Trendy Looks 2017

Trend na blogu: Pričeska v stilu ombre

Pričeska v stilu ombre
Blogerka Anouska Proetta Brandon obožuje pričesko z dolgimi kodrastimi lasmi v stilu ombre
© Anouska Proetta Brandon / Anouska Proetta Brandon

Sarah Jessica Parker in Drew Barrymore so bile med prvimi, ki so se odločile za trendovsko pričesko v stilu ombre. Na modnih revijah za sezono jesen/zima so mnoge blagovne znamke predstavile edinstvene pričeske z dvema zanimivima barvnima niansama, ki zaradi harmoničnega in usklajenega prehoda tvorita nežno uigran kontrast. Blogerke po vsem svetu obožujejo nežne barvne prehode v stilu latte machiatto. V nadaljevanju vam bomo predstavili najlepše med njimi.

 • Pričeska v stilu ombre je različica stila dip & dye. Namesto ostrega prehoda in izrazite spremembe barvnega odtenka med lasiščem in konicami pri tej različici barvne nianse tvorijo zanimiv, nekoliko bolj umirjen prehod, ki ne ustvari prevelikega kontrasta. Ombre hair bi lahko prosto prevedli kot umetnost senčenja las, pri čemer gre za usklajen prehod od temnejšega odtenka proti svetlejšemu. Lasje na zgornjem delu lasišča so v višini ušes rjave barve ali pa temno blond, medtem ko v preostali dolžini prehajajo v svetlejše odtenke blond barve.

  Ombre hair je idealen, če si želite pričesko popestriti in si pričarati zanimive akcente, ne da bi morali zaradi tega barvo las v celoti spremeniti. Umirjene pričeske v stilu boba bodo zaradi takšnega usklajenega barvnega prehoda delovale bolj razigrano. Pričeska v stilu beach waves ali z običajnimi kodri bo tako še bolj izrazita.

 • Komu pričeska v stilu ombre dobro pristaja?

  Pričeska v stilu ombre pristaja sleherni ženski, saj je zelo naravna in se lahko individualno prilagodi posameznim izhodiščnim barvam. Najboljše pri tem je, da lahko barvo osvežite vsake tri do štiri mesece, ne da bi zato bilo potrebno barvanje las. Prav tako ni potrebno kaširanje oziroma prekrivanje narastka. V kolikor to naravna barva dopušča, morate pobarvati samo preostalo dolžino las.

  Pričeska spominja na poletje, in če si omislite takšno stilsko različico, ga boste zagotovo podaljšali. Ombre deluje tako, kot da bi sonce lase posvetlilo, kot da bi več tednov preživeli na plaži in se predajali soncu. To je občutek sonca in morja v laseh. 

 • Primerne pričeske za ombre

  Ombre hair je najlepše izrazit pri napol visoko spetih pričeskah, pri visoko spetih in figi, ki so bolj estetske, če posamezni prameni ''zbežijo'' iz urejene in strukturirane pričeske, s čimer se ustvari zanimiv barvni preplet.

  Blogerke dokazujejo, kako raznolike so lahko takšne pričeske z najrazličnejšimi prehodi in barvnimi niansami.

 • Ombre hair: Anouska Proetta Brandon

 • Ombre Hair
  © Anouska Proetta Brandon / Anouska Proetta Brandon

  Anouska Proetta Brandon na svojem blogu anouskaproettabrandon.com predstavlja različne stilske podobe. Blogerka iz Irske ima pričesko v stilu ombre, ki lepo prehaja iz naravne čokoladne rjave v karamelno.

  Pričeska v stilu beach waves v kombinaciji z ombre je čudovita (slika levo). Učinek ombre prav tako lepo poudari frufru, ki še bolj izstopa (slika desno).

 • Ombre Hair: Emma Chapman

 • Ombre Hair
  © Emma Chapman / A Beautiful Mess

  Emma in Elsie skupaj vodita blog A Beautiful Mess. Na tem blogu predstavljata najnovejše kuharske recepte, zanimive stile, objavljata pa tudi najrazličnejše fotografije in nasvete za stilsko oblikovanje las. Emma ima pričesko v stilu ombre, ki priča o raznolikosti. Zaradi dveh različnih barvnih nians se ustvari zanimiv prehod odtenkov in čudovit, ne preveč izrazit kontrast.

  Slika: Blogerka Emma Chapman ima pričesko v stilu ombre, pri čemer gre za enakomeren prehod med kostanjevo rjavo v zgornjem delu lasišča in beach blond na lasnih konicah.

 • Ombre Hair: Luanna Perez-Garreaud

 • Ombre Hair
  © Luanna Perez-Garreaud / Le Happy

  Blogerka Luanna z bloga Le Happy se je odločila za stil ombre in izbrala nekoliko bolj drzno barvno kombinacijo. Njeni lasje so izrazito rdeči, v višini brade pa brezstopenjsko prehajajo v blond. Kljub izraziti rdeči barvi lasje delujejo naravno, saj so barvne nianse lepo usklajene in čudovito pristajajo njeni svetli polti.

  Foto: Luanna obožuje stil ombre in izrazite barve, ki vzbujajo pozornost.

 • Spletne strani:

  Anouska in njen blog >> Anouska Proetta Brandon

  Blog Elsie & Emma >> A Beautiful Mess

  Luanna in njen blog >> Le Happy