Trendy Looks 2017

Trend na blogu: Pričeske v stilu boho

Blogtrend Boho
Romantično, sproščeno in zelo pisano: Shea Marie je predstavila svoj bohemski stil na blogu Cheyenne Meets Chanel
© Shea Marie / Cheyenne Meets Chane

Moderna boemska pričeska, ki je kombinacija etnostila, romske kulture in rokovskega pridiha, ali na kratko boho pričeska, je v poletnem času še posebno priljubljena. Za takšno pričesko, ki jo lahko opazimo pri številnih zvezdnicah, kot sta na primer Nicole Richie in Ashley Olsen, je značilna lahkotna razigranost z zanimivimi etničnimi dodatki. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kako so blogerke uporabile boemski stil pri ustvarjanju zanimivih trendovskih pričesk. Poleg tega vam bo vrhunski stilski mojster Armin Morbach v videoposnetku povedal, kako povsem preprosto ustvariti takšno pričesko.

 • Boho je kratica za boemski stil življenja. S tem izrazom se je v 19. stoletju označeval nekonvencionalni življenjski stil umetnikov, pevcev in igralcev. Boho v takratnem času ni bil trend, temveč predvsem način kreativnega osebnega izražanja in življenjska filozofija, ki v središče postavlja ljubezen do umetnosti in življenja. Boemski stil se odraža tudi v modi, pri čemer gre za pestro mešanico različnih stilov, od romantičnih etničnih elementov do strasti in veselja do življenja ter glasbe. Videz je sproščen in hkrati eleganten, zato se za takšen stil odločajo tudi številne zvezdnice, še zlasti zaradi praktičnosti in udobja.

 • Boemski stil: Stilska podoba

  Stilska podoba boemskega stila je preprosta, sproščena in nekoliko spominja na hipijevske čase. Barve so vesele, razigrane, vzorci in ornamenti pestri ter zelo raznoliki. Prevladujejo naravne barvne nianse, na primer v rjavih, zelenih in jagodnih odtenkih.

  Elegantni čevlji z visokimi petami se z boemskim stilom ne skladajo najbolje. Veliko bolj primerne so nizke balerinke, ki se odlično podajajo k lahkotnim oblačilom, pa tudi rjavi pohodni škornji. Boemski stil v prvi vrsti obožuje raznolikost in preplet kontrastov.

 • Boemski stil: Primerne pričeske

  Privrženci boemskega stila nimajo sofisticiranih umetelnih pričesk. Nasprotno! Boemska pričeska je povsem naravna, svoj navdih pa črpa v obdobju hipijev in Woodstocku.

  V galeriji vam bomo predstavili veliko zanimivih pričesk v boemskem stilu, ki so nam jih predstavile blogerke na svojih blogih. Prepričani smo, da bodo takšne pričeske navdušile tudi vas.

 • Trend na blogu: Pričeska v stilu boho pri Shea Marie

 • Blogtrend Boho
  Shea Marie obožuje boemski stil
  © Shea Marie / Chayenne Meets Chanel

  Naša najljubša pričeska v boemskem stilu: Razpuščeni dolgi lasje v stilu undone, ki nežno plapolajo v vetru! Nič ni bolj popolnega kot nepopolnost, če se izrazimo nekoliko filozofsko. Shea Marie na svojem blogu Chayenne Meets Chanel to vsekakor dokazuje. Njeni lasje so razigrani in živahni, a vendar popolni. Njen stil je kreativen, navdihujejo pa ga različni stili vse od rock'n'rolla do povsem individualne note.

  Lasje so rahlo valoviti, videz pa je povsem sproščen in v največji meri izraža značilnosti boemskega stila. Celotno stilsko podobo zaokroži čudovit trak, ki ga je Shea Marie zavezala okrog čela (levo).

  Modna oblačila so v najrazličnejših vzorcih in živahnih barvah, boemska pričeska pa se s takšnim stilom čudovito sklada. Povsem preprosta pričeska petindvajsetletne letne blogerke tako ustvari zelo posrečen kontrast (desno). Barvno usklajena sončna očala in trendovska torbica čudovito dopolnita zanimivo podobo.

 • Blogtrend Boho
  Zoe Suen ima boemsko pričesko, ki jo čudovito dopolni s pisanim venčkom v laseh.
  © Zoe Suen / Fashiononymous

  Trend na blogu: Boemska pričeska pri Zoe Suen

  Ali se spomnite cvetlic v laseh – povsem v stilu zlatega obdobja hipijevske dobe? Blogerka Zoe Suen iz modnega bloga Fashionoymous dokazuje, da je takšna stilska podoba primerna tudi za sodobni čas in velemestni utrip.

  Zoe ima dolge lase, ki jih nosi spuščene, tako da popolnoma sproščeno padajo na eno stran ramena. Pričeska se odlično poda k njeni čipkasti bluzi, ki se barvno sklada s cvetličnim venčkom v laseh.

 • Blogtrend Boho
  © Aminta / Aminta's Fashion

  Trend na blogu: Boemska pričeska pri Aminti

  Aminta iz bloga Aminta's Fashion ima geometrično pričesko. 

  Četudi se na prvi pogled zdi, da se takšna pričeska z boemskim stilom ne sklada najbolje, pa pričeska zaradi folklorističnega traku dobi poseben boemski prizvok, vendar kljub temu deluje zelo elegantno. 

  Foto levo: Modna blogerka Aminta nam je predstavila, kako naj bo videti boemski stil, ki ga v prvi vrsti odlikujejo živahne barve in veselje do življenja.

 • Blogtrend Boho
  Susan in njena čudovita pričeska v kombinaciji z velikim klobukom, ki ustvari zanimiv boemski pridih.
  © Susan' / Babe Jane Fashion

  Trend na blogu: Boemska pričeska pri Susan

  Eleganca boemskega stila: Na svojem blogu babejanefashion.com nam Susan demonstrira raznolikost boemskega stila, ki dopušča veliko izraznih možnosti.

  Susan se pretežno odloča za stil, ki bi ga lahko poimenovali klasični chic. Toda včasih se odloči tudi za nekoliko drugačno podobo, ki je razigrana, mladostna in razposajena. Z velikim mehkim klobukom ter spuščenimi in rahlo neukročenimi lasmi, ki nežno padajo preko ramen, nas je vsekakor navdušila.

  Njeni lasje so dolgi in naravno blond. Počesani so na sredinsko prečo in razigrano padajo na eno stran ramena. Pričeska je dopolnjena z zanimivim klobukom, ki poskrbi za stilsko dovršenost. To je pričeska v stilu undone, vendar pa morajo biti lasje za takšno pričesko zelo negovani.

 • Boho: Nasveti in triki za stilsko podobo

  Eksperimenti so pri tem stilu dovoljeni, lahko bi rekli celo zapovedani. Najpomembnejša je ustvarjalnost, glavno pravilo pa, da ni nobenih pravil in meja.

  Rahla rdečkasta niansa v laseh bo poskrbela za popoln gipsy-look. Takšen videz lahko zelo preprosto dosežete z uporabo barvnega preliva.

  Uporabite modne dodatke v živahnih barvah – čim več, tem bolje. Pustite svoji izraznosti in kreativnosti prosto pot, uporabite domišljijo in se ob tem počutite svobodno in razigrano.

  Make-up naj bo naraven in nevpadljiv. Priporočamo vam senčilo v bež in rjavih barvnih odtenkih, za ustnice pa izberite nekoliko bolj nežne in blede nianse.

  Stilsko oblikovanje las naj bo preprosto in sproščeno, vendar pa morajo biti lasje negovani. Če imate dolge lase spuščene, morajo ti zasijati z visokim leskom!

  Boemski stil, ki si ga lahko pričarate v trenutku: Uporabite pisan trak za lase ali cvetlice, ki bodo iz preproste pričeske v trenutku ustvarili zanimivo boemsko pričesko s pridihom hipijevskih časov.

 • Armin Morbach je v videoposnetku predstavil zanimive nasvete za oblikovanje boemske pričeske v stilu undone.

 • Video: Kako ustvariti zvezdniško pričesko v stilu undone

 • Spletne povezave:

  Shea Marie in njen blog  >> Chayenne Meets Chanel

  Zoe in njen blog >> Fashiononymous

  Aminta in njen blog >> Aminta's Fashion

  Susan in njen blog >> BabeJaneFashion.com