Trendy Looks 2017

Trendovska pričeska: Kratek frufru, dolgi lasje

Kratek frufru, daljši lasje
Naj bodo lasje kratki ali dolgi: frufru se vrača! Tokrat s krajšo dolžino in v kombinaciji z dolgimi lasmi
© Fairchild Archiv

Nasprotja se privlačijo – koncept zmagovalne kombinacije velja tudi za lase. Modne navdušenke se tako pogosto odločajo za kratek frufru v kombinaciji z daljšimi lasmi. V nadaljevanju vam bomo zaupali, komu ta trendovska pričeska dobro pristaja, kaj je najbolj pomembno pri striženju in kako takšno pričesko še posebej lepo poudariti. 

Več kot samo dobra kombinacija: Veliko žensk mu je zvestih mnoga leta, nekatere se od njega ločijo zelo hitro, številne pa se v takšno stilsko razmerje sploh ne spustijo. Govorimo o frufruju, ki deli prebivalstvo, če se malce pošalimo. Eni ga obožujejo, drugi ne. Tokrat smo v ospredje postavili kratek frufru – prepričani smo, da pričeska s frufrujem prinaša več prednosti kot slabosti.

 • Dejstva, ki govorijo v prid frufruju:

  • Majhen frufru lahko poskrbi za veliko stilsko spremembo, ne da bi se to poznalo na običajni dolžini las. 
  • S frufrujem deluje celotna pričeska bolj mehko in razkošno, saj pričara večji volumen.
  • Prav tako omilili ostre obrazne poteze.
  • Frufru je odlična izbira za visoko čelo, poleg tega predstavlja protiutež za podolgovato brado.
  • Lepo poudari oči in ličnice.
  • Prve gubice na čelu? Frufru jih odlično prekrije in obenem poskrbi za mladosten videz.
 • Katere bi lahko bile slabe lastnosti? Obstajata dve dejstvi, ki ju ne moremo zanikati. Če želite negovani frufru s čudovitimi resicami, morate pogosteje k frizerju, prav tako morate več pozornosti nameniti negi. V tem primeru morate predvideti pogostejše obiske pri frizerju pa tudi najti več časa za sušenje s sušilnikom, stilsko oblikovanje itd. Toda vse skupaj ni tako hudo, z našimi triki boste hitro postali ekspert za frufru, zato ne boste želeli biti brez njega. 

   

 • Dovolite, da vam predstavimo novo trendovsko dolžino: Frufru s krajšo dolžino

 • Dovolite, da vam predstavimo novo trendovsko dolžino: Frufru s krajšo dolžino
  Kratek frufru in daljši lasje so čudovita kombinacija. Še posebno lepo pridejo do izraza v tem primeru poudarjene obrvi
  © Fairchild Archiv

  Naša zelo priljubljena različica frufruja je mikrofrufru z izrazito kratko dolžino. Ne prekratko in nikakor ne predolgo: Zaželena je izrazita razdalja med obrvmi in konicami frufruja. Zato lahko obrvi tudi nekoliko bolj poudarite. Ob straneh je frufru postrižen rahlo zaokroženo, tako da povsem tekoče in brez ostrih robov prehaja v preostalo dolžino. Mimogrede: Če želite imeti trendovski frufru, so dolgi lasje naravnost zapovedani. Moto se glasi ''nasprotja se privlačijo''. Lasje morajo biti dolgi vse do ramen, najbolje v skuštranem stilu. Tako boste ustvarili zanimiv kontrast.

 • Komu frufru najbolje pristaja?

  Na splošno velja: Frufru je kot ustvarjen za podolgovato obliko obraza ali visoko čelo. S pravimi nasveti, pravilno pričesko in ustreznim stilskim oblikovanje si ga lahko privošči vsaka ženska. Če imate okroglo obliko obraza, vam priporočamo, da mikrofrufru postrižete na nekoliko daljšo dolžino in ga dopolnite z resicami; če imate oglato obliko obraza, naj bo frufru krajši, linije pa mehkejše. Paziti morate le, če imate zelo nizko čelo, v tem primeru frufru morda ne bo prišel najlepše do izraza, razmerja pa bodo zaradi tega porušena. 

 • Kakšna struktura las je najprimernejša za kratek frufru?

  Gladki lasje so najboljša izbira, če želite imeti kratek frufru. Vendar pa ima svoj šarm tudi kombinacija dolgih valovitih las s frufrujem. Če želite valovito strukturo spremeniti v razkošje povsem gladkih las, lahko še vedno posežete po likalniku za ravnanje las.

 • Kdaj se je bolje izogniti kratkemu frufruju?

  Če imate izrazito kodraste lase, je načeloma bolje, da se mikrofrufruju odpoveste. Prav tako vam takšno izbiro odsvetujemo, če imate močno izražene lasne vrtince. V tem primeru bi namreč sprednje lase težko obvladali in ukrotili. Upoštevajte, da v tem primeru vrtinec na žalost vedno zmaga. 

 • Kako stilsko oblikovati mikrofrufru?

  Kratek frufru lepo pristaja kratkim lasem – to je trendovska pričeska, ki  zahteva dosledno stilsko oblikovanje in urejenost. V tem primeru morate vložiti kar nekaj časa in truda, če želite doseči lep videz. Pri različici z dolgimi lasmi ste zato lahko nekoliko bolj sproščeni, lahko izrazite svojo divjo plat. Skuštrani stil je trenutno zelo priljubljen, zato si ga lahko vsekakor privoščite. Tudi frufru je lahko skuštran, povsem v etnostilu. V ta namen uporabite suhi šampon, ki bo poskrbel za potreben volumen in oprijemljivo strukturo, kar še posebno velja za tanke lase.