Trendy Looks 2017

Trendovska pričeska 2014: Stopničasto postriženi bob

Trendovska pričeska 2014: Stopničasto postriženi bob
Trendovska pričeska 2014: Blogerka Elin Kling nam je predstavila stopničasto postriženi bob
© Getty Images

Pri blogerkah smo tokrat lahko opazili mehke linije in nežne barve, kar se odraža tudi pri pričeskah. Odkrili smo novo trendovsko pričesko, ki bi jo lahko poimenovali razor-bob. To je razigrana različica klasičnega boba s stopničkami, ki najlepše pride do izraza pri naravnih barvnih odtenkih. 

 • Zanimivo trendovsko pričesko 2014 smo opazili na modnih revijah priznanih blagovnih znamk, priljubljena je pri zvezdnicah in blogerkah. Tokrat smo izbrali pričesko blogerke Elin Kling (slika zgoraj), ki nam je bila še posebej všeč. Elin ima nežno blond barvo las z dolžino do ramen. To je pričeska z izrazitimi konturami in mehko postriženimi stopničkami, poleg tega je zelo preprosta in hkrati fleksibilna. Lahko si omislite tudi povsem kratko postriženo različico, ki bo delovala nadvse zapeljivo in ekstravagantno. 

 • Stopničasto postriženi bob – Kakšna pričeska je to?

  Pričeska v stilu stopničasto postriženega boba se ustvari z brivnikom (od tod ime pričeske ''razor bob'' v angleškem jeziku) ali s škarjami, pri čemer se posamezni prameni, ki obdajajo obraz, oblikujejo poudarjeno in izrazito, lahko bi rekli, da se povsem prilegajo obrazu. V ta namen se konice postrižejo za tri do pet centimetrov. Prehod med dolžinami je podoben kot pri konvencionalnem stopničastem striženju, a je povsem lahkoten in razigran. Tako ustvarimo jasno linijo, ki zaradi različnih dolžin deluje zelo vedro in razposajeno.

  Razor-bob je primeren za fine in tanke do srednje debele lase ter za različne strukture las, bodisi za gladke ali kodraste. Pričeska ima še eno veliko prednost – primerna je za vse oblike obraza. Lahko bi rekli, da je to pričeska, ki jo frizer ustvari po meri, tako da se linije lepo prilegajo obrazu. 

  Na kratko: Tehnika striženja razor-cut vnaša razgibanost in živahne linije. Nova pričeska je zelo 'cool', obenem mehka in ženstvena. Trendovska različica pričeske v stilu bob združuje različno dolžino las, zato deluje zelo prefinjeno, veliko bolj kot na primer blunt cut. Sicer se pri tej različici konice postrižejo na enotno dolžino, vendar se zunanja linija striže nekoliko bolj stopničasto, s čimer celotna podoba deluje bolj subtilno. S tem ustvarimo občutek, da lasje obdajajo obraz in se mu prilegajo, konice pa izgubijo ostrino. 

 • Najprimernejše barve za trendovsko pričesko 2014

  Najlepše bo ta pričeska prišla do izraza pri naravnih odtenkih peščene blond in medene rjave, ki bosta poudarili lahkotnost in nežne konture. Zanimiva izbira je tudi svetlo rjava, ki lepo poudari čudovite linije.

 • Kako ustvariti pričesko v stilu stopničasto postriženega boba

  To je pričeska z različnimi silhuetami. Razor-bob je povsem preprosta pričeska, ki omogoča pestro raznolikost in številne različice. Lahko jo oblikujete povsem naravno, v stilu sonca, morja in vetra v laseh, pri čemer morate lase po umivanju osušiti na zraku. S tem boste ustvarili povsem naraven, nekoliko skuštran videz. Če želite nekoliko bolj razkošno pričesko z izrazitim volumnom, lahko lase osušite tako, da jih vržete preko glave ali pa uporabite okroglo krtačo. Posamezne pramene lahko poudarite z voskom ali izpostavite nekaj resic na sprednjem delu lasišča. Stilska pričeska še posebej lepo pride do izraza v kombinaciji z blond kodri v stilu beach waves. Če želite ustvariti elegantno svečano pričesko, na zgornjem delu lasišča z gelom ustvarite gladko počesane lase v stilu sleek-look, preostalo dolžino pa zravnajte z likalnikom za lase.

  Nasvet: Volumen na lasišču lahko ustvarite tudi s pudrom za večji volumen ali uporabite suhi šampon. Čudovito razkošje boste ustvarili tudi s šamponom za večji volumen. 

 • Spletne povezave:

  Elin Kling in njen blog >> Elin Kling The Wall