Schwarzkopf Trendovski videz

Lovec na stile: Nove trendovske pričeske od Londona do New Yorka

Lovec na stile: Nove trendovske pričeske od Londona do New Yorka
Impresivno: Pričeska side-swept s pridihom New Yorka. V Velikem jabolku je vse nekoliko večje, kar velja tudi za pričesko!
© Gunnar Lillehammer/ Instagram: @salemindrias

Na lovu za najnovejšimi pričeskami: Umetniški fotograf Gunnar Lillehammer (styleklicker.net) je za nas ujel najlepše utrinke trendovskih pričesk letošnje sezone, ki jih je opazil na ulicah v Londonu in New Yorku. V ospredju so očarljivi posnetki, čudovite pričeske, ki jih je opazil v velikih metropolah, inspiracija uličnega stila in nove modne zapovedi – vsekakor vredno vašega ogleda! 

 • Včasih sploh ni enostavno najti pričesko, ki nam dejansko pristaja. Ali je pričeska v skladu z najnovejšimi trendi, smo izbrali pravo barvo? Ali je pričeska, ki si jo želimo, morda nekoliko iz mode? Ali jo dejansko lahko nosimo? Nam resnično pristaja? Veliko vprašanj, ki prinašajo več dvomov kot odgovorov. Zaupali vam bomo majhno skrivnost: Zanesite se na svoj lastni stilski občutek, ne dvomite o svojih občutkih in svojih odločitvah. Najlepše pri tem je, da ne more biti napačno. Ravnajte instinktivno in bodite takšni, da se boste počutili najboljše – to bodo opazili tudi drugi. Poleg tega boste s tem poskrbeli za lep videz. Najboljši dokaz: Glavne protagonistke z zanimivimi pričeskami na umetniških slikah Gunnarja Lillehammerja. Pričeske, ki jih je v svoj objektiv ujel priznani umetniški fotograf, so res nekaj posebnega. Presenečajo z barvami, različno ukrojenimi pričeskami in stili. In prav zato bodo sooblikovale trende v prihodnosti.  

  Zvezdniški bloger že od leta 2007 fotografira zanimive ljudi na ulicah v velikih modnih metropolah in jih objavlja na svojem blogu www.styleclicker.net (za blog je prejel tudi prestižno nagrado Musikexpress Style Award). Po čem se odlikujejo njegove slike? Gunnar Lillehammer je znan predvsem po svojih avtentičnih posnetkih. Na ta način umetnik (s pravim imenom Gunnar Hämmerle), ki sicer prihaja iz Münchna, ovekoveči stil in utrip določenega mesta v njegovi popolnosti. Ulice so njegov revir, kjer je na lovu za novimi kreativnimi stili in drugačnostjo. Na modnih tednih v New Yorku in Londonu je za nas izbral nekaj čudovitih eksotičnih pričesk. V nadaljevanju si lahko ogledate, v čem se obe metropoli razlikujeta.  

 • Trendovske pričeske na ulicah New Yorka

  Pričeske, ki so nekoliko 'odbite', vendar se kljub temu lahko nosijo. Izstopajoče in ekstravagantne, vendar tudi elegantne. Ženstvene, a zelo cool. Mesto, ki nikoli ne spi, se pokaže pri pričeskah s svoje druge, precej živahne plati. V uličnem stilu ameriške metropole se prepletata bogastvo idej in modna drznost. Rezultat je moderna kombinacija, ki je privlačna in obenem kaže nove poti. Modni moto megalomanskega mesta v stilu 'fashion forward' se odraža tudi pri pričeskah! 

 • Ulični stil v New Yorku

  Ulični stil v New Yorku: Paž

  © Gunnar Lillehammer/ @hemmluv  

  Predstavljamo vam trendovsko retropričesko, ki je bila absolutni hit v petdesetih in šestdesetih letih. Pričeska navdih črpa v angleških pažih, ki so bili nepogrešljiv del sobne postrežbe v hotelih. Od tod tudi njegovo ime. Če se povrnemo v sedanjost (oziroma v New York): Grafično postriženo kratko pričesko s frufrujem lahko v zadnjem obdobju zelo pogosto opazimo tudi pri modnih navdušenkah. Kako tudi ne, navsezadnje pričeska s čistimi linijami odraža sodoben modni utrip. 

  Nasvet: Uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za popoln finiš 

  Ulični stil v New Yorku: Napol visokospeta figa

  © Gunnar Lillehammer/ @mariadelrusso  

  Ulični stil v New Yorku: Napol visokospeta figa

  Stilska nadgradnja: Enostavna visokospeta pričeska v mestu s povišanim utripom nikakor ne sme manjkati. Newyorčanke so združile dva trenda, pri čemer imamo v mislih figo in napol visokospete lase. Z drugimi besedami: To je umetniška figa, ki je speta na zgornjem delu lasišča. Pričeska je zelo lahkotna, obenem elegantna, hitra, enostavna in univerzalna. Zato pristaja različnim tipom. Zaključna misel: Zanimiva kreacija, ki ni ustvarjena samo za zvezdnice.    

  Nasvet: Lahkotna skuštrana pričeska v kombinaciji s figo vas bo spremenila v absolutno kraljico uličnega stila

  Ulični stil v New Yorku: Svetlobni odsevi v laseh

  © Gunnar Lillehammer/ @raquelpaivablog  

  Ulični stil v New Yorku: Svetlobni odsevi v laseh

  Žarometi so na širokih ulicah New Yorka nepogrešljivi, saj vnašajo luč v temo – in to dobesedno. To lahko trdimo tudi za svetle pramene, ki so že dolgo nepogrešljivi za trendovski ulični stil. Lepo pristajajo poslovnemu razredu in s tem poslovnemu svetu, nič manj pa ne pridejo do izraza pri kavbojskem stilu. Delujejo zelo lahkotno in ležerno, še posebno v kombinaciji s frufrujem in resicami ter z modnimi sončnimi očali. 

  Nasvet: Svetli prameni pridejo še zlasti lepo do izraza v kombinaciji s temnejšimi oblačili (npr. črn pulover)

  Ulični stil v New Yorku: Napol visokospeti lasje

  © Gunnar Lillehammer  

  Ulični stil v New Yorku: Napol visokospeti lasje

  Prva, ki je to naredila, je bila Kim Kardashian. Sledili so drugi: Newyorčanke jo pri tem vsekakor posnemajo. Govorimo o platinasti blond barvi las v kombinaciji z napol visokospetimi lasmi. Pri tem se zgornji lasje s sušilnikom, krtačo in lakom za lase počešejo nazaj – povsem brez sponk, široke zaponke ali gumice. Mladostna pričeska odraža moč in pozornost preusmeri na obraz. Prava paša za oči, ki privablja poglede. 

  Nasvet: Ne glede na to, ali je to lahkotna pričeska za prosti čas ali ekstravagantna kreacija za svečane priložnosti – napol visokospeta pričeska je primerna za vse!

 • Trendovske pričeske na londonskih ulicah

  Stilske pričeske s poudarjeno karizmo. Glavno mesto Anglije je znano po številnih modnih navdušencih in navdušenkah, ki obožujejo eksperimentiranje. Za londonski stil so značilni predvsem pogum, modna ustvarjalnost in visok stil z uglajenostjo. Pri oblikovanju pričesk je angleška metropola povsem v znamenju ekstravagance, trendov in dobrega okusa. Z drugimi besedami: Zelo angleško! 

   

 • Londonski ulični stil

  Londonski ulični stil: Ombré-look

  © Gunnar Lillehammer/ @meganellaby  

  Londonski ulični stil: Ombré-look

  Ta pričeska ni nova, vendar je zelo avtentična! Ombré-look ali dip&dye je stilska pričeska, ki združuje kontrasten preplet dveh izrazitih, različnih barvnih odtenkov. In kaj je tisto, kar jo naredi tako privlačno? Popolno prelivanje barv – deluje rahlo izprano, vznemirljivo, vendar tudi povsem naravno! 

  Nasvet: Čudovit daljši frufru poudari barvni kontrast in kombinacijo med temnejšim barvnim odtenkom (na zgornjem delu lasišča) in svetlejšimi konicami, kar se spremeni v nepremagljiv stilski duet!

  Londonski ulični stil: Rasta-look

  © Gunnar Lillehammer/ @feliciapennant  

  Londonski ulični stil: Rasta-look

  Vročekrvna pričeska, ki ne privablja pogledov samo v vročem poletju, temveč tudi v deževnem vremenu, kakršno je za London zelo značilno. Pri tem imamo v mislih dreadlockse. V urejeni različici se številne spletene minikitke združijo v celoto, ki predstavlja zanimiv stilski prelom v primerjavi s klasično eleganco. Poleg tega so dreadlocksi izjemno praktični in enostavni za nego, oblikujejo pa se lahko različno. Napol visokospeti lasje, vključno z različico tuck-in (lasje so v tem primeru zataknjeni za šal ali rutico), ponujajo številne možnosti in so zagotovo zadnji krik umetnosti. 

  Nasvet: Dreadlocksi so primerni tudi za čop ali za napol visokospeto pričesko!

  Londonski ulični stil: Vojaški stil

  © Gunnar Lillehammer/ @marie_murstad  

  Londonski ulični stil: Vojaški stil

  Londončanke obožujejo povsem kratko postrižene pričeske in jih znajo tudi pravilno scensko upodobiti. Najbolj značilna za vojaški stil je tipična dolžina las, ki ima pri tem stilu vsega nekaj milimetrov. Povsem kratko postrižena pričeska odlično pristaja ženstvenim potezam, ki s takšno drzno linijo pridobijo največ. Pazite le, da bo celotna podoba delovala mehko in ženstveno, da ne boste ustvarili preveč radikalnega videza.  

  Nasvet: Če želite vzbujati še več pozornosti, si lahko omislite platinasto blond barvo las!

  Londonski ulični stil: V skuštranem stilu

  © Gunnar Lillehammer  

  Londonski ulični stil: V skuštranem stilu

  Prevladujoči ulični stil, ki je najbolj značilen in obenem zelo tipičen za London: Pričeske v stilu undone, ki navdušujejo s svojo skuštranostjo. Še posebno lepo pridejo do izraza v kombinaciji s sredinsko prečo in mehkimi valovitimi kodri v predelu konic. Prava paša za oči, ki privablja številne poglede. Takšna različica deluje zelo prepričljivo in pooseblja karizmatično nonšalantnost. 

  Nasvet: Trendovska pričeska v kombinaciji s svetlimi prameni na preostali dolžini bo delovala še bolj karizmatično!