Trendy Looks 2017

Prameni za lase v živahnih barvah – za vas imamo široke barvne pramene

Prameni v laseh v svetlih barvnih niansah
Katy Perry je z zanimivimi širokimi prameni v živahni rožnati in modri zelo trendovska in v skladu z modno zapovedjo za poletje 2011
© WireImage

Široke barvne črte niso samo modna zapoved za letošnja poletna oblačila. Modni trend širokih barvnih pramenov lahko opazimo tudi pri zvezdnicah, ki nas razveseljujejo z živahnimi prameni v najrazličnejših barvah. Najzanimivejše pri tem stilu je, da lahko takšne široke barvne pramene zelo preprosto ustvarite tudi sami. Z našimi nasveti vam bo to odlično uspelo, zaupali pa vam bomo tudi, na kaj morate še posebno paziti.

 • Katy Perry je trenutno ena najbolj uspešnih pevk na svetu. Pred nedavnim je šestindvajsetletna nadvse priljubljena pevka prejela kar dve nagradi People’s Choice. Katy je med drugim znana tudi po odličnih stilskih preobrazbah in ekstravagantnih pričeskah, ki jo naredijo nekoliko drugačno od drugih in predvsem zelo prepoznavno. Zato ne preseneča, da je dobrodošla gostja v prvi vrsti znanih modnih revij. Takšnih povabil ji zagotovo ne bo zmanjkalo tudi v prihodnosti.

  V tem poletju nas je pevka presenetila z živahnimi barvnimi prameni v kričeči rožnati in intenzivni modri. Pri tem ni edina. Takšne pramene lahko najdemo tudi pri it-girl Gillian Zinser in nekdanji gossip-girl Jessici Szohr. Brez skrbi, ne gre za nič punkovskega. Barvni prameni se odlično skladajo tudi s kratko črno obleko.

  Ali si želite tudi vi takšnih barvnih akcentov v vaših laseh? Noben problem, zaupali vam bomo, na kaj morate biti pri aktualnem trendu umetniškega barvanja širokih pramenov še posebno pozorni.

 • Pisani prameni na svetlejših laseh

  Če imate blond lase, nikar ne pretiravajte z barvo. Priporočamo vam, da si v tem primeru namesto velikega števila pramenov omislite samo nekaj barvnih pramenov. Čim bolj so lasje svetli, tem intenzivnejši je učinek.

  Če želite preveriti, kako vam pisani prameni pristajajo, lahko uporabite barvne lasne podaljške, ki jih preprosto pripnete na naravne lase. Prednost: če vam niso všeč, jih lahko že po nekaj minutah odstranite. Slabost: še zlasti pri svetih laseh je lahko prehod z naravnih las na lasne podaljške zelo opazen. Poznamo še eno zelo priljubljeno metodo, ki vam bo pričarala kratkotrajno barvo las. Imenuje se barvni sprej za lase. Nanesite ga na izbrane partije, pustite nekaj časa, da se barva osuši in lase stilsko oblikujte kot običajno. To bo zadostovalo do naslednjega umivanja las – ali do naslednjega dežja. Nasvet: pri naravnih blond laseh bodo odlično prišli do izraza prameni v mehkih pastelnih barvah, kot na primer v zadržani vijolični.

 • Pisani prameni na temnejših laseh

  Na temno rjavih in črnih laseh tudi zelo kričeče barve skorajda ne pridejo do izraza. Nasprotno. Delujejo decentno in precej medlo. Ta problem poznajo vse temnolaske. Če si kljub temu želite akcentnih pramenov v živahni rožnati, rdeči ali zeleni barvi, vam priporočamo, da izbrane partije predhodno pobelite, da bodo lasje bolje sprejeli barvo. Po beljenju posameznih pramenov vam priporočamo, da na te pramene nanesete želeno barvo: na primer barvni preliv, ki se iz las izpere po približno osmih pranjih. Pri tem upoštevajte čas delovanja, ki je zaveden na embalaži.

  Nasvet: če imate barvo polti kot Sneguljčica, vam bodo zelo dobro pristajale hladne barve, na primer rožnata, modra ali vijolična. Če je vaša koža porjavela, vam priporočamo barvne pramene v oranžni ali zeleni.

  V naši galeriji vam bomo zaupali, kakšne barvne pramene imajo zvezdnice.

 • Galerija: Zvezdnice z živahnimi barvnimi prameni

  Hair Streaks Carrie Underwood

  © Getty Images  

  Prameni v laseh: Carrie Underwood

  Ugledni Forbes Institute je pevko Carrie Underwood kot udeleženko priljubljenega šova American Idol uvrstil na prvo mesto lestvice najbolje plačanih udeleženk in udeležencev priljubljenega ameriškega šova. Po našem mnenju pa niso uspešne samo njene pesmi, temveč tudi zanimivi barvni prameni v ekscentrični rožnati barvi, ki tvorijo čudovit kontrast z blond barvo las. Dodatni učinek: na barvni lestvici sta rumena oziroma blond in vijolična oziroma rožnata diametralno nasprotje. V kombinaciji poudarita učinek druge barve. Podobne rezultate lahko pri temnejših laseh dosežete z niansami modre

  Hair Streaks: Jessica Szohr

  © WireImage  

  Prameni v laseh: Jessica Szohr

  Nekdanja gossip girl in igralka Jessica Szohr je sveže zaljubljena v svojega igralskega kolega Jordana Mastersona, mi pa smo se zaljubili v njeno pričesko z zanimivim pramenom v barvi petrola. Zato da bo barva živahna, je treba lase pred barvanjem posvetliti. V ta namen izberite pramen in ga pobelite v skladu z navodili na embalaži. Barvo pustite delovati, kot je predpisano, in jo nato izperite. Na pobeljene pramene nanesite barvni preliv za lase, pustite delovati določen čas in izperite. Takšen postopek bo zahteval minimalni napor in zagotovil maksimalni učinek

  Hair Streaks: Gillian Zinser

  © Getty Images  

  Prameni v laseh: Gillian Zinser

  O igralki Gillian Zinser (90210) ni veliko znanega, saj petindvajsetletna igralka svoje zasebno življenje skrbno varuje. Zaradi tega pa ni nič manj uspešna. Nasprotno, Gillian Zinser velja kot prepoznavna it-girl, njen stil pa posnema veliko žensk. Tudi nam se zdi njen sproščeni videz z barvnimi prameni v bledi rozani očarljiv. Če si želite podobnih barvnih odtenkov, lahko to dosežete z barvno peno za lase. Barvna pena se preprosto nanese na izbrane pramene, lasje pa se nato stilsko oblikujejo kot običajno. Barvni pigmenti se bodo pri naslednjem umivanju las ponovno sprali

  Hair Streaks: Katy Perry

  © WireImage  

  Prameni v laseh: Katy Perry

  Katy Perry obožuje barvno razkošje v laseh. Toda, namesto da bi barvo las konstantno spreminjala, priljubljena pevka rajši poseže po barvnih lasuljah ali pa, tako kot v tem primeru, po barvnih lasnih podaljških. Takšni prameni se lahko na lase pritrdijo zelo hitro in pričeski v trenutku podelijo osupljiv videz

  Hair Streaks: Teyana Taylor

  © FilmMagic  

  Prameni v laseh: Teyana Taylor

  R'n'B pevka Teyana Taylor si je omislila živahne pramene v posebnem, zelo ekstravagantnem stilu. V tem primeru se posvetlijo samo lasne konice in se nato pobarvajo. Priporočamo vam, da vam pri tem pomaga prijateljica. Učinek bo zagotovo zelo umetniški!

 • Spletne povezave

  Umetniško pobarvani prameni >> thebeautydepartment.com

  Posebne dišave za pobarvane lase >> ausliebezumduft.de