Trendy Looks 2017

Trendovska pričeska v stilu ježka

Moška trendovska pričeska v stilu ježka
Najbolj simpatični vampir Robert Pattinson (The Twilight Saga: Breaking Dawn in Bel Ami) in pevec Adam Levine zelo uspešne skupine Maroon 5 imata pričesko v stilu ježka, ki jo zanimivo kombinirata s tridnevno brado
© Getty Images

Trendovska pričeska v stilu ježka se odlikuje po zelo kratkih laseh, ki so na vrhu lasišča nekoliko daljši. To je sanjska pričeska slehernega moškega, saj zahteva minimalno vzdrževanje, po drugi strani pa je zelo atraktivna in izrazna, zato jo ženske preprosto obožujejo. Takšno pričesko imajo številni zvezdniki, med njimi Robert Pattinson, Adam Levine in Michael Fassbender.

 • Pričesko v stilu ježka poznamo predvsem pri mladih vojakih širom po svetu. Lasje so pri takšni pričeski po celotnem lasišču postriženi povsem na kratko. Najnovejša različica pričeske v stilu ježka združuje kratko postrižene lase v kombinaciji z nekoliko daljšimi na zgornjem delu lasišča. Tako so lasje ob straneh postriženi na le dva milimetra do tri, medtem ko na zgornjem delu lasišča merijo v dolžino štiri do pet milimetrov. Zato da bo pričeska delovala atraktivno in negovano, je treba lase striči na štiri do šest tednov.

 • Zakaj izbrati pričesko v stilu ježka?

 • Moška trendovska pričeska v stilu ježka
  Michael Fassbender (Prometheus, Fish Tank) ima pričesko v stilu posodobljenega ježka z nekoliko daljšimi lasmi
  © Getty Images

  Poznamo veliko zanimivih pričesk, kot so undercut, olaseku, irokeza, shag in še bi lahko naštevali. Toda, ne glede na to, kako čudovite in zanimive so druge moške pričeske, ima pričeska v stilu ježka v primerjavi z vsemi ostalimi veliko prednosti, ne da bi bila zato kaj manj atraktivna. To je pričeska, ki je primerna za najrazličnejše priložnosti, bodisi za športne aktivnosti, ples ali karkoli drugega. Zaradi svoje kratke dolžine je takšna pričeska izjemno obstojna. Prav tako se lasje v trenutku osušijo. Lahko boste nosili klobuk ali kapo, ne da bi vas moralo skrbeti, kako boste videti, ko boste pokrivalo sneli. Trendovska pričeska v stilu ježka je namenjena moškim, ki pričeski ne želijo posvečati preveliko časa in pozornosti, vendar si obenem želijo modnega in stilskega videza urejenega moškega.

 • Stilski nasveti za posodobljeno pričesko v stilu ježka

 • Moška trendovska pričeska v stilu ježka
  Channing Tatum s trendovsko pričesko v stilu ježka in kozjo bradico – zelo karakterno in zelo privlačno
  © Getty Images

  Če imate povsem kratke lase, postrižene na ježka, vam svetujemo, da uporabite ustrezen šampon glede na vaš tip las, ki bo poskrbel za ustrezno nego in zdrav videz. Pri takšni dolžini si ne smete privoščiti prhljaja, saj bi ta takoj prišel do izraza, zaradi česar pričeska ne bi delovala atraktivno in negovano.

  Pri stilskem oblikovanju lahko izbirate med visokim sijajem ali mat videzom. Če boste uporabili vosek ali kremo za lase, boste ustvarili učinek visokega leska, z ustreznimi stilskimi izdelki pa lahko pričesko oblikujete tudi v matiranem videzu.

  Poleg tega lahko pričesko kombinirate z brado v najrazličnejših stilih, s čimer boste ustvarili zanimive in raznolike stilske preobrate. Tridnevna brada, kot lahko to vidimo pri Robertu Pattinsonu in Adamu Levinu, se k novodobni pričeski v stilu ježka odlično podaja. Za slavnostno večerjo v imenitni restavraciji ali za resen poslovni dogodek s predpisanim kodeksom oblačenja pa vam svetujemo stilsko podobo brez brade.
  Ali niste povsem prepričani, da bi vam takšna pričeska pristajala, in ne veste povsem točno, kakšna brada bi bila najatraktivnejša? V tem primeru vam svetujemo, da navežete stik s profesionalnimi stilisti pri Schwarzkopfu, ki vam bodo z veseljem svetovali in za vas poiskali najboljšo rešitev.