Schwarzkopf Pomoč za lase

Kako preprečiti razcepljene konice

Kako preprečiti razcepljene konice
Povedali vam bomo vse, kar morate vedeti o vzrokih za razcepljene konice. Z našo pomočjo ne boste nikoli več imeli razcepljenih konic
© Fotolia

Recite ne razcepljenim konicam. V nadaljevanju vam bomo povedali, zakaj se razcepljene konice pojavijo, kaj lahko storite, če se to zgodi, in kako lahko preprečite njihov nastanek. 

 • Kot pove že samo ime, gre pri razcepljenih konicah za pojav cepljenja lasnih konic, pri čemer se las v predelu konic razdeli na dva dela, kar je predvsem posledica trenja. Še posebno ogroženi so dolgi lasje (od višine ramen naprej), saj se konice v tem primeru nenehno drgnejo ob telo oziroma oblačila.

  Razcepljene konice pa niso samo estetski problem, temveč so tudi znak močno obremenjenih in poškodovanih las. Pojav sam po sebi ima različne vzroke, kot sta na primer uporaba neprimernih izdelkov za nego las in mehanska obremenitev kot posledica trenja (stik z oblačili) ali pregrobega česanja in izpostavljenosti prekomerni vročini (pretirana uporaba sušilnika za lase ali nepravilna uporaba likalnika za lase). V teh primerih je pojav razcepljenih konic tako rekoč neizogiben, še posebno, če konice neredno strižete. 

 • Prva pomoč pri pojavu razcepljenih konic

  Ko se razcepljene konice pojavijo, je to vselej trdovraten problem, ki ga stežka odpravimo. Zato je veliko bolje predhodno narediti vse, kar je v naši moči, da ga preprečimo, in to je na srečo zelo preprosto. Priporočamo vam, da vašim lasem redno privoščite nego s serumi in negovalnimi fluidi, ki so primerni za vaš tip las.

  Enako pomembni so tudi pripomočki za stilsko oblikovanje las. Vedno uporabljajte visokokakovostne glavnike in krtače s ščetinami, ki so narejene iz naravnih materialov in nimajo ostrih robov.

  Pripomočki za toplotno obdelavo, na primer sušilnik in likalnik za lase, morajo imeti možnost večstopenjske regulacije, vselej pa je treba izbrati nižjo temperaturno nastavitev.

  Lasje in konice so najbolj občutljivi, ko so mokri, zato je treba lase po umivanju obravnavati še posebno previdno. Lase nežno popivnajte z brisačo, nikar jih ne drgnite premočno, saj bi jih tako lahko poškodovali. Previdni bodite tudi pri sušenju. 

  Pojav razcepljenih konic lahko preprečite, medtem ko je razcepljene konice, ko se enkrat pojavijo, težko obnoviti. V tem primeru imate na voljo posebne serume in fluide, ki ''zlepijo'' razcepljene konice, s čimer lahko nujno potrebno striženje za nekaj časa prestavite. Pri močno razcepljenih konicah je striženje morda neizogibno. Na splošno velja: redno striženje prepreči pojav razcepljenih konic.

 • Nega za preprečevanje pojava razcepljenih konic: Maska za lase, tretmaji, serumi in olja

  Težave z lasmi, kot so razcepljene konice, lahko učinkovito preprečite (in tudi olajšate) s šamponi, regeneratorji, dragocenimi olji za nego las in tretmaji, ki so bili ustvarjeni posebej za ta namen. Hidratantni in hranljivi izdelki za nego las zagotavljajo popolno nego in obnavljajo poškodovano lasno strukturo. Učinkovine prodrejo globoko v notranjost, ''zapečatijo'' razcepljena mesta in tako preprečijo nadaljnjo cepitev.