Trendy Looks 2017

Trendi na blogu: mop top, pričeska v stilu gobice

Trendi na blogu: moderna gobica
Blogerka Erin Laura Perez Hagström obožuje modo v stilu vintage. Njena pričeska v stilu gobice odlično dopolnjuje zanimiv stil oblačenja
© Erin Laura Perez Hagström / Calivintage

Na blogih boste zlahka našli veliko gobic. Govorimo seveda o pričeski mop top, ki jo lahko na kratko poimenujemo tudi gobica. Pričeska je bila zelo popularna v šestdesetih letih prejšnjega stoletja in jo vsekakor zlahka povežemo s takrat najbolj priljubljeno glasbeno skupino The Beatles. Trenutno je spet zelo popularna, zato jo na blogih pogosto srečujemo. Vsekakor upravičeno, saj gre za zelo lepo in zanimivo pričesko.

 • Na blogih smo opazili zanimiv stil pričeske, ki je ekstravagantna, elegantna in hkrati povsem preprosta. Gre za trendovsko pričesko te sezone, pri čemer imamo v mislih legendarno gobico v krajši ali v daljši različici. Značilni za to pričesko so okroglo postriženi lasje z daljšim ponijem. Zgornji lasje se ne postrižejo stopničasto, izoblikuje pa se dosledno oblikovana in enakomerno postrižena pričeska, ki optično spominja na čisto pravo gobico. Takšna pričeska je zelo primerna za povsem gladke lase. Stilsko oblikovanje je zelo preprosto. Lase je treba osušiti z okroglo krtačo, pri tem pa ne smete pozabiti na peno za oblikovanje. Če želite posamezne premene v predelu ponija nekoliko poudariti, lahko uporabite vosek, ki bo poskrbel za zanimivo strukturo las.

 • Predstavljamo vam gobico – pričesko 21. stoletja, ki izvira iz šestdesetih let prejšnjega stoletja

  Znamenita pričeska je nastala sredi šestdesetih let prejšnjega stoletja. Pravo ime je pričeska s petimi točkami. S tem želimo povedati, da morajo biti lasje od sredine lasišča do petih izbranih točk enakomerno dolgi. Takšno pričesko sta sredi šestdesetih nosili manekenka Peggy Moffitt pa tudi iznajditeljica mini krila Mary Quant. Zaradi njiju je pričeska hitro postala zelo popularna.

 • Trendi na blogu: moderna gobica
  Nekoč in danes: top model Peggy Moffitt je s svojo pričesko v stilu gobice v šestdesetih letih navdihnila celotno generacijo. Bloger Fosco je na svojem blogu predstavil stilsko urejeno Milančanko, ki nam predstavlja sodobno pričesko v stilu gobice
  © Getty Images / Fosco Giulianelli, The Fashionist
 • Pričeska v stilu gobice se je vrnila. Velika privrženka te moderne pričeske je tudi Erin Laura Perez Hagström iz Kalifornije, ki v svojem blogu 'Calivintage' redno poroča o aktualnih modnih trendih. Pričeska odlično pristaja stilskim oblačilom, ki jih predstavlja na svojem blogu. Retrostil čudovitih oblek iz šestdesetih let se odlično dopolnjuje s krili z visokim pasom, živimi barvami, bluzami v stilu poparta in hipi hlačami s širokimi hlačnicami.

  Bloger Fosco Giulianelli, ki prihaja iz Italije, vendar že sedemnajst let živi v Stockholmu, najraje opazuje ulične trende. Kakor hitro opazi koga, ki s svojim stilom izstopa, sedemintridesetletni letni bloger poseže po fotoaparatu in naredi nekaj zanimivih posnetkov, ki jih objavi na svojem blogu 'The Fashionist'. Tako opazimo tudi deklico s prekrasno pričesko v stilu gobice, ki mu je bila še posebno všeč. Kot lahko vidimo, pričeska izstopa iz množice in se odlično dopolnjuje s klasično stilsko podobo.

 • Pričeska v stilu gobice za prehodno obdobje

  Mop top ali pričeska v stilu gobice ni prepričljiva samo kot zelo trendovska, temveč tudi kot nadvse praktična prehodna pričeska. Lasje so v pretežni meri postriženi na enotno dolžino, tako da je priporočljivo striči nekoliko daljše konice na štiri tedne do osem tednov. 

 • Spletne povezave

  Blog Erin Laura Perez Hagström >> calivintage.com

  Blog Fosco Giulianelli >> thefashionist.se