Trendy Looks 2017

Pričeske na modnih revijah: Novi modni trendi

Pričeske na modnih revijah: Novi modni trendi
Dolgi lasje s sredinsko prečo in rahlo valovitimi lasmi – predstavljamo vam nov trend za prihodnjo sezono (Giambattista Valli / Pariz)
© Getty Images

Ulični stil ali modna revija: Trendi, ki jih lahko opazimo v laseh. Razgledali smo se po modnih revijah v New Yorku, Londonu, Milanu in Parizu, zato vam v nadaljevanju predstavljamo najlepše pričeske, ki smo jih opazili v modnih metropolah. 

 • Mednarodni tedni mode so se zaključili, zato je čas, da potegnemo črto in povzamemo modne smernice. Minimalizem je stvar preteklosti, vendar obenem tudi zelo navzoč. Ste mislili, da je po dolgih letih stilske zadržanosti zdaj napočil čas za nekaj bolj ekstravagantnega? Ne, nikakor ne! Novi trend, ki nas bo spremljal v naslednji sezoni, deluje zelo naravno, mehko in povsem sproščeno. Prav zato nam je tako zelo všeč. 

  Naša najljubša pričeska: Dolgi lasje z mehkimi kodri, na primer s sredinsko prečo, kot smo lahko videli na modni reviji modnega oblikovalca Giambattista Vallija v Parizu (slika zgoraj). Preprosta pričeska, enostavne linije, povsem nezahtevno stilsko oblikovanje … Vse to omogoča manevrski prostor za lepotne in modne eksperimente. Pri tem so dovoljeni dramatični, neukročeni in živahni stilski odkloni, vendar pa je dobrodošla možnost tudi zadržan make-up v naravnih odtenkih, ki v kombinaciji z izrazito rdečo barvo na ustnicah deluje preprosto fantastično. 

  Ekstremne pričeske bodo tudi v letu 2017 ostale pospravljene v predalu stilskih možnosti. Tokrat so v ospredju lahkotne stopničasto postrižene pričeske, popolnoma gladko počesani lasje z visokim leskom in skuštran stil z zanimivim frufrujem. Vsekakor nove stilske zapovedi niso dolgočasne – zato bodo poskrbeli razigrane napol visoko spete fige v skuštranem stilu, nove različice paža in vznemirljivi barvni kontrasti (z izrazitimi kontrasti ali s temnejšim narastkom). Zelo vznemirljivo, vendar primerno za običajen dan. Malo več poguma potrebujemo le za trendovski vojaški stil, ki pa po drugi strani postavlja jasno zapoved ''minimalistično in individualno naravnano''. 

 • Trendovske pričeske na modnih revijah

  Trendovske pričeske na modnih revijah: Stopničaste pričeske

  © Getty Images  

  Trendovske pričeske na modnih revijah: Stopničaste pričeske

  V letu 2017 bodo modne navdušenke nosile predvsem stopničaste pričeske, ki navdušujejo z različnimi prehodi med posameznimi dolžinami. Lepo pridejo do izraza pri kratkih pa tudi pri dolgih laseh. Modni oblikovalec Giambattista Valli se je na modnih revijah odločil za kratko različico. Prava paša za oči! Manekenka s stopničkami in dolžino do brade v kombinaciji z resastim frufrujem. Zelo boemsko!

   

  Trendovske pričeske na modnih revijah: Gladko počesani lasje

  © Getty Images  

  Trendovske pričeske na modnih revijah: Gladko počesani lasje

  Minimalistično in moderno: Gladko počesana pričeska je osvojila modne brvi v Milanu. Modna oblikovalka Mila Schön je predstavila svojo kolekcijo z manekenkami, ki so imele mokro pričesko. To je obenem tudi nov trend za sezono pomlad/poletje 2017. Pričeska deluje osvežujoče in je ustvarjena za vroče dni, poleg tega odlično pristaja športnim oblačilom, medtem ko v kombinaciji z nežnimi oblačili deluje nekoliko bolj kontrastno

  Trendovske pričeske na modnih revijah: Skuštrana figa

  © Getty Images  

  Trendovske pričeske na modnih revijah: Skuštrana figa

  Modna oblikovalka Stella Jean je v Milanu predstavila razigrano in lahkotno skuštrano različico napol visoko spete fige, ki deluje izjemno ženstveno. Zgornji lasje so oblikovani v figo, ki je ustvarjena visoko na lasišču, medtem ko preostali lasje nežno padajo na ramena. Zagotovo popolna pričeska za dobre dneve kot tudi za tiste dni, ko ne uspe domala nič. Najlepše pride do izraza v kombinaciji s trendovskimi XL-uhani, ki poskrbijo za odlično scensko upodobitev. Nova sezona 2017 lahko potrka na vrata! 

  Trendovske pričeske na modnih revijah: Temnejši narastek in paž s frufrujem

  © Getty Images  

  Trendovske pričeske na modnih revijah: Temnejši narastek in paž s frufrujem

  Leto 2017 bo v znamenju polovičnih stvari. Paž s frufrujem v stilu Mie Wallace iz kultnega filma Pulp Fiction bo ponovno zelo moderen. Na modni reviji v New Yorku je modna oblikovalka Georgine navdušila s takšno izrazito pričesko, ki ima poleg tega še dva trendovska asa v rokavu. To je paževska pričeska s svetlo blond barvo las in temnejšim lasiščem, ki ga dopolni kratek frufru. Pri tem frufru deluje, kot bi ga sami umetniško postrigli. Vsekakor lahko izbirate med striženjem v lastni režiji ali pa obiščete frizerja. Ta odločitev je prepuščena vam. Najbolj pomembno je, da pričeska z rockabilly šarmom pride v celoti do izraza

  Trendovske pričeske na modnih revijah: Vojaški stil

  © Getty Images  

  Trendovske pričeske na modnih revijah: Vojaški stil

  Maksimalno zmanjšano: Ker želimo vsaj enkrat na leto pobegniti iz svoje cone udobja, je takšna pričeska ustvarjena za vse, ki si upajo. Blagovna znamka FrontRow je na modni reviji v New Yorku predstavila povsem kratko postriženo vojaško pričesko, ki s platinasto blond pride še posebno lepo do izraza in poskrbi za vznemirljivo doživetje

  Trendovske pričeske na modnih revijah: Nizko umeščena zavita figa

  © Getty Images  

  Trendovske pričeske na modnih revijah: Nizko umeščena zavita figa

  Klasična figa s sredinsko prečo bo v letu 2017 doživela novo interpretacijo. V novi različici bo oblikovana v pentljo, ki je ustvarjena globoko na zatilju. Konice pri tem štrlijo iz kompozicije. Modni oblikovalec Jasper Conran je na Londonskem tednu mode predstavil zanimivo pričesko v stilu ''manj je več''