Schwarzkopf Trendovski videz

Najlepše pričeske na podelitvi oskarjev 2016

Oscar Frisuren 2016
Nasmešek slavnostne nagrajenke: Alicia Vikander je dobitnica oskarja v kategoriji najboljše stranske igralke v filmu The Danish Girl. Predstavila se nam je z zmagovalno napol visokospeto pričesko
© Getty Images

Najboljši film, najboljša igralka, najlepša pričeska ... Na letošnji 88. slavnostni podelitvi oskarjev so bila za svoje dosežke nagrajena številna slavna imena iz filmske industrije, mi pa smo pripravili posebno nagrado, in sicer za najlepše stilske rezultate! Nagradili smo pričeske z zvezdniškim potencialom, obenem pa smo za vas izbrali najlepše pričeske, ki si zaslužijo oskarja 2016. V nadaljevanju vam predstavljamo zmagovalce v posameznih kategorijah.

Oh, kakšna noč oskarjev! 28. februarja letos so se znana imena iz filmske industrije zbrala na že 88. podelitvi oskarjev, ki jo za izjemne filmske dosežke vsako leto podeli ameriška filmska akademija. Mesto slavnostnega dogajanja je prestižni Dolby-Theater v Los Angelesu, pri tem pa vsekakor niso v ospredju samo filmi. Še pred podelitvijo letošnjih oskarjev so bile strasti dodobra razvnete z razpravo o rasnem razlikovanju in o različnostih med spoloma, domišljijo so burila tudi ugibanja, ali bo Leonardo DiCaprio končno dobil pozlačeni kipec, drugače da bi lahko bila to že kar zarota ali pa tudi ne. Nepogrešljiva tema so bile tudi prečudovite slavnostne obleke, ki nas tako ali drugače povsem navdušijo – in tudi tokrat smo se spraševali, kaj vse bomo lahko videli …

Moderator Chris Rock nas je v uvodnem razgovoru navdušil z jasnimi stališči: Medtem ko je prišel na oder ob zvokih pesmi Fight the Power, ki jo izvaja skupina Public Enemy, je igralec in komik vsekakor nalil čistega vina in pometel z natolcevanji. Bojkot podelitve oskarjev #OscarsSoWhite-Boykott – ki se je zgodil, ker že drugič zaporedoma za oskarja ni bil nominiran noben temnopolti umetnik, pridružili pa so se mu številni znani temnopolti umetniki, med njimi tudi Will Smith – je pospremil z naslednjimi besedami: "Seveda ni lepo, da Will Smith ni bil nominiran – vendar pa je tudi nepravično, da je za vlogo v filmu Wild Wild West prejel 20 milijonov dolarjev.'' 

Kljub resnim temam ni manjkalo zabave. Ponudba je bila res pestra – od zanimivih filmov, trendovskih modnih oblačil, ki bi si zaslužila nagrado za umetniške dosežke, in še kaj. Mi pa smo poskrbeli za še več nagrad … Za najlepše pričeske bomo tako podelili svoje oskarje za posebne umetniške dosežke.

 • Oscar Frisuren 2016
  Končno skupaj: po šestih neuspešnih nominacijah je Leonardo DiCaprio dobitnik oskarja za najboljšega igralca 2016
  © Getty Images

  Najprej pa najpomembnejša novica: Končno si lahko oddahnemo, saj se je Leonardo DiCaprio zapisal v zgodovino kot veliki zmagovalec 88. podelitve oskarjev. Osvajalec ženskih src in večkratni nominiranec (pred tem je bil nominiran že šestkrat) je prestižni kipec osvojil v kategoriji za najboljšega igralca za glavno vlogo v drami The Revenant. Prava paša za oči je bila tudi njegova stilska podoba. Če se je v zadnjem času skozi filmsko zgodovino sprehajal s 300-dnevno brado, je tokrat zbrano občinstvo na slavnostni podelitvi v Los Angelesu pozdravil v elegantnem črnem smokingu z metuljčkom ter s trendovsko gel pričesko (z nazaj počesanimi lasmi).

  Oglejte si najlepše utrinke na podelitvi oskarjev 2016, ki vam jih predstavljamo v galeriji   

 • Pričeske za oskarja 2016

  Pričeske za oskarja 2016: Brie Larson

  © Getty Images  

  Pričeske za oskarja 2016: Brie Larson

  Nagrada za največji wow učinek: Brie Larson je dobitnica oskarja za najboljšo žensko glavno vlogo v drami The Room. Prestižni kipec je sprejela v kraljevski modri obleki znane blagovne znamke Gucci, obenem nas je navdušila z napol visokospeto pričesko, ki sicer ni ukradla pozornosti, vsaj ne s sprednje strani …

  Pričeske za oskarja 2016: Brie Larson

  © Getty Images  

  Pričeske za oskarja 2016: Brie Larson

  ... Nekaj povsem drugega pa je z zadnje strani, kjer se je razkrila čudovita napol visokospeta pričeska z zavitimi kolutki in z zadržano okrasno broško. To je bila pričeska večera!. Dobitnica nagrade za najboljšo stransko vlogo Alicia Vikander je prestižni kipec osvojila tudi za stil, saj nas je z ljubko pričesko povsem prevzela. Brie Larson ima povsem gladko počesane lase z visokim leskom in nežnimi kodri na spodnji dolžini – zmagovalna kombinacija! 

  Pričeske za oskarja 2016: Chrissy Teigen

  © Getty Images  

  Pričeske za oskarja 2016: Chrissy Teigen

  Nagrada za ekstravaganco: Chrissy Teigen je na podelitev oskarjev spremljala svojega soproga, ki je nihče drug kot John Legende, navdušila pa nas je z elegantno spleteno pričesko. Chrissy Teigen, ki je v veselem pričakovanju, si je omislila zanimivo in nekoliko skuštrano francosko kitko, z rahlo natupiranimi lasmi na sprednjem delu lasišča in dodatnimi spletenimi ornamenti. Ljubka pričeska še posebno lepo pride do izraza s čipkasto obleko z motivom vrtnic (blagovna znamka Marchesa) in globokim hrbtnim izrezom. Čarobno in moderno!

  Pričeske za oskarja 2016: Jennifer Lawrence

  © Getty Images  

  Pričeske za oskarja 2016: Jennifer Lawrence

  Nagrada za najlepši paž: Lanskoletna zmagovalka Jennifer Lawrence je na letošnji podelitvi oskarjev zablestela z novo pričesko. Karizmatična igralka sicer letos ni dobila oskarja za najboljšo glavno vlogo (v tej kategoriji je bila nominirana za vlogo v filmu Joy), vendar si zato zasluži oskarja za čudovito in povsem gladko počesano paževsko pričesko, ki je z ledeno blond še posebno lepa. Na rdeči preprogi nas je očarala s črno čipkasto obleko (Dior), obenem nas je navdušila z moderno, asimetrično postriženo pričesko. Osupljivo!

  Pričeske za oskarja 2016: Rachel McAdams

  © Getty Images  

  Pričeske za oskarja 2016: Rachel McAdams

  Nagrada za glamur: Blišč ne zahteva vselej pompoznosti in razkošnosti. Rachel McAdams dokazuje, da takšen učinek lahko ustvarimo tudi s preprosto pričesko. Filmska igralka se je na rdeči preprogi predstavila z osupljivo večerno obleko, ob kateri nam je zastal dih. Smaragdno zelena obleka modnega oblikovalca Augusta Gettyja z visokim topom, zapeljivim hrbtnim izrezom in visokim razporkom ob strani … v kombinaciji z nekoliko bolj zadržano, a zato nič manj elegantno pričesko, zagotovo zmagovalna kombinacija. Lasje z dolžino do ramen so povsem gladko počesani nazaj in utrjeni z gelom. Komaj opazen make-up z ne preveč poudarjenimi bleščicami in dolgi diamantni uhani poskrbijo, da je celotna podoba nadvse elegantna in ustvarjena za podelitev filmskih nagrad! Njen film z naslovom Spotlight je dobitnik oskarja za najboljši film!