Schwarzkopf Pomoč za lase

Kako pravilno uporabiti lak za lase?

Večina žensk ima v kopalnici lak za lase. Uporaba laka za lase je nadvse preprosta. Toda, ali je treba lase preprosto posprejati, če jih želimo utrditi, ali lahko lak nanesemo neposredno na lasišče? In kdaj uporabiti kateri lak? Veliko vprašanj, na katera vam lahko podamo zanimive odgovore, ki vam bodo v pomoč.

 • Lak za lase
  Lak za lase lahko naredi čudeže, toda vedno s prave razdalje
  © Getty Images

  Na tržišču je vrsta lakov za lase, ki imajo zelo negovalni učinek za kodraste, pobarvane in tudi za suhe lase. Lak za lase predstavlja zaščito pred zunanjimi škodljivimi vplivi, na primer pred močnim pripekanjem sonca. Za tiste, ki so občutljivejši, so na voljo laki brez parfumskih dodatkov.

  Najpomembnejši pa je vsekakor namen uporabe. Če želite, da bodo vaši lasje ostali elastični in lahkotni, morate izbrati lak za lase z nižjim faktorjem obstojnosti. Če naj bi bila pričeska primerna za vetrovno vreme in različne aktivnosti, vam svetujemo izbiro laka z višjim faktorjem obstojnosti. Na voljo je tudi lak za utrjevanje bolj kompleksnih pričesk in daljše časovno obdobje. To so laki za ultra močno obstojnost. Če imate kratko pričesko, lahko izberete tudi lak za lase, ki je bil zasnovan posebej za takšen stil pričesk.

 • Kako pravilno uporabiti lak za lase?

  • Nasvet 1:

   Inovativna sestava laka za lase prepreči, da bi se ti zlepili. Pri tem je pomembno, da pri nanosu ohranite razdaljo najmanj 30 centimetrov do las in da jih lakirate krožno.

  • Nasvet 2:

   Pred uporabo pazite na to, da pršilni nastavek ni zlepljen, ker v nasprotnem primeru ne boste dobili fine meglice, temveč lepljiv curek tekočine.

  • Nasvet 3:

   Za več volumna: lase vrzite preko glave in nato ne preveč močno nazaj. Privzdignite posamezen pramen in ga polakirajte z manjše razdalje. Pomembno je, da lakirate od spodaj. Počakajte kakšen trenutek, da se lak osuši. Nato enako naredite z drugimi prameni.

  • Nasvet 4:

   Za kratko postrižene pričeske v stilu boba: zgornje lase rahlo privzdignite in lase pod kotom polakirajte od spodaj ter nato še konice. Tako bodo poševno postriženi stranski lasje čudovito obstojni.

  • Nasvet 5:

   Če imate občutljivo lasišče, morate biti previdni, saj lak za lase vsebuje alkohol in izsušuje lasišče. Zato polakirajte samo lase in ohranite zadostno razdaljo.

  • Nasvet 6:

   Posebno močno obstojnost boste dosegli, če boste nanesli veliko laka in lase nato navili na navijalke za vroče navijanje ali pa jih oblikovali s kodralnikom. Lahko jih tudi zravnate z likalnikom za lase. Pričesko nato še dodatno utrdite z lakom za lase. Tako se pričeske ustvarjajo tudi v zakulisju velikih modnih dogodkov.

  • Nasvet 7:

   Lak za lase lahko, če ga uporabljate v manjših količinah, izsuši tudi mastna lasišča. To se zelo obnese pri pričeskah s ponijem, ki se hitro zmastijo. V tem primeru umite lase osušite z okroglo krtačo, tako da več ne nalegajo na čelo, in jih rahlo polakirajte.

  • Nasvet 8:

   Če so vaši lasje mastni, vam ne priporočamo laka za lesk (npr. ultra shine, diamond gloss, glossy finish).

  • Nasvet 9:

   Če so vaši lasje trmasti in neukrotljivi, lahko malo laka za lase nanesete na dlani in pogladite zgornje lase.

  • Nasvet 10:

   Lak za lase, ki ga nanesete na majhno krtačko, je tudi popolno sredstvo za stilsko oblikovanje obrvi.