Schwarzkopf Pomoč za lase

Nič več skuštranih las! Kako ustvariti svilnate in povsem zravnane lase

Nič več skuštranih las
Urejeni, svilnato mehki lasje z visokim leskom so najboljša osnova za eleganten videz
© Getty Images

Svilnato mehki in povsem ravni lasje ter visok lesk – to je predstava, ki jo imamo o lepih laseh. Če le ne bi bilo neprijetnega pojava skuštranih in razmršenih las, ki takšen lepotni ideal velikokrat pokvari. Toda neukročeni, razmršeni lasje niso nekaj, česar ne bi mogli obvladati. V nadaljevanju vam predstavljamo pet najboljših nasvetov, ki vam bodo pri tem v veliko pomoč.

 • Za zdrave in svilnato mehke lase je najbolj pomembno, da imajo dovolj vlage. Obstajajo številni dejavniki, ki lahko ogrozijo naravno ravnovesje. Eden izmed njih je tudi suh zrak (na primer v ogrevanih prostorih) ali pa vročina, ki se ustvari pri stilskih pripomočkih za oblikovanje pričeske. Vse to lahko lasem odvzame vlago. Posledica: Lasje izgubijo elastičnost in se začnejo zvijati – rezultat so razmršeni in zvrtinčeni lasje, ki niso videti urejeni. Prav tako jim škodi tudi prevelika vsebnost vlage, na primer zaradi vlažnega zraka. Tudi v tem primeru se začnejo nenadzorovano upogibati.

  Samo s krtačo takšne težave ne morete popolnoma rešiti niti las ponovno zravnati, vendar pa poznamo številne nasvete in trike, ki so zelo učinkoviti. Na voljo so številni negovalni izdelki, s katerimi lahko preprečite pojav razmršenih las ali pa se ga preprosto znebite. V veliko pomoč je tudi izbira prave stilske pričeske.

 • Pet najboljših nasvetov za popolnoma gladke lase: Recite ne razmršenim lasem

 • Nič več skuštranih las
  Preprosto lepo: Za svilnato mehke lase ne potrebujete zamudnega stilskega oblikovanja
  © Getty Images

  1. Losjon za preprečevanje skuštranih las (anti-frizz serum): Serum ima učinek glajenja las, učinkovito ukroti neposlušne in trmaste lase, ki tako postanejo ponovno mehki in voljni. Za dolgotrajni učinek vsebuje UV-filter, lase pa varuje tudi pred vročino stilskih pripomočkov za oblikovanje pričeske.

  2. Nega: S pravilno izbiro programa za razvajanje lahko lasem povrnete vlago. Izberete lahko negovalne kolekcije z inovativnimi mikroolji, ki lase naredijo mehke in voljne. Svojim lasem občasno privoščite izdatno nego. Idealna izbira bo intenzivna maska s hranilnimi učinkovinami in proteini, ki obnavlja zunanjo in notranjo strukturo. Tako bodo lasje ponovno povsem zdravi – in to se tudi opazi!

  3. Lak za lase: Skuštrani in zvrtinčeni lasje so še posebno moteči na čelu. V tem primeru si lahko pomagate z lakom za lase. Uporabite zobno ščetko, ki ni več uporabna, nanjo nanesite lak za lase in jih s ščetko počešite v predelu frufruja. Svetujemo vam, da izberete izdelek z lahkotno formulo, da lasje ne bodo zlepljeni. 

  4. Olje za lase: S tem čudežnim sredstvom bodo vaši lasje povsem ukročeni, zelo dobro pa bo delovalo tudi na vaše konice. Olje čudovito zgladi lase in jim podeli visok lesk.

  5. Pravilno sušenje: Pred sušenjem las obvezno uporabite sredstvo za zaščito pred vročino. Tako boste preprečili, da bi vroč zrak izsušil vaše lase. Sušilnik vselej usmerite proti konicam, da bo površina lasne strukture ostala povsem gladka in ne bo hrapava.