Trendy Looks 2017

Trendovske moške pričeske s stransko prečo

Moške stilske pričeske s stransko prečo
Justin Bieber, David Beckham in Ed Westwick so se odločili za stransko prečo in ustvarili zanimivo stilsko pričesko, ki je lahko povsem preprosta ali zelo elegantna. Trendovska pričeska zagotovo ponuja veliko možnosti za osebno izrazno noto
© Getty Images

Trenutno najbolj priljubljena moška pričeska pri zvezdnikih je pričeska s stransko prečo. Lasje so ob straneh nekoliko krajše postriženi, zgornji lasje nekoliko daljši in počesani na eno stran, bodisi z rahlo privzdignjeno grivo ali povsem gladko počesani in utrjeni z gelom. Prikazali vam bomo različne stilske možnosti trendovskih moških pričesk in nekaj zvezdnikov, denimo Davida Beckhama, Justina Bieberja in druge, ki so se odločili za takšno pričesko.

 • David Beckham ni samo odličen profesionalni igralec nogometa, temveč je že zdavnaj postal stilska ikona, ki je ne obožujejo in posnemajo samo ženske, temveč tudi številni moški, čeprav morda na skrivaj. Povsem upravičeno. David Beckham velja pri stilskem oblikovanju las za pionirja. S svojimi pričeskami narekuje trende moških pričesk in jih vseskozi soustvarja. Spremenljive pričeske z dodatno iskrico so tako zaščitna znamka popularnega Angleža s temno blond lasmi in izrazitimi obraznimi potezami ter izklesanim telesom. Njegovi lasje so včasih srednje dolgi in povezani v napol čop, spet drugič povsem kratko postriženi in pobarvani na platinasto blond ali pa spleteni v majhne kitice, ki se prilegajo tesno ob lasišče. Presenetil nas je tudi že s pankovsko pričesko v stilu irokeze ali pa v kombinaciji z zanimivim obročkom za lase. Tako rekoč ni pričeske, ki je David Beckham ne bi imel. Zato ne preseneča, da se je odločil za novo trendovsko pričesko s stransko prečo.

  David Beckham se je s svojo pričesko prvič predstavil na kraljevski poroki britanskega prestolonaslednika princa Williama in njegove izbranke Kate Middleton. Vsekakor lahko rečemo, da je bil zvezdnik, oče štirih otrok in med drugim tudi priznani fotomodel za spodnje perilo, s svojo trendovsko pričesko v središču dogajanja tudi ob tej priložnosti. Njegovi lasje so v predelu zatilja in ob straneh kratko postriženi, medtem ko so zgornji lasje daljši in počesani na prečo, v sprednjem delu pa nekoliko privzdignjeni.

  Pričeska s stransko prečo je primerna tako za svečane priložnosti kot tudi za povsem običajen delovni dan. Pričeska omogoča najrazličnejše stilske variacije. V galeriji vam bomo predstavili, kako lahko takšno pričesko oblikujete tudi sami.

 • Zvezdniške pričeske: pričeska s stransko prečo

  David Beckham

  © Getty Images  

  Moška pričeska s stransko prečo v stilu šestdesetih

  David Beckham je bil eden prvih zvezdnikov, ki se je odločil za trendovsko pričesko s stransko prečo. Seveda nas to pri njem ne preseneča, saj velja za stilsko ikono. Njegov aktualni stil nekoliko spominja na karakternega junaka Dona Draperja iz serije Mad Men. Če si želite takšne grive, kot jo ima Beckham, morajo biti vaši lasje dolgi od deset do dvanajst centimetrov. Lase umijte in nato na zgornje lase nanesite peno za večji volumen. Nato s tankim glavnikom naredite eksaktno stransko prečo in daljše zgornje lase osušite tako, da jih nekoliko privzdignete. Pri tem si lahko pomagajte s prsti. Lasje bodo obstojnejši, če jih boste sušili tako, kot bi hoteli imeti prečo na nasprotni strani. Uporabite še vosek in jih stilsko oblikujte. Na koncu uporabite lak za lase, zato da bo pričeska zablestela.

  Robbie Williams

  © Getty Images  

  Moška pričeska s stransko prečo na moderen način

  Robbie Williams ima pričesko s stransko prečo, kjer so lasje ob strani postriženi zelo kratko, s čimer predstavljajo zanimiv kontrast z daljšimi zgornjimi lasmi, ki so dolgi približno sedem centimetrov. Pričeska zaradi tega deluje zelo markantno in moderno. Zato da bodo sprednji lasje imeli čudovito obstojnost, vam priporočamo uporabo pene, ki jo morate na lase nanesti po umivanju. Lase nato osušite. Uporabite še gel z visokim faktorjem obstojnosti, ki bo poskrbel, da bodo imeli lasje čudovito obliko in visok sijaj.

  Ed Westwick

  © Getty Images  

  Moška pričeska s stransko prečo v dandijevskem stilu

  Priljubljeni igralec Ed Westwick, ki ga poznamo iz serije Gossip Girl, nam je s svojo različico pričeske s stransko prečo izredno všeč. Pričeska deluje zelo sproščeno in mladostno. Stranski lasje so mehko stopničasto porezani, v predelu ušes pa so pobriti. Sprednji lasje so nekoliko daljši in oblikovani v igrivo. Posamezne pramene lahko zanimivo poudarite z voskom. V kombinaciji s tridnevno brado je takšna pričeska preprosto čudovita.

  Justin Bieber

  © Getty Images  

  Moška pričeska s stransko prečo v kombinaciji z mokrim videzom

  Kanadski pop zvezdnik Justin Bieber bo 1. marca 2012 dopolnil osemnajst let. Takšno resno pričesko pa si je kljub svoji rosni mladosti izbral za slovesne večerne prireditve. Presenetil nas je z urejeno pričesko s stransko prečo, čeprav bi morda glede na njegovo mladost pričakovali razposajeno in nekoliko bolj razigrano. Pričeska s prečo ga naredi nekoliko bolj odraslega in starejšega. Če si tudi vi želite takšen videz, morajo biti vaši sprednji lasje dolgi vsaj pet centimetrov. Lase umijte, jih osušite s sušilnikom in z glavnikom naredite eksaktno stransko prečo. Uporabite še gel za moker videz las z visoko stopnjo obstojnosti. Ustvarili ste čudovito pričesko.

  Ryan Gosling

  © Getty Images  

  Neukročena moška stilska pričeska s stransko prečo

  Angleški igralec Ryan Gosling, ki smo ga nazadnje videli v filmu Drive, nas je očaral s svojo pričesko s stransko prečo. Njegovi lasje so dolgi štiri centimetre, mehko postriženi in nekoliko razkuštrani. Za takšno pričesko ne potrebujete veliko: med sušenjem lase oblikujte s prsti in ustvarite zanimiv videz pričeske. Priporočamo vam, da uporabite kremo za lase in tako poudarite posamezne pramene. Vaši lasje bodo zasijali.

 • Spletne povezave

  David Beckham na Twitteru >> twitter.com/DavidBeckhamWeb

  Justin Bieber in njegova spletna stran >> justinbiebermusic.com