Ženska s posvetljenimi lasmi in klobukom
Barva las | Barvanje

Ali si lahko omislite barvni preliv pri posvetljenih laseh?

Ali lahko uporabite barvni preliv na posvetljenih laseh? Zagotovo ste že koga slišali, ki se je pritoževal nad povsem ponesrečeno spremembo barve las. Povedali vam bomo, kakšne možnosti so na voljo, kateri odtenki pridejo v poštev pri posvetljenih laseh in kako najlažje nanesemo barvni preliv, da bo rezultat tak, kot si želite.

Ženska s posvetljenimi lasmi in čopom

Posvetljene lase lahko povsem enostavno spremenite na temnejšo blond

Imate posvetljene lase in si želite omisliti spremembo odtenka s poltrajno barvo? To je vsekakor izvedljivo in zagotovo veliko bolj nežen postopek kot uporaba trajne barve, vendar pa je treba upoštevati nekaj dejstev. V nasprotnem primeru se namreč lahko zgodi, da bodo lasje imeli zelenkast ali oranžen podton, kar ni preveč prijetno za oko. Na splošno velja: Čim temnejši odtenek želite ustvariti, tem večji bo izziv. Zaradi posvetljevanja je namreč lasna povrhnjica hrapava, zato se barvni pigmenti nanjo ne morejo dobro pritrditi, kot na primer pri naravnih barvah. Če je poltrajna barva pretemna, je lahko rezultat neenakomeren.

Barvni preliv za posvetljene lase: Najprimernejši barvni odtenki

Smejoča se ženska z rjavimi lasmi

Za posvetljene lase je primeren tudi barvni preliv v svetlejšem odtenku rjave

Barvni preliv je idealna izbira za posvetljene lase, če želite preveriti, ali vam pristaja kateri drug barvni odtenek. V primerjavi s trajno barvo se namreč poltrajna pri vsakem umivanju nekoliko izpere, saj ni obstojna.
Najprej morate poiskati pravi odtenek. Nasvet: Če imate nekoliko toplejši osnovni odtenek blond, ki se svetlika in ima rumenkaste odseve, vam priporočamo, da izberete tople barvne odtenke (izberete lahko na primer zlato blond, zlato rjavo, kostanjevo rjavo ali čokoladno rjavo). Pri hladnejšem osnovnem blond odtenku izberite barvne odtenke, ki delujejo nekoliko bolj hladno. Če niste prepričani, kateri odtenek vam pristaja, se lahko posvetujete tudi s frizerskim mojstrom.

Razen vašega osnovnega blond odtenka je za izbiro prave poltrajne barve pomemben tudi ten kože. Zelo temni lasje v kombinaciji s svetlejšo poltjo, ki spominja na Sneguljčico, bi lahko hitro delovali pregrobo. Las pred nanosom barvnega preliva po možnosti ne umivajte, tako boste poskrbeli za njihovo naravno zaščito, poleg tega pa bo barvna sprememba veliko bolj nežna do las.

Pravilna nega za posvetljene lase po barvnem prelivu

Da bodo posvetljeni lasje po barvnem prelivu videti negovani in zdravi, jim namenite veliko nege. Pomembno je, da uporabite negovalno linijo za zaščito pobarvanih las, da bodo lasje čim dlje ohranili visok lesk. Vsake dva do tri dni jim privoščite dodatno nego z dragoceno negovalno masko. Nasvet: Negovalno masko občasno nanesite na lase, nato pa jih ovijte v brisačo ter pustite delovati eno do dve uri. Za vmesno nego lahko lasem privoščite nekaj kapljic dragocenega olja ali balzam brez izpiranja. Nasvet: Pred sušenjem ali ravnanjem na lase nanesite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki.

Odkrijte: Beljenje