Trendy Looks 2017

Spoznajte novi trend: Daljši frufru

Daljši frufru
Francoska manekenka Caroline de Maigret se nam je predstavila z daljšim frufrujem. Preprosto popolno!
© Getty Images

Odkrijte daljši frufru. Zvezdnice, manekenke in blogerke obožujejo frufru, ki sega čez obrvi, bodisi da je tako postrižen ali pa povsem naraven. Spoznajte novi trend, ki osvaja z zapeljivim videzom. V nadaljevanju vam bomo povedali, komu pristaja, kako se stilsko oblikuje in s kakšnimi pričeskami lepo pride do izraza.

S frufrujem ali brez njega – to je zdaj vprašanje. Imamo odgovor, ki se glasi: Daljši frufru (ali po angleško gringe)!


 • Gringe v angleščini pomeni 'grown out fringe'. V prevodu bi lahko rekli, da je to daljši frufru.
  Lastnosti: Resasto postrižen frufru z dolžino vsaj do obrvi.

 • 'Gringe' bo v tej sezoni vse postavil na svoje mesto ali, bolje rečeno, v (pravi) trendovski okvir. Nad daljšim frufrujem nismo navdušeni samo mi, temveč tudi modne navdušenke po vsem svetu. Med njimi je francoska manekenka Caroline de Maigret. Stil Chanelove muze je nastal kot inspiracija glasbene skupine Rolling Stones ter lepotnega ideala zapeljive angleške igralke in pevke Jane Birkin. Lepotica je namreč znana po svojem zapeljivem XXL frufruju. Tudi manekenka Caroline de Maigret se je odločila za ljubek frufru, ki je postal njen zaščitni znak z osebno noto: Daljši frufru namreč lepo dopolnijo čudoviti, rahlo skuštrani lasje. Podobo bi lahko opisali kot messy look à la française (skuštrana pričeska v francoskem stilu).

 • Daljši frufru: Komu pristaja gringe?

  Daljši frufru je očarljiv in deluje nadvse zapeljivo. Odlično pristaja skoraj vsem oblikam obraza. Še posebno je primeren za ženske z okroglo obliko obraza, saj dolge resice obraz optično podaljšajo. Lepo pristaja tudi oglati obliki, ustvari namreč nujen kontrast mehkih linij, medtem ko ovalni obliki pristaja tako rekoč vse, vključno z daljšim frufrujem. Opozoriti moramo na velik bonus: Frufru, ki sega do obrvi, lepo poudari oči, ki so zato še toliko lepše in izrazitejše.

 • Daljši frufru: Možnosti za stilsko oblikovanje

 • Daljši frufru
  Naj se zavesa razpre: Miroslava Duma se nam je predstavila z zanimivo pričesko, ki združuje daljši frufru in zravnane lase
  © Getty Images

  Izrazit kontrast: K daljšemu frufruju lepo pristajajo skuštrane pričeske z razigranimi in lahkotnimi linijami, kombinirate ga lahko tudi z gladko počesano pričesko z visokim leskom. To je imela v mislih tudi modna blogerka Miroslava Duma, ki se nam je predstavila z očarljivim daljšim frufrujem in povsem zravnanimi lasmi.

  Nasvet za stilsko oblikovanje: Frufru na sredini razdelite na dva dela, nato pa ju usmerite tako, da ne segata po obrazu. Tako bo pričeska delovala sveže, ženstveno in zapeljivo. Če želite ustvariti visok lesk, nanesite malo olja v predel frufruja in konic.

 • Daljši frufru
  Oh, là, là: Carlson Young si je omislila daljši frufru in lahkoten čop
  © Getty Images

  Z daljšim frufrujem se bo v povsem drugačni podobi predstavil tudi klasičen čop, ki bo deloval nadvse trendovsko in zapeljivo. Filmska igralka Carlson Young dokazuje, da to še kako drži. Omislila si je čudovit čop, ki je ustvarjen povsem lahkotno – s sredinsko prečo in daljšim frufrujem. Vse skupaj deluje razigrano in navihano. Zelo ljubko!

  Nasvet za stilsko oblikovanje: Ob strani izvlecite nekaj daljših pramenčkov, tako bo pričeska delovala bolj retro, povsem v stilu Brigitte Bardot.

   

 • Nova trendovska pričeska: Swing-shag

 • Daljši frufru
  Modna strokovnjakinja Veronika Heilbrunner ima pričesko swing-shag v stilu ombré-look
  © Getty Images

  Vam je postal daljši frufru všeč in bi želeli dodati še kaj več? Potem si lahko omislite swing-shag. To je pričeska z resasto postriženimi stopničkami, ki vam bo povsem zmešala glavo. Čudovita stopničasto postrižena pričeska, ki vnaša dinamičnost in energičnost, je trenutno zelo priljubljena pri številnih modnih strokovnjakinjah. Med drugim si je takšno pričesko omislila tudi Veronika Heilbrunner in nam predstavila prelep ulični stil. Njena pričeska, ki nosi osebni podpis, je skuštrana – v stilu 'pravkar iz postelje', celostna podoba pa je stilsko nadgrajena z obleko priznane blagovne znamke. Še ena prednost priljubljenega stila: Čudovit videz in izjemna preprostost s praktično noto. Preprosto vstanete, lase malce skuštrate in že ste pripravljeni za vse izzive!