu opisali kot zlivanje oziroma stapljanje različnih odtenkov. Ta novost je ustvarjena za vse ženske, ki si želijo spremembe, predvsem pa svežo in povsem naravno barvo. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako je ta trend videti in kako ga povsem enostavno lahko ustvarite tudi sami.

Color melting v primerjavi s tehniko balayage

95836560

Pri tehniki color melting se različni barvni odtenki zlijejo v eno samo barvo. Končni rezultat? Čudoviti in sijoči lasje!

V nasprotju s tehnikama balayage in ombré se pri tehniki color melting na lase s čopičem nanesejo vsaj trije barvni odtenki, lahko pa tudi več. Trend pride lepo do izraza tudi pri naravni barvi. Vsi barvni odtenki se pri tej tehniki na koncu medsebojno zlijejo in ustvarijo živahno in sijočo barvo, ki deluje zelo nežno in prefinjeno. Še ena prednost te nadgrajene različice tehnike balayage: Narastek zaradi različnih svetlih in temnih odtenkov, ki so značilni za tehniko stapljanja, sploh ne bo opazen. Tako boste lahko dlje brezskrbno uživali in ponovno barvanje za nekaj časa prestavili.

Za katere barve las je primerna tehnika color melting?

aw16w-st-paris-day4-0880.jpg

Narastek pri tehniki color melting ni preveč opazen

Najprej dobra novica: Tehnika stapljanja oziroma zlivanja različnih odtenkov je primerna za vse barve las! Odtenki, ki se s čopičem nanesejo na lase, se lahko izberejo in prilagodijo vsakokratni izhodiščni barvi. Nasvet: Izbrani odtenki naj se ne razlikujejo preveč od naravne barve las, medsebojno se morajo dopolnjevati, zato da bodo delovali harmonično in usklajeno. Najboljše je, da se odločite za isto barvno družino, na primer za različne odtenke blond. Tako bo končni rezultat še bolj naraven in izpopolnjen.

Kot velja za vse tehnike barvanja, tudi pri tej tehniki na koncu ne smete pozabiti umiti las s posebnim šamponom in z regeneratorjem za pobarvane lase. Tako bodo posamezni odtenki še lepše prišli do izraza.

Če bi radi preizkusili najnovejši barvni trend, vam svetujemo, da vam pri tem pomaga strokovnjak, ki bo s kombinacijo različnih odtenkov ustvaril povsem naraven in čudovit videz. Poiščite Schwarzkopfovega profesionalnega frizerja v svoji bližini s pomočjo našega iskalnika frizerskih salonov.