Trendy Looks 2017

Moderne moške pričeske

Moderne moške pričeske
Razkuštrana pričeska s čudovitim volumnom, ki spominja na Jamesa Deana – zagotovo ena najbolj priljubljenih pričesk sodobnega časa
© Getty Images

Trendi prihajajo in odhajajo … Toda nekatere pričeske se vedno znova vračajo, lahko bi rekli, da so brezčasne. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kakšne pričeske za moške so moderne pa tudi po čem so prepoznavne. Predstavili vam bomo najzanimivejše trendovske pričeske, ki jih boste lahko povsem preprosto ustvarili tudi sami.

 • Izraz ''moderno'' je v sodobnem času zelo povezan z retro stilom. Pri številnih modnih trendih ne gre za novosti v pravem pomenu besede, temveč bolj za ponovno odkritje oziroma vračanje nekega trenda iz preteklosti. To je velikokrat trend prejšnjih časov, ki je zdaj ponovno v modi, največkrat v novi preobleki in z nekoliko drugačno interpretacijo. Pri pričeskah so to zagotovo griva v stilu petdesetih in šestdesetih pa tudi pristrižena pričeska v stilu undercut, ki je prevladovala v osemdesetih, zanimiva pa je tudi pričeska grunge v stilu devetdesetih, ki ima tudi v sedanjosti veliko privržencev.

 • Moderne retropričeske

  Na splošno velja, da se vse, kar je dobro, vedno znova vrača. To v enaki meri lahko trdimo tudi za stilsko oblikovanje pričesk. Sodobni moški se odloča za pričesko, ki ni nova, temveč retro – pri čemer gre za klasično pričesko iz nekega drugega obdobja v sodobni preobleki. Takšne pričeske zbujajo veliko pozornost in so na splošno zelo priljubljene.  

 • Moderne pričeske po vzgledu stilskih ikon

  James Dean, Cary Grant, Elvis, Curt Cobain – zvezdniki in stilske ikone preteklih obdobij bi se lahko brez težav pomešali med modno ozaveščene moške sodobnega časa in krasili naslovnice najbolj priljubljenih modnih revij in časopisov, ne da bi pri tem kakorkoli izstopali zaradi svoje drugačnosti, čeprav gre včasih za precejšnjo časovno razliko ali celo prelom stoletja.

  Pričeske so zelo izrazite in opazne. Vzbujajo pozornost ter odražajo trendovsko zavest in prefinjen stil. V naši galeriji vam bomo predstavili moderne moške pričeske, ki so tako rekoč brezčasne, in vam zaupali nekaj koristnih stilskih nasvetov, ki jih morate poznati.

 • Moderne pričeske za moške

  Moderne moške pričeske: Griva v stilu rockabilly

  © Getty Images  

  Moderne moške pričeske: Griva v stilu rockabilly

  Retropričeska v stilu petdesetih s kratko postriženimi lasmi ob straneh in z daljšimi zgornjimi lasmi, ki so oblikovani v razkošno pokončno oblikovano grivo.

  Stilski nasvet: Tipično obliko grive lahko ustvarite s sušilnikom. Pri tem si lahko pomagate z voskom za fleksibilno oblikovanje, na koncu pa pričesko utrdite še z lakom za lase, ki bo poskrbel za glamur in obstojnost

  Moderne moške pričeske: Lahkotna griva

  © Getty Images  

  Moderne moške pričeske: Lahkotna griva

  Ta griva je nekoliko manj pokončna, zato lasje padajo povsem naravno. Še zlasti lepo je izrazna v kombinaciji z brado. Celoten videz deluje nekoliko bolj ostro in moško.

  Stilski nasvet: Pri stilskem oblikovanju uporabite samo vosek in lase oblikujte s prsti 

  Moderne moške pričeske: Undercut v spremenjeni podobi

  © Getty Images  

  Moderne moške pričeske: Undercut v spremenjeni podobi

  Lasje so pri tej pričeski ob straneh postriženi povsem kratko, na zgornjem delu lasišča so nekoliko daljši. To je pričeska v stilu OlaSeku oziroma undercut, ki je bil priljubljen že v osemdesetih.

  Stilski nasvet: Zgornji lasje se lahko oblikujejo kot pokončna griva ali se usmerijo nekoliko bolj nazaj. Lahko si omislite tudi nekoliko manj opazno stilsko različico, kot to vidimo na sliki. Še zlasti lepo pride do izraza, če imajo lasje visok lesk, kar ustvarite z voskom

  Moderne moške pričeske: Gel pričeska z globoko prečo

  © Getty Images  

  Moderne moške pričeske: Gel pričeska z globoko prečo

  Lasje so na zgornjem delu lasišča nekoliko daljši, ob strani in na zadnjem delu lasišča pa so stopničasto postriženi. Pričeska je še posebno izrazna v kombinaciji z dosledno oblikovano stransko prečo. Za posebno noto poskrbita gel ali vosek, ki ustvarita popolno obliko. Eleganten 'dandy look' je primeren za urejenega moškega z obleko in kravato, omislijo si ga lahko tudi športno-elegantni moški.

  Stilski nasvet: Uporabite gel za lase, ki bo ustvaril visok lesk in popolno obstojnost. Zelo primeren je tudi suhi šampon, ki bo poskrbel za popolno svežino do naslednjega umivanja las

  Moderne moške pričeske: Stilska urejenost z uporniško noto

  © Getty Images  

  Moderne moške pričeske: Stilska urejenost z uporniško noto

  Pričeska združuje prefinjeno kombinacijo uglajenega gospoda in (stilskega) upornika. Pričeska je ustvarjena z voskom, tako kot dandy look, vendar v kombinaciji z dosledno oblikovano stransko prečo. Za zanimiv stilski preobrat poskrbi brada, ki vnaša uporniški element in poudari divjo moško stran. To je zagotovo stilska pričeska za prave moške.

  Stilski nasvet: Lase lahko oblikujete z gelom ali voskom, s čimer boste ustvarili visok lesk. Pričeska bo lepo izrazna tudi v kombinaciji z brado in mat videzom las.

  Moderne moške pričeske: Dolgi lasje v stilu 'grunge look'

  © Getty Images  

  Moderne moške pričeske: Dolgi lasje v stilu 'grunge look'

  Lasje do ramen v kombinaciji s sredinsko prečo … Povsem naravna in zelo lahkotna pričeska. Celotna podoba deluje zelo mladostno in sproščeno, zato se nosi največkrat brez brade.

  Stilski nasvet: Lase umijte, nato s prsti ustvarite kratko prečo in jih oblikujte po želji ter pustite, da se osušijo na zraku. Če želite, lahko uporabite mat vosek in ga porazdelite po suhih laseh, lahko pa poudarite konice in posamezne pramene, s čimer boste ustvarili zanimivo linijo izrazitih oblik