Schwarzkopf Pomoč za lase

Prva pomoč za poškodovane lase

Prva pomoč za poškodovane lase
S pravilno nego bodo vaši lasje kot prerojeni. Vaši lasje bodo ponovno zdravi in sijoči!
© Nacivet

Lasje morajo v svojem življenju prestati veliko hudega, če samo pomislimo na umivanje, barvanje, sušenje, ravnanje. Pravzaprav so zelo potrpežljivi in si dovolijo skoraj vse. Vendar pa niso neuničljivi, in ko je preveč vsega, se lasje izsušijo in postanejo lomljivi. V tem primeru vam svetujemo izbiro učinkovitih sredstev, ki lase obnavljajo in jim povrnejo svilnat lesk ter zdrav videz.

  • Lasje so pretežno zgrajeni iz keratina. Zdravi lasje imajo tako veliko keratina brez vmesnih vrzeli. Pri poškodovanih laseh pa v keratinskem plašču opazimo večje vrzeli, ki so posledica številnih vzrokov, od napačne nege, konstantnega prevročega sušenja ali ravnanja z likalnikom za lase. Zelo škodljivo je tudi prepogosto beljenje. Posledice so precej očitne. Poškodovani lasje delujejo slamnato, so brez leska in življenjske energije, nagnjeni so k lomljivosti in cepljenju konic. V tem primeru je treba uporabiti negovalna sredstva, ki zapolnijo poškodovana mesta v keratinskem plašču. Glede na tip vaših las je na voljo široka paleta učinkovitih izdelkov, ki vam bodo zagotovo pomagali. Vaši lasje so neprecenljivi, zato jim privoščite le najboljše.

  • Dragocena olja za poškodovane lase

    Poškodovani lasje so pogosto tudi zelo suhi. To še zlasti velja za valovite in kodraste lase. Pogosto beljenje ali prameni prav tako sčasoma povzročijo izsušitev in nastanek vrzeli v zunanji luskasti povrhnjici. Učinkovito si lahko pomagate z dragocenimi rastlinskimi olji. Tako boste slamnate lase ponovno preoblikovali v mehke in svilnate z visokim leskom. Zelo učinkovito je olje makadamije, ki ima izreden negovalni učinek, pa tudi arganovo olje ali olje sončničnih semen. Olja vsebujejo dragocene nenasičene maščobe, ki so po svoji sestavi zelo podobne maščobam, ki jih proizvajajo žleze lojnice v našem telesu. Zato jih poškodovani lasje nemudoma prepoznajo kot telesu lastne snovi in jih zlahka absorbirajo. Posebna poslastica za suhe poškodovane lase je karitejevo maslo, ki se pridobiva iz plodov afriškega karitejevega drevesa. Karitejevo maslo vsebuje veliko vitamina E in karotenov, ki imajo številne terapevtske učinke za kožo in lase. Negovalne učinkovine se odlagajo v lasni kutikuli in lase učinkovito varujejo pred zunanjimi škodljivimi vplivi.

  • Naravne učinkovine za poškodovane lase

    Če so lasje poškodovani, vendar so po svoji strukturi bolj fini in gladki, bodo za vas zelo primerni negovalni izdelki s tekočim keratinskim kompleksom. Takšni preparati prepoznajo lomljiva mesta v laseh in se odlagajo točno na teh mestih. Vrzeli v keratinskem plašču se zapolnijo, lasje pa se povsem obnovijo. Postanejo mehki, voljni in sijoči. Novi izdelki za izredno poškodovane lase vsebujejo trikrat večjo koncentracijo keratina kot doslej in predstavljajo edinstveno inovacijo pri negi močno poškodovanih las.

  • Nežno stilsko oblikovanje za poškodovane lase

    Za poškodovane lase lahko veliko storite že pri stilskem oblikovanju, tako da jih preprosto odenete v zaščitni plašč. Na voljo so pena za stilsko oblikovanje in laki za lase, ki so bili zasnovani posebej za nego suhih in poškodovanih las. Vsebujejo glicerin, ki lasem povrne vlago, in visokokakovostno ricinusovo olje, ki je zaradi svojih vitaminov in bogate vsebnosti maščobnih kislin pravi balzam za poškodovane lase. Ti sčasoma ponovno dobijo zdrav videz in visok sijaj. Poleg tega morate paziti, da s poškodovanimi lasmi ravnate nadvse nežno in ljubeče. Nikakor jih ne umivajte vsak dan, temveč občasno uporabite šampon za suho umivanje las. Pri umivanju las ne uporabljajte preveč vroče vode, ampak naj bo ta bolj mlačna, saj bo do las veliko bolj prizanesljiva. Ko so lasje mokri, jih češite samo z grobo pocinkanim glavnikom, saj so takrat še posebno občutljivi za mehanske obremenitve. Na koncu pa še en koristen nasvet: izogibajte se preveliki vročini pri stilskem oblikovanju las in vselej uporabite sprej za zaščito las pred vročino. Vsake toliko časa lase osušite na zraku. Prav tako vam svetujemo uporabo likalnika in sušilnika za lase z regulacijo sušenja na osnovi moderne ionske tehnologije.