Schwarzkopf Pomoč za lase

Moderna nega las: Popolna izbira za poškodovane lase

Poškodovani lasje
Z našimi nasveti za nego in stilsko oblikovanje boste poškodovane lase v zelo kratkem času spremenili v razkošje zdravih las
© Fotolia.com

So vaši lasje suhi in brez leska? Se soočate s problemom razcepljenih konic? Razlog je najverjetneje nepravilna ali neustrezna nega. Z našimi nasveti za nego in stilsko oblikovanje boste vse te probleme rešili v trenutku in si pričarali čudovito razkošje zdravih las z visokim leskom.

 • Poškodovani lasje so pogostokrat posledica zunanjih vplivov, na primer vročine, sonca in vetra. Zaradi poškodovane zunanje povrhnjice dodatno izgubijo vlago. Posledica so suhi in lomljivi lasje slamnatega videza.

 • Prva pomoč za poškodovane lase

  Lasem občasno privoščite obdobje brez sušilnika in likalnika. Lahko si umislite pričesko z gelom in ustvarite sleek-look ali pa kodre, ki ste jih ustvarili s spletenimi kitkami.

  Uporabite specialne izdelke za nego poškodovanih las. Zelo pomemben je šampon za poškodovane lase, saj vsebuje dragocene učinkovine za obnavljanje poškodovane lasne strukture. Keratin, pantenol in dragoceni oljni eliksirji učinkovito zapolnijo in zgladijo razpoke v strukturi las.

  Poleg tega uporabljajte regenerator za poškodovane lase, ki jih bo zaščitil pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

  Dnevno uporabite majhno količino olja za lase, ki ga lahko nanesete na suhe ali mokre lase. Tako bodo vaši lasje mehki, voljni in sijoči.

  Izogibajte se uporabi gumic s kovinskimi deli, ki po nepotrebnem obremenjujejo lase in lahko poškodujejo lasno strukturo.

  Vsak dan si omislite drugačno pričesko. Tako si bodo vaši lasje opomogli, ne da bi jih konstantno obremenjevali na istem mestu (na primer s čopom).

 • Pričeske za poškodovane lase

  Običajno so poškodovani lasje brez leska, elastičnosti in volumna. Zato so v tem primeru najbolj primerne visokospete pričeske, dokler si lasje ponovno ne opomorejo. Zelo primerna je figa ali pa spletena kitka:

 • Poškodovani lasje
  Manekenka Jessica Gomes in igralka Hayden Panettiere z razkošno figo na zadnjem delu lasišča
  © Fotolia.com

  Figa

  Lase umijte s šamponom za poškodovane lase, nato pa nanesite negovalne izdelke in še vlažne oblikujte v figo. Tako bodo učinkovine delovale ves dan, vi pa boste stilsko urejeni in samozavestni.

  Nasvet: Las ne zvijajte preveč močno. Lahko si omislite figo v stilu undone, ki deluje zelo trendovsko, poleg tega pa je zelo nežen do vaših las in lasišča. Na figo nanesite negovalni sprej, kar bo olajšalo razpenjanje, lasje pa bodo zažareli z novim leskom.

 • Poškodovani lasje
  Igralki Berenice Bejo in Laura Osswald sta si omislili spleteno pričesko v obliki kitke in venčka
  © Fotolia.com

  Spletene pričeske

  S spletenimi kitkami boste dosegli dva rezultata. Vaši lasje ne bodo čezmerno izpostavljeni soncu, vročini in vetru, zaradi česar se bodo lažje regenerirali. Poleg tega boste s tem ustvarili čudovit volumen in nežne kodre, ne da bi morali za to uporabiti stilske pripomočke, kot sta okrogla krtača in kodralnik.

  Nasvet: Lase umijte s šamponom za poškodovane lase, nato pa še vlažne spletite v navadno kitko, ki jo lahko nekoliko razvlečete. Na koncu uporabite negovalni sprej in posebno masko za nego konic.

 • Videoposnetek: Tako boste poškodovane lase spremenili v čudovito razkošje zdravih las