Schwarzkopf Pomoč za lase

Za čudovito rast vaših las

Naj vaši lasje zrastejo
Pustite si daljše lase – to boste zlahka dosegli s pravilno strategijo nege svojih las
© Andreas Kuehn

Ne glede na to, ali je to na modnih brveh ali v Hollywoodu: dolgi lasje so brezčasna klasika. Dolgi lasje so vedno trendovski in odlično pristajajo ženskam vseh starosti. Toda, kdor si želi pustiti lase rasti, ve, kako naporno je to in koliko let lahko traja. Zaupali vam bomo, kako lahko sanje o prečudovitih dolgih laseh uresničite v bistveno krajšem času.

 • Moderna znanost za zdaj še ni ustvarila sredstva, ki bi pospeševalo rast las s turbo hitrostjo. Lasje zrastejo mesečno med 1,2 in 1,5 centimetra, pri čemer je rast las odvisna od številnih genetskih dejavnikov. Vendar pa lahko tudi sami veliko storite za to, da bodo lasje v fazi rasti zdravi, močni in sijoči. Tako imate možnost, da preprečite slamnat videz las in razcepljene konice. Če nimate dovolj potrpljenja za dolge lase, si lahko v vmesnem času pomagate z lasnimi podaljški clip-in, ki jih preprosto pritrdite na svoje naravne lase. Tako bo čakanje veliko prijetnejše.

 • Masaža kot učinkovito sredstvo, ki bo doprineslo k hitrejši rasti vaših las

  Masaža lasišča vam bo pomagala pri pospeševanju prekrvitve. Tako boste poskrbeli za to, da bodo lasne korenine dobile hranljive snovi, ki so potrebne za zdrav videz las. Nežna masaža bo zelo blagodejno vplivala na celotno telo in izboljšala vaše počutje. Raziskave potrjujejo, da sta zlasti učinkoviti dve tehniki masaže. Pri indirektni metodi z vsemi desetimi prsti posežete v lase in jih previdno povlečete, da začutite rahlo napetost na koži lasišča. Tako postopoma obdelajte celotno glavo: predel senc, teme, čelo in predel zatilja. Pomembno je, da vam je masaža všeč in da je občutek prijeten. Priporočamo vam nežen dotik, brez nepotrebnega natezanja!
  Poznamo še eno metodo, ki je zelo učinkovita. Pri tej masaži gre za masažo s potrkavanjem. Takšna masaža je še bolj stimulativna, če na prste nanesete losjon z vsebnostjo alkohola ali kapljico eteričnega olja s citrusi (npr. bergamotka, neroli, grenivka, limonina trava). Prste položite neposredno na lasišče in ga nežno masirajte z mehkimi, relativno hitrimi gibi s potrkavanjem.

 • Specialni šamponi za močnejše lase

  Za lepe dolge lase lahko nekaj naredite že pri samem umivanju las. Priporočamo vam izbiro šampona, ki vsebuje koencim Q10. Ta učinkovina deluje neposredno na lasno korenino in pri tem stimulira nastajanje keratina. Keratin je glavna sestavina naših las, vendar se količina tega proteina z leti zmanjšuje. Lasje postanejo bistveno močnejši, če uporabljate šampone, ki vsebujejo kolagenski kompleks in push-up učinkovine, ki posamezne lase obdajo z nevidnim zaščitnim filmom, ki okrepi lasno strukturo.

  Če si puščate rasti lase in ste na tej poti že dosegli določeno dolžino, vam priporočamo izdatno nego lasnih konic. To boste zlahka dosegli z učinkovinami, kot so aloja vera, jogurt, pšenični proteini ali pantenol, ki bodo lasem povrnili vlago. Če so lasje po naravi močnejši, vendar izsušeni in slamnati, potrebujejo hranljive učinkovine. Idealni so izvlečki brusnic in divjih vrtnic, karitejevo maslo ter sojini proteini.

 • Dolgi lasje v trenutku: lasni podaljški clip-in

  Če se vam zdi, da lasje rastejo prepočasi, vi pa si želite dolgih las takoj in ne šele čez dve leti, vam priporočamo čudežno rešitev, ki vam bo dolge lase pričarala v trenutku. Takšna metoda je primerna tudi, če želite preizkusiti, ali vam dolgi lasje sploh pristajajo. Primerna je tudi za vse tiste, ki si želijo visoko speto pričesko za kakšno posebno priložnost. Govorimo o lasnih podaljških clip-in. S to metodo lahko lase po želji podaljšate in zgostite. Lasni podaljški se na naravne lase pritrdijo preprosto in hitro. Pritrdijo se s pomočjo sponk, ki se skrijejo pod zgornjimi lasmi. Prednost je ta, da so v primerjavi s ''pravimi'' lasnimi podaljški, ki se pritrdijo na naravne lase, cenovno bistveno ugodnejši, in vaših las ne bodo poškodovali. Z lasnimi podaljški clip-in boste zlahka ustvarili zanimive stilske pričeske, vse od visoko spetih pričesk do trendovskih čopov, ne da bi morali čakati, da vam lasje zrastejo. Edini pogoj: vaši lasje morajo segati najmanj do brade.