Schwarzkopf Pomoč za lase

Slamnati lasje? Naredite temu konec!

Slamnati lasje
Neukrotljivi lasje brez leska z lomljivimi konicami? Nikar ne obupajte, obstaja veliko pametnih strategij za nego slamnatih las
© detailblick / Fotolia

Včasih so lasje svojeglavi in povsem neubogljivi. Konice štrlijo na vse strani, lasje delujejo povsem brez strukture. O sijaju ni ne duha ne sluha. Nikar ne obupajte! Za vas imamo učinkovite nasvete in trike, ki bodo vaše slamnate lase spremenili v čisto svilo.

  • Slamnati lasje so hkrati tudi poškodovani lasje. Vzroki so lahko povsem različni: prevroče sušenje las, prepogosta uporaba likalnika za ravnanje las ali prepogosto beljenje las. Včasih so lahko vzrok tudi različna bolezenska stanja, stranski učinki določenih zdravil ali stroga dieta. Luskasta povrhnjica se poškoduje in nastanejo lomljiva mesta. Lasje sčasoma izgubijo strukturo in postanejo slamnati. Z našo pomočjo boste ta problem z lahkoto rešili.

  • Popolna nega za slamnate lase

    Barvanje, beljenje, trajna … Vaši lasje morajo v življenju prestati veliko hudega in na žalost se to velikokrat opazi. Svetujemo vam, da s svojimi lasmi ravnate v žametnih rokavicah. Pravilna nega se prične že pri umivanju. Pri umivanju s šamponom las ne drgnite, temveč lase in lasišče umivajte z nežnimi krožnimi gibi. Tako se prameni ne bodo zavozlali in jih boste zlahka razčesali. Balzam po umivanju las je v tem primeru obvezen. Bodite nežni pri sušenju las. Lase najprej osušite z brisačo, ki jo lahko ovijete v obliki turbana, in jih nato nežno razčešite z glavnikom z velikimi zobci. Pri tem vam bo v pomoč preparat brez izpiranja, ki vsebuje dragocene regenerativne sestavine, kot so izvlečki brusnic in jagod acai. Regenerativni preparati vsebujejo kombinacijo pomembnih vitaminov in antioksidantov, ki okrog las ustvarijo nežno zaščitno plast, popravijo poškodbe in lase varujejo pred izsušitvijo.

  • Nežno stilsko oblikovanje za slamnate lase

    Izdelki za ravnanje neukrotljivih las poskrbijo za odlično ravnanje las, še zlasti pri močnejših laseh. Delujejo tako, da lase obdajo s finim tankim zaščitnim plaščem, zlepijo lomljiva mesta in s tem zgladijo luskasto ovojnico. Tako si lasje opomorejo, kar velja še posebno za luskasto ovojnico, ki lahko ponovno odbija svetlobo, kar lasem podeli čudovit sijaj. Če imate dovolj časa, vam priporočamo, da lase osušite na prostem. Če lase sušite s sušilcem, vam priporočamo, da uporabite srednjo stopnjo gretja in najnižjo stopnjo ventilacije. Posebno nežni so sušilci z nastavkom ali na osnovi ionske tehnologije. Zato da bodo neukrotljivi lasje ponovno dobili sijaj in mehkobo, vam svetujemo, da jih v suhem stanju pramen za pramenom osušite s sušilcem in debelo krtačo. Pri tem upoštevajte razdaljo do lasišča, ki mora biti najmanj 15 do 20 centimetrov. Lase vedno češite v smeri od zgoraj navzdol. Tako boste negovali poškodovano luskasto ovojnico, kar bo vašim lasem podelilo dodaten sijaj. Uporabite izdelke za stilsko oblikovanje kot sta vosek ali gelni vosek, ki bosta vašim lasem podelila prožnost.