Schwarzkopf Trendovski videz

Zvezdniški stil tega meseca – umetniška figa Bérénice Bejo

Ena najbolj preprostih in hkrati najbolj spektakularnih pričesk na letošnji podelitvi oskarjev je bila čudovita figa, ki nam jo je predstavila igralka Bérénice Bejo. Gre za zanimivo in nekoliko drugačno pričesko, ki nas je navdušila. Opisali bi jo kot ob strani spleteno kitko, ki je v zatilju oblikovana v umetniško figo. V našem kotičku za stilske nasvete vam bomo predstavili, kako lahko takšno pričesko, ki je primerna za vsak dan kot tudi za rdečo preprogo, ustvarite sami.

 • Bérénice Bejo in njena razigrana figa
  Ognjeno in hkrati romantično – tako bi lahko najbolje opisali umetniško figo Bérénice Bejo
  © Getty Images

  Odkar je nemi film The Artist na letošnji 84. podelitvi oskarjev pometel s konkurenco in osvojil najprestižnejši kipec v filmski industriji, je Bérénice Bejo zagotovo ime, ki ga pozna sleherni filmski navdušenec. Priznamo, da nas je Bérénice s svojo očarljivostjo in ljubkostjo povsem prevzela.

  S svojim nastopom na rdeči preprogi v Log Angelesu je Argentinka poskrbela za pravo senzacijo in se v soju žarometov, ki jih je v trenutku osvojila, prikazala v svoji najlepši luči. Morda nas je še toliko bolj prevzela, ker smo jo v črno-belem filmu videli samo s črno vodno trajno, medtem ko je v resničnem življenju njena pričeska zelo ognjena. Petintridesetletna in nadvse uspešna igralka nas je navdušila tudi z očarljivo obleko modne znamke Elie Saab, ki se je odlično skladala z bakreno rdečo barvo njenih las. Predstavila se nam je z zanimivo umetniško spleteno figo, ki se zaključi globoko na zatilju. Njena pričeska je bila zagotovo ena najlepših in bi si zato prislužila oskarja za najlepšo pričesko 2012.

 • Bérénice Bejo in njena razigrana figa
  Bérénice Bejo in njena zanimiva umetniško oblikovana figa s čudovitim volumnom
  © Getty Images
 • Posebnost: lasje so oblikovani v francosko kito, pri čemer se spletajo samo prameni na eni strani in tako oblikujejo zanimivo stransko kito, ki poteka tesno ob lasišču. Konec kitke je s preostalimi spuščenimi lasmi zavit v preprosto figo, vendar konice las niso popolnoma skrite. Zelo prefinjeno in hkrati zelo preprosto. V naših stilskih nasvetih boste izvedeli, kako lahko povsem enostavno takšno pričesko oblikujete tudi sami.

 • Vse, kar potrebujete za spleteno figo v stilu Bérénice Bejo:

  pena za večji volumen las, ploska krtača, sušilnik za lase, gumice, sponke, lak za visok lesk

 • Kako ustvariti umetniško kreacijo v stilu Bérénice Bejo:

  1. Lasje morajo imeti za takšno pričesko velik volumen. Zato vam priporočamo, da na lase, ki ste jih umili in osušili z brisačo, nanesete majhno količino pene za večji volumen. Nato jih s plosko krtačo prečešite od korenin do lasnih konic in jih osušite tako, da jih vržete preko glave.
  2. Naredite globoko stransko prečo in ločite širok pramen sprednjih las. Razdelite ga na tri manjše pramene in spletite francosko kito. Ta mora biti spletena tesno ob lasišču, vse do zatilja. Francosko kito naredite tako, da postopoma dodajate in spletate tanke pramene s sprednje strani.
  3. Nato lase na zatilju povežite v čop in ga sukajte tako dolgo, dokler se ne izoblikuje figa.
  4. Konec čopa, ki ste ga zasukali v figo, naj ne bo povsem skrit. Figo za večjo obstojnost utrdite z lasnicami.
  5. Na koncu uporabite še lak za lesk, ki bo poskrbel za zavidanje.