Schwarzkopf Trendovski videz

Stilska navodila za spleteno pričesko: Spleteni dvojni venček

Stilska navodila za spleteno pričesko: Spleteni dvojni venček
Kraljica stilskega oblikovanja: Ciara si je omislila spleteno pričesko v obliki dvojnega venčka
© Getty Images

Spletene pričeske so trenutno povsem v ospredju. Njihov trendovski potencial so prepoznale tudi zvezdnice. Povsem na vrhu priljubljenosti je spleteni venček, ki ga je predstavila Ciara. Omislila si je klasični venček in ga dopolnila s še eno krono ter si tako omislila dvojni venček v trendovskem skuštranem stilu. Z našimi navodili se boste tudi vi spremenili v kraljico spletenih pričesk. 

Obožujete trendovske pričeske, vendar ne želite, da bi bile te preveč romantične? Radi imate visoko spete pričeske, vendar ne bi želeli, da so preveč elegantne? Imamo rešitev za vas! Lahko si omislite spleteni venček v stilu Ciare. Njena pričeska združuje dva različna stila spletanja, pri čemer gre za kombinacijo francoske kitke in kitke v obliki ribje kosti. Celotna podoba zato deluje odraslo in žlahtno, skuštran videz visoko spetih las pa poleg tega poskrbi za mladosten pridih. Popolna kombinacija za najrazličnejše slavnostne dogodke, obenem pa tudi primerna za vsakdan. Prava paša za oči, zato smo pričesko nemudoma uvrstili na vrh naše lestvice želja. 

 • Dvojni spleteni venček: Navodila za postopno oblikovanje

 • Dvojni spleteni venček: Navodila za postopno oblikovanje
  Dvojni venček zagotavlja večjo obstojnost in predstavlja pojem lepote na kvadrat! Ciara z dvojnim spletenim venčkom!
  © Getty Images

  Stilsko na kvadrat: Vrhunec pričeske predstavlja kombinacija dveh stilov, ob tem pa je spleteni venček na voljo v dvakratni izvedbi, kar še poveča njegovo privlačnost. Vse to dodatno okrepi učinek presenečenja. Preprosto pričesko si lahko omisli vsakdo, vi pa si želite nekaj bolj sofisticiranega? Zaupali vam bomo, kako lahko tudi vi povsem preprosto ustvarite sofisticirani spleteni dvojni venček, kot ga ima Ciara. 

  Potrebujete: Dolge lase (naravni lasje in clip-in podaljški), peno za utrjevanje, dve tanki gumici, sponke in lak za lase


 • Stilska navodila:

  1. Da bi ustvarili oprijemljivo strukturo, nanesite na umite in z brisačo osušene lase peno za stilsko oblikovanje v velikosti teniške žogice, nato pa jih osušite do suhega. 

  2. Ustvarite sredinsko prečo in na sprednjem delu lasišča, na levi in na desni strani, ločite pramena, ki naj bosta široka za dva prsta. 

  3. Preostale lase razdelite na dva enaka pramena in ju za zdaj spnite na stran. 

  4. Oba sprednja pramenčka spletite povsem sploščeno od lasišča do konic, nato pa kitke pritrdite s tanko gumico. Celotna kreacija bo prišla lepo do izraza, če boste uporabili kombinacijo spletanja francoske kitke in kitke v obliki ribje kosti. 

  5. Nato vzemite oba zadnja pramena, ju spletite v dve kitki in konce kitk utrdite z gumico. 

  6. Zdaj je potreben občutek za fino stilsko oblikovanje: Levo kitko na zadnjem delu lasišča položite okrog glave – položite jo na desno stran, tako da poteka vzporedno s spleteno kitko na sprednjem delu lasišča, nato pa jo pritrdite s sponkami na zgornjem delu lasišča. 

  7. Nato desno kitko na zadnjem delu lasišča položite preko glave – položite jo na levo stran in pritrdite s sponkami.

  8. Ostaneta še obe sprednji kitki, ki naj potekata ob straneh proti zatilju, konce pa spnite s sponkami. 

  9. Če želite ustvariti moderen skuštran videz, preprosto izvlecite nekaj pramenčkov. 

  10. Pričesko utrdite z lakom za lase in že ste gotovi. 

 • Spletena visoko speta pričeska

  V naših videonavodilih vam bomo pokazali, kako lahko povsem preprosto ustvarite spleteno kitko in jo oblikujete v venček. 

 • Frisuren-Anleitungen