Schwarzkopf Pomoč za lase

Težave s pričesko: Primerni izdelki za stilsko oblikovanje in koristni nasveti

Izdelki za stilsko oblikovanje
Če ste zaradi nove pričeske nesrečni, se vam ni treba skrivati doma. Zadoščali bodo koristni nasveti in izbira pravih stilskih izdelkov in že se boste počutili odlično
© iStockphoto

Ali ste zaradi svoje pričeske nesrečni in bi se najraje skrili, da vas ne bi nihče videl? Nikar! Za vas imamo veliko boljšo rešitev. Potrebujete prave izdelke za oblikovanje, stilske pripomočke in modni nakit za lase, ki bodo poskrbeli za čudovito pričesko in dobro počutje.

 • Izdelki za stilsko oblikovanje
  Pričeska v stilu wet look združuje zanimivo kombinacijo elegance in sproščenosti. Zgornji lasje so zglajeni z gelom, v spodnjem delu pa povsem naravno padajo na ramena
  © Getty Images

  Izdelki za stilsko oblikovanje:
  Največjo tolažbo zagotovo prinaša gel za lase. To je eden izmed tistih izdelkov za oblikovanje las, ki lahko stilsko podobo docela spremeni in ji podeli povsem drugačen, moker in gladek videz. Gel omogoča hitro in nezapleteno stilsko oblikovanje, ki je primerno za vsako dolžino las in sleherno pričesko. Z njim si boste v trenutku pričarali vedno moderno trendovsko pričesko v stilu wet look. Za takšno pričesko morate uporabiti veliko količino gela, ki ga z dlanmi nanesete na lase, nato pa ga z glavnikom porazdelite od lasišča vse do lasnih konic. Alternativno lahko gel nanesete samo na eni strani (če imate stransko prečo, morate gel nanesti na nasprotno stran preče), s čimer lahko oblikujete zanimivo pričesko v stilu navideznega undercuta. Gel morate zvečer odstraniti z glavnikom, še bolje pa je, da lase umijete.

  Stilski pripomočki:
  Če ste nezadovoljni s pričesko, lahko lase nakodrate, s čimer boste pričesko zanimivo popestrili. Zaradi kodrov bodo lasje delovali krajši, zato neenakomerna dolžina ne bo tako očitna. Kodre ustvarite s kodralnikom ali z ježastimi navijalkami. Na umite lase nanesite sredstvo za zaščito pred vročino, nato jih navijte in navijalke pustite nekaj časa v laseh ter na kratko osušite. Čez čas navijalke snemite in pričeska je ustvarjena. S prsti pojdite čez lase in na koncu posamezne konice in kodre poudarite z voskom ali kremo za lase. Druga možnost je, da lase zravnate. V tem primeru lahko uporabite likalnik, lahko pa si pomagate tudi s posebnim setom za ravnanje las s sušilnikom. Tako lahko hitro preverite, ali vam morda drugačna pričeska s povsem zravnanimi in sijočimi lasmi bolj ugaja. Lasje pridobijo povsem drugačno strukturo, kar vpliva tudi na celotno stilsko podobo, videz in počutje.

 • Modni dodatki in nakit za lase:

 • Izdelki za stilsko oblikovanje
  Zanimiva rešitev: Lase namerno skuštrajte, tako da se linije pričeske zabrišejo, predel ponija pa spnite na stran s sponko
  © Getty Images

  Obročki za lase, sponke in gumice so vaši največji zavezniki, kadar želite svojo pričesko nekoliko popestriti. Ali so lasje ob straneh ali v višini ušes prekratki? Poskušajte jih speti nazaj s prekrižanjem sponk. S tem trikom lahko dobro utrdite celo zelo kratke lase. Predhodno lahko na lase nanesete malo voska, saj bodo ti bolj oprijemljivi in strukturirani.

  Ali so lasje morda predolgi za vaš okus ali pa morda niso postriženi tako, kot si želite? Svetujemo vam, da jih povežete v čop in jih v zgornjem delu ter ob straneh utrdite z modnim obročkom. Če boste na lase nanesli lak za lase ali kakšen drug izdelek za stilsko oblikovanje, bodo vaši modni dodatki ali nakit za lase dlje obdržali strukturo.

  V videofilmu vam bo vrhunski stilist Armin Morbach predstavil zanimiv trik in vam zaupal, kako lahko z izbiro zanimivih modnih dodatkov učinkovito spremenite videz svoje pričeske.

 • Videofilm: Visoko speta pričeska v kombinaciji z modnimi dodatki