Schwarzkopf Pomoč za lase

Najboljši nasveti in triki, ki vam bodo pričarali volumen pri tankih laseh

Fini tanki lasje
Fini tanki lasje potrebujejo veliko nege, še zlasti pri stilskem oblikovanju
© Getty Images

Fini tanki lasje niso prekletstvo in težka usoda. Poznamo nekaj koristnih nasvetov in trikov, ki bodo vašim lasem povrnili življenje in jim podelili svežino in volumen. Zaupali vam bomo, na kaj morate biti pri stilskem oblikovanju in negi las še posebno pozorni.

 • Če imate fine tanke lase, to ne pomeni, da imate tudi malo las. Problem je le, da je pri tankih laseh posamezni las s premerom 0,05 milimetra tanjši in zato tudi občutljivejši kot pri normalnih ali močnih laseh. Skupno število las je lahko v tem primeru glede na barvo las celo večje. Tako imajo plavolaske približno 150.000 las na glavi, črnolaske pa samo okrog 100.000. Če so vaši lasje fini in tanki, morate uporabiti nežne metode za okrepitev lasne strukture, kar še posebej velja za sušenje las.

  Nežna nega za fine tanke lase

  Pred sušenjem las morate sveže umite lase predhodno oviti v turban iz brisače in jih delno osušiti. Las nikoli ne drgnite do suhega, ker s tem po nepotrebnem poškodujete luskasto povrhnjico. Lase, ki ste jih osušili z brisačo, nežno počešite z glavnikom z velikimi zobci in jih šele nato osušite s sušilcem. Pri česanju bodite previdni, pramene pridržite na lasišču, tako da las ne boste preveč natezali. Lase sušite s srednjo stopnjo gretja, da bi preprečili škodo, ki je posledica točkovnega pregrevanja.

  Tanki lasje potrebujejo dodaten volumen

  Upadli in brezvoljni lasje delujejo veliko bolj polno, če lasje na lasišču niso povsem sploščeni. Zato vam priporočamo, da pred sušenjem las na lasišče (ne pa tudi na lase) nanesete majhno količino pene za utrjevanje. Nato lase osušite z veliko krtačo. Glavo pri tem držite na eno stran in nekoliko poševno. Lase najprej sušite v nasprotni smeri rasti in prečno preko cele glave. Nato postopek ponovite še na drugi strani glave. Na koncu glavo nagnite nekoliko naprej in lase češite v smeri od zatilja proti čelu. Če so lasje prekratki za trik s krtačo, si lahko pomagate z roko. V tem primeru med sušenjem s sušilcem posamezne pramene držite stran od glave. Lahko postopate tudi tako, da z roko zajamete večji šop las, ga na kratko osušite in pustite, da se ohladi. Takšna metoda sušenja vam bo pričarala čudovit volumen vaših las.

  Večja obstojnost finih tankih las

  Stilsko oblikovanje po sušenju las s sušilcem mora biti pri finih tankih laseh minimalistično. V tem primeru vam ne priporočamo uporabo voska, gela z visokim sijajem ali kreme za lase, ker ti izdelki vsebujejo veliko maščobe, zaradi česar bi suhi lasje delovali slamnato. Pri kratkih tankih laseh se dobro obnese gel za moker videz las. Če so vaši lasje daljši in tanki, bo za utrjevanje pričeske poskrbel lak za lase z visokim faktorjem obstojnosti. Pomembno je, da laka na lase ne nanašate od zgoraj, saj bi jih s tem dodatno obremenili. Veliko bolje je, če lase nekoliko privzdignete in jih polakirate od spodaj.