color-blonde
Barva las | Barvanje

Barvanje na blond – idealna tehnika

Svetla barva ne nastane samo zaradi barve, temveč zaradi depigmentacije oziroma posvetlitve. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kaj morate upoštevati pri barvanju na blond in kako se izognete neželenim stranskim učinkom.

Vaši lasje niso naravno blond? Potem se vam godi podobno kot 95 odstotkom vseh ljudi. Od povprečno tretjine blond žensk jih je samo nekaj naravnih blondink. Vse druge so si nekoliko pomagale z barvo. Barvanje na blond je na vseh lestvicah barvanja še vedno na prvem mestu. Ekstremne blond nianse, kot je na primer platinasta blond, so sicer priljubljene pri manekenkah in zvezdnicah, vendar v vsakdanjem življenju prevladujejo mehkejši odtenki v barvi medu in karamele.

Zato da blond barva ne bi delovala ceneno, je treba lase pobarvati previdno in z občutkom. Zelo lepi so mehki blond toni, ki delujejo povsem naravno. Takšni barvni toni so primerni tudi za ženske, ki so po naravi rjavolase. Z našimi nasveti vam bo to odlično uspelo, prav tako ne boste poškodovali las.

Pravilno barvanje na blond

 • Nasvet 1:

  Si želite blond barvo las, ki bo videti povsem naravno? Potem vam svetujemo, da las ne posvetlite za več kot dva odtenka. Pri barvanju las prav tako upoštevajte barvo obrvi. Razlika ne sme biti prevelika, ker bo v nasprotnem primeru barva delovala preveč umetno.

 • Nasvet 2:

  Če barvate lase, ki so že blond, morate biti zelo previdni. Na spremenjeni lasni strukturi se barve pogosto obnašajo nepredvidljivo; lahko so intenzivnejše, kot bi to pričakovali glede na sliko na embalaži. Mogoče je tudi, da lasje v tem primeru absorbirajo več barve in postanejo temnejši.

 • Nasvet 3:

  Ali se vaši lasje na sončni svetlobi rdeče svetlikajo? Potem morate med beljenjem iz las odstraniti rdeče pigmente, ker lahko na svetlih laseh povzročijo porumeneli ton. Za lase, ki so po naravi nekoliko rdečkasti, so bile zasnovane posebne blond barve s pigmentno mešanico, ki nevtralizirajo neželeni barvni ton.

 • Nasvet 4:

  Ste že blond in želite lase posvetliti za en odtenek? Spreji za blond barvo, ki v posameznem nanosu lase posvetlijo za četrtino odtenka, so pri tem dobra izbira. Sončna svetloba in vroč zrak za sušenje ta učinek dodatno intenzivirata.

 • Nasvet 5:

  Pogumne rjavolaske lahko lase s pomočjo belila posvetlijo za največ osem odtenkov. Belila na laseh nikoli ne pustite delovati več kot 45 minut.

 • Nasvet 6:

  Ali vas je groza vidnih narastkov in se želite izogniti prepogostemu naknadnemu barvanju na blond? Potem je za vas prava rešitev blonet. Značilni za ta modni trend so pramenčki v rjavih laseh, ki poskrbijo za naravno prelivanje barv. Pri tem vam bo pomagal frizer.

Odkrijte: Barvanje