Schwarzkopf Trendovski videz

Zvezdniški stil: January Jones in njena umetniško oblikovana griva

January Jones in njena griva
January Jones z lepo oblikovano grivo, ki ustvari visok umetniški vtis
© Getty Images

January Jones poznamo kot Betty Draper, ljubko plavolasko iz uspešne nanizanke Mad Men. Poleg filmskega talenta nas prikupna igralka vedno znova navdušuje z izjemnimi pričeskami, ki vselej poskrbijo za pozornost. Na podelitvi filmskih nagrad SAG 2013 se je January Jones predstavila z razkošno grivo, ki je bila res nekaj posebnega. Med drugim jo odlikuje zanimiv detajl na zadnjem delu lasišča – lasje ob straneh so počesani tako, da oblikujejo zanimivo silhueto. V nadaljevanju vam bomo povedali, kako boste tudi vi povsem enostavno ustvarili takšno ekstravagantno pričesko.

 • January Jones poznamo po uspešni seriji Mad Men, v kateri igra ljubko in nekoliko zmedeno Betty Draper, ki je zaradi svojega nesrečnega ljubezenskega življenja zagotovo osvojila srca številnega občinstva. Betty je zapuščena soproga, ki je že drugič poročena, vendar pa v svojem zakonu ni preveč srečna, saj je še vedno zelo navezana na svojega prvega moža. Obenem je tudi stroga mama, ki se nenehno prepira s svojo hčerko, a ji kljub temu v najpomembnejših trenutkih vselej stoji ob strani. Betty je nekdanja manekenka, ki se v peti sezoni uspešne nadaljevanke bori z odvečnimi kilogrami in poskuša pridobiti izgubljeno samozavest.

  Toda, kdo je filmska igralka, ki tako prepričljivo upodablja Betty Draper in v številnih intervjujih celo priznava, da svoje filmske junakinje pogosto tudi sama ne razume najbolje. 35-letna filmska igralka, ki je tudi sama mama (ima sina Xanderja), je dobila ime po mesecu rojstva, zato January. V zgodnji mladosti je delala kot manekenka, vendar je kaj hitro odkrila filmski talent, ki je prišel do izraza v številnih oglasnih spotih, posnetih za televizijo. Po mnogih stranskih vlogah v uspešnih hollywoodskih filmih, kot so Bandits z Bruceom Willisom pa Anger Management z Jackom Nicholsonom in American Pie, ji je dokončni preboj uspel s serijo Mad Men, za katero je dobila dva zlata globusa in si med drugim prislužila tudi nominacijo za Emmyja za najboljšo glavno igralko.

 • January Jones: Bob z visoko grivo in še več

 • January Jones
  January Jones with a wavy bob
  © Getty Images

  January Jones nas kot Betty Draper s svojimi blond lasmi in dovršenimi stilskimi pričeskami spominja na hollywoodsko lepotico Grace Kelly. V zasebnem življenju January rada preizkuša različne stile. Včasih se odloči za pričesko v stilu boba z rahlimi kodri, spet drugič nas preseneti z napol visoko speto pričesko v kombinaciji z visoko spetim frufrujem, odlično pa ji pristajajo tudi zapeljivi kodri ali pa strogo počesana figa v stilu sleek-look. Ameriška igralka rada eksperimentira tudi z barvami. Tako smo jo lani opazili z nežnimi pink prameni v kombinaciji z nežno blond, nekaj časa pa so bili njeni lasje pobarvani celo rdeče.

  Za svoj nastop na podelitvi filmskih nagrad SAG 2013 si je January Jones omislila pričesko v stilu boba z visoko in razkošno grivo, pri čemer so lasje ob strani počesani nazaj in speti. V nadaljevanju vam bomo povedali, kako lahko tudi vi povsem preprosto ustvarite takšno pričesko.

 • Vse, kar potrebujete za pričesko v stilu January Jones:

  Pena za večji volumen, okrogla krača, glavnik za tupiranje, pena za stilsko oblikovanje, gel, sponke, lak za lase

 • Kako ustvariti umetniško grivo v stilu January Jones:

  1. Na frufru nanesite peno za večji volumen, nato pa lase z okroglo krtačo osušite od lasišča proti konicam – v smeri nazaj.

  2. Sedaj predel frufruja natupirajte. Posamezne pramene nekoliko privzdignite in jih natupirajte v nasprotni smeri rasti. Frufru previdno počešite nazaj in ga narahlo zgladite.

  3. Lasne konice v zatilju osušite v smeri navzven. Po potrebi lase predhodno navlažite ali pa na konice nanesite peno za stilsko oblikovanje.

  4. Na dlani nanesite nekaj gela in zgladite lase ob strani, nato pa jih z glavnikom strogo počešite nazaj. Konice zavijte navznoter in jih na sredini lasišča pritrdite z večjim številom sponk.

  5. Uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za visoko obstojnost.

  V videoposnetku vam bo Armin Morbach predstavil zanimivo različico grive, ki si jo lahko omislite tudi vi.

 • Video: Kako ustvariti pričesko v stilu rockabilly