Trendy Looks 2017

Trend na blogu: Modni klobuki v kombinaciji s trendovskimi pričeskami

Klobuki: Constance Phillips
Blogerka Constance Phillips je združila dva zanimiva trenda – pričesko v stilu Dip&Die in modni klobuk
© Constance Phillips / Constance-Victoria

Gre za angleško tradicijo, ki se ponaša z dolgoletno zgodovino. Stilsko ozaveščene ženske nosijo klobuke, ki so primerni za posebne priložnosti, bodisi da je to kraljevska poroka ali pa konjske dirke v Ascotu. Stilski klobuki so to poletje modna zapoved. V nadaljevanju vam bomo predstavili najlepše pričeske blogerk, s katerimi se lahko pokažete tudi, ko snamete klobuk.

 • Če pri pričeskah s klobukom pomislite na slab dan za lase, potem zagotovo ne poznate dobro trenda na blogih v tem poletju. Blogerke po vsem svetu so se odločile za klobuk in ga predstavile kot modno zapoved. Za klobuk v najrazličnejših stilskih različicah so se odločili tudi številni priznani modni oblikovalci, ki so nam zanimiv modni dodatek predstavili na znanih modnih dogodkih. Tako smo klobučke lahko opazili tudi pri blagovni znamki Donna Karan, ki nas je razveselila s cvetličnimi vzorci, medtem ko nas je John Galliano navdušil s črnimi in mondenimi mehkimi klobuki.

  Konservativni sloves klobukov, ki so jih včasih nosile starejše dame, je preteklost. Klobuk je ''in''. In kakšna pričeska je najbolj primerna za pod klobuk? Zaupali vam bomo skrivnost in vam predstavili najbolj primerne pričeske.

 • Z modnih brvi na ulice velemest

  Blogerke so nam pokazale, kako to gre, in izbrale zanimive pričeske, ki se lahko nosijo pod klobukom. Paleta pričesk je zelo široka, vse od kodrastih las do visoko spetih pričesk, primerna pa je tudi zglajena pričeska v stilu sleek-look.

 • Blogerke in zanimivi klobuki: Michelle Koesnadi

 • Klobuki: Michelle Koesnadi
  Michelle Koesnadi ima vsekakor veliko poguma, kar dokazuje s svojim osebnim stilom in izbiro zanimivih unikatnih klobukov
  © Michelle Koesnadi / Glisters and Blisters

  Michelle Koesnadi ima svoj blog na spletu že od leta 2009. Leta 2011 jo je revija Elle v okviru svoje kampanje Elle Style 2011 izbrala za blogerko leta. Michelle zelo rada posega po modnih klobukih, pri čemer so pričeske izbrane tako, da se odlično dopolnjujejo z modnimi pokrivali.

  Na svojem blogu Glisters and Blisters mlada Indonezijka dokazuje pogum za eksperimentiranje z avantgardnimi klobuki. Njeni lasje, ki v mehkih kodrih padajo preko ramen, se stilsko odlično dopolnjujejo z modernimi kreacijami.

  Michelle ima dolge stopničasto postrižene lase, ki jih nosi največkrat spuščene in v kombinaciji s stransko prečo. Za velike ekstravagantne klobuke je takšna pričeska nadvse primerna, saj ne deluje preveč pompozno.

 • Blogerke in zanimivi klobuki: Claudia Paola

 • Klobuki: Claudia Paola Ambrosino
  Blogerka Claudia Paola s čudovito rahlo valovito pričesko v stilu boba
  © Claudia Paola Ambrosino / Molto Fashion

  Blogerka Claudia Paola Ambrosino iz modnega bloga Molto Fashion svoj navdih črpa iz sedemdesetih in devetdesetih let prejšnjega stoletja. V tem primeru je modni klobuk nadvse primeren modni dodatek, ki odlično pristaja k nekoliko bolj boemskemu modnemu stilu.

  Claudia nosi pričesko v stilu boba. Njeni lasje so rahlo kodrasti in segajo preko ramen. Mehki črni klobuk, ki čudovito zaokroži romantični vintage look, ji odlično pristaja. Pričeska v kombinaciji s klobukom ustvari čudovito usklajeno podobo.

  Claudia je prepričana, da je takšna kombinacija ljudem všeč. ''Naj vas ne skrbi, če vas ljudje opazujejo. Najbrž vas občudujejo in si mislijo, kako lepo ste videti s takšnim klobukom.''

 • Blogerke in zanimivi klobuki: Hope Bidinger

 • Klobuki: Hope Bidinger
  Urejena od glave do pet – blogerka Hope svojo pričesko pogosto dopolni s klobukom
  © Hope Bidinger / Simply Hope

  Sedemnajstletna blogerka Hope Bidinger (Simply Hope) svojo stilsko podobo pogosto dopolni s klobuki in izbiro mladostnih pričesk. Na sliki levo jo lahko vidimo z razkuštrano pričesko v kombinaciji s poletnim slamnatim klobukom, na sliki desno pa se nam je predstavila s pričesko v stilu sleek-look in z bejzbolsko čepico, pri čemer je lase spletla v rahlo kito.

  Bejzbolska čepica v stilu devetdesetih je doživela svoj comeback, kar smo lahko opazili že pri blagovnih znamkah Hermès in Victoria Beckham. Kapa zaradi svojega značilnega ščita ponuja odlično zaščito pred soncem, na stran počesani lasje pa so v poletni vročini prav tako dobrodošli, saj odkrivajo vrat, ki ga lahko hladi veter.

 • Blogerke in njihovi klobuki – zanimivi nasveti

  Dovoljeno je vse, kar nam je všeč! Pomembno je samo, da svojo pričesko prilagodite klobuku, ki ga nosite.

  Lase počešite na stran ali na zatilje. Pričeske z velikim volumnom so za klobuk morda nekoliko manj primerne.

  Če nosite klobuk, se lasje hitreje naelektrijo, posledica so leteči lasje. Ta problem boste učinkovito rešili s serumom za neukročene lase (anti-frizz), ki ga morate nanesti na lasne konice.

  Bodite pogumni in izberite zanimiv modni klobuk, ki vas bo postavil v središče pozornosti.

 • Spletne povezave:

  Constance in njen blog >> Constance-Victoria

  Michelle in njen blog >> Glisters and Blisters

  Claudia in njen blog >> Molto Fashion

  Hope in njen blog >> Simply Hope