Schwarzkopf Trendovski videz

Pričeske na Evroviziji 2014

Pričeske na Evroviziji 2014
Tokratna zmagovalka Evrovizije Conchita Wurst iz Avstrije je kontroverzna 'dama' z brado in dolgimi, rahlo valovitimi lasmi
© Getty Images

Na letošnji prireditvi Evrovizije v Köbenhavnu je zmagala Conchita Wurst, kar je bilo za marsikoga zelo nenavadno, presenetljivo. Za ženskim umetniškim likom se skriva Thomas Neuwirth, kar je pri občinstvu naletelo na zelo mešane občutke. Njegovo oziroma njeno podobo bi lahko opisali kot nadvse ekstravagantno. Glasbeni spektakel je poleg tega postregel s številnimi zanimivimi nastopi, kjer ni manjkalo glamurja in umetniških vrhuncev.  

 • Letošnja prireditev je poskrbela za veliko presenečenje in dramatično noto, saj je zmagala Conchita Wurst (ali Thomas Neuwirth), ki je odlično odpela zmagovalno pesem Rise Like a Phoenix. S tem si je priborila zmago zase in za Avstrijo, hkrati pa pozornost usmerila na problem enakopravnosti spolov, splošne sprejemljivosti, strpnosti in pravice do osebne izraznosti, saj bi lahko umetnika uvrstili v žanr travestije, česar doslej na tako prestižni glasbeni prireditvi v takšni obliki nismo videli. 

 • Evrovizija: Podoba Conchite Wurst

  Conchita Wurst nas je presenetila z vznemirljivo drugačnostjo. Popolno stilsko podobo naredijo rahlo kodrasti lasje, dolge trepalnice in s prikritim zlatom glamurozna večerna garderoba. S pojavnostjo uteleša zdaj moderno divo, ki z izrazitim kontrastom moške brade poskrbi za skorajda ekscesivno odstopanje od običajnih normativov, predvsem pa polarizira. 

 • Najboljše z Evrovizije 2014: Osupljive pričeske in zanimiva dejstva

 • Pričeske na Evroviziji 2014
  Nemška skupina Elaiza (zgoraj) in Tolmachevy Sisters iz Rusije s spetima čopoma (spodaj)
  © Getty Images
 • Slovenijo je na letošnji prireditvi, ki si jo je ogledalo skoraj devet milijonov ljudi, zastopala Tinkara Kovač, ki se je uvrstila v finale. Tudi Nemčija se je morala letos zadovoljiti z manj vidnim mestom. Skupina Elaiza (Is It Right) je kljub čudoviti stilski podobi dosegla 39 točk in se uvrstila na ne preveč spektakularno 18. mesto. Nekoliko uspešnejši je bil ruski duo Tolmachevy Sisters, ki je med drugim navdušil z zanimivo umetniško pričesko. Mladi umetnici sta si omislili nenavadno modno kreacijo z umetnima čopoma, ki sta bila povezana, dosegli sta sedmo mesto.


  Pri večini nastopajočih smo lahko opazili dovršenost in preverjeno eleganco pri stilskem oblikovanju pričesk. Videli smo čudovite kodre v stilu beach waves, glamurozne retrokodre, navdušile so nas tudi pričeske v stilu undone, ki so se izkazale zelo primerne za takšno prireditev. Moški predstavniki so letos pokazali nekoliko več poguma, med drugim smo opazili pričesko v stilu irokeze, pa tudi divje rokerske pričeske z brki, pri skupini Twin Twin.


  V galeriji vam bomo predstavili nekaj nastopajočih z najlepšimi pričeskami, predstavili vam bomo tudi nekaj koristnih stilskih nasvetov.

 • Najlepše pričeske na Evroviziji 2014

  Pričeske na Evroviziji 2014

  © Getty Images  

  Pričeske na Evroviziji 2014: Glamurozni kodri

  Emma Marrone je zastopala barve Italije in s pesmijo La Mia Citta odprla slovesno prireditev, obenem je od začetka veljala za izrazito favoritinjo. Ni zmagala, vendar bi ji nagrado vsekakor podelili za glamurozne kodre v retrostilu, ki poskrbijo za zelo umetniško podobo.

   

  Stilski nasvet: To so kodri v stilu undone, ki združuje klasično eleganco in moderno noto svobodne izraznosti

  Pričeske na Evroviziji 2014: Emma Marrone

  © Getty Images  

  Pričeske na Evroviziji 2014: Z zavitimi kolutki

  Na tiskovni konferenci se je predstavnica Italije Emma Marrone odločila za očarljivo pričesko z zavitimi kolutki, ki je bila v stilu undone. Pričeska z izrazitim tvistom je rokerska in zelo glamurozna.

   

  Stilski nasvet: Pričesko utrdite z lakom za lase, ki bo poskrbel za obstojnost in zvezdniške utrinke

  Pričeske na Evroviziji 2014: Emmelie De Forest

  © Getty Images  

  Pričeske na Evroviziji 2014: Beach waves z okrasnim obročkom

  Emmelie De Forest, zmagovalka Evrovizije 2013, je navdušila z očarljivo pričesko v stilu beach waves, ki pričara občutek sonca, morja in vetra. Tej pričeski je zvesta tudi letos, celostno podobo pa je tokrat popestrila z okrasnim obročkom.

   

  Stilski nasvet: Da bo obroček ostal na svojem mestu, ga morate na nevidnem mestu pritrditi s sponkami

  Pričeske na Evroviziji 2014: Ilse DeLange

  © Getty Images  

  Pričeske na Evroviziji 2014: Na pol visoko speti lasje

  Nizozemska skupina Common Linnets je na letošnji Evroviziji zasedla drugo mesto. Še zlasti všeč nam je bila pričeska pevke Ilse DeLange, ki si je omislila romantično na pol visoko speto pričesko z nežnimi resicami, ki lepo poudarijo vilinsko podobo.

   

  Stilski nasvet: Na zadnjem delu lasišča lahko ustvarite nekoliko večji volumen, saj bo zato delovala neukročeno in vpadljivo

  Pričeske na Evroviziji 2014: Lorent Idir

  © Getty Images  

  Pričeske na Evroviziji 2014: Umetniška irokeza

  Zanimive pričeske smo opazili tudi pri moških predstavnikih, še posebno je izstopal predstavnik Francije Lorent Idir iz skupine Twin Twin. Njegova afropričeska, ki spominja na irokezo, je poskrbela za dobro voljo in stilsko presenečenje, vendar je na žalost zasedel zadnje mesto.

   

  Stilski nasvet: Uporabite gel za oblikovanje, ki bo poskrbel za obstojnost in umetniški vtis