Schwarzkopf Pomoč za lase

Suho lasišče: kaj storiti, če vas lasišče peče?

Suho lasišče
Suho lasišče je nadvse nadležen problem. Za vas smo pripravili nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali
© Maksim Toome / Fotolia

Suho lasišče je problem, ki predvsem pozimi pesti zelo veliko ljudi, saj se veliko več časa zadržujemo v zaprtih ogrevanih prostorih s suhim zrakom, ki draži kožo in lasišče. Pogosto se pojavi še prhljaj. V nadaljevanju vam bomo zaupali več o vzrokih za nastanek tega nadvse nadležnega problema, ki povzroča srbeče lasišče in veliko nejevolje. Prav tako vam bomo povedali, kako boste ta problem učinkovito odpravili

  • Naše lasišče je zaščiteno s povrhnjico, ki jo tvorijo roževinaste celice. Povrhnjica je še zlasti pomembna zaradi svoje zaščitne funkcije. Tik pod lasiščem je žleza lojnica, ki tvori lipide, ki so za lase zelo pomembni, saj jih zgladijo ter jim podelijo mehkobo in voljnost. Različni notranji in zunanji vplivi lahko povzročijo hrapavost povrhnjice, tako da se posamezni lipidi izločijo. Tako se izgublja vlaga in koža lasišča se več ne more zoperstaviti zunanjim škodljivim vplivom. Posledica hrapave povrhnjice je suho lasišče, ki povzroča srbenje, pekoč občutek in napetost, kar je pogosto povezano z nastankom prhljaja.

  • Suho lasišče – čemu se morate izogibati

    Vzrokov za suho lasišče je veliko. Naše lasišče je izpostavljeno različnim zunanjim dejavnikom, ki so škodljivi. Poleg suhega zraka v ogrevanih prostorih pozimi sta zelo škodljiva sušenje s sušilnikom in prepogosto umivanje las. Vzrok za suho lasišče je lahko tudi uporaba neprimernih izdelkov za stilsko oblikovanje.

  • Suho lasišče je povezano z nastankom prhljaja

    Razdraženo in suho lasišče je nagnjeno k nastanku prhljaja. Prej ko slej je suho lasišče razdraženo toliko, da se proizvodnja celic bistveno poveča. Številne odmrle celice na povrhnjici se zlepijo v velike bele kosme, ki sčasoma odpadejo z lasišča, kar je še posebno opazno na temnih oblačilih, predvsem v predelu ramen in ramenskega obroča. Vsekakor gre za zelo neprijeten problem, ki povrhu vsega ni videti atraktivno.

  • Poslovite se od suhega lasišča – mi poznamo pravilno nego za vas

    Suho lasišče, ki je nagnjeno k prhljaju, lahko ozdravimo z nežnimi negovalnimi izdelki, ki vzpostavijo ponovno ravnovesje. Primerni so negovalni izdelki, ki lasišču podelijo vlago in ponovno vzpostavijo zaščitno funkcijo povrhnjice. Najprimernejša je kolekcija za nego las, ki vključuje blag šampon, nežen balzam in druge specialne izdelke z negovalnimi učinkovinami za nego kože na lasišču. Če je koža lasišča suha in občutljiva, vam priporočamo, da las ne umivate prepogosto in da se izogibate pretiranemu sušenju las s sušilnikom. Bodite prizanesljivi do svojega občutljivega lasišča in poskrbite za dodatno količino vlage, zaščito in nego, pri tem pa ne pozabite na izbiro pravih in visokokakovostnih negovalnih izdelkov.