Schwarzkopf Pomoč za lase

Pet pričesk, ki lepo pristajajo okrogli obliki obraza

Five hairstyles for round faces
Thumbs up for Kate Upton: Light waves and a low side parting flatter a round face
© Getty Images

Imate tudi vi okroglo obliko obraza? Nič hudega! Všeč so nam zapeljive obline, poudarjene linije in mehke konture, predvsem pa močne ženske, ki želijo izstopati. Kako jim to uspeva? Zagotovo z izbiro pravilne pričeske. V nadaljevanju vam bomo predstavili pet pričesk, ki odlično pristajajo okroglemu obrazu, saj ga optično nekoliko zožijo, poleg tega jih lahko ustvarite povsem enostavno. Povedano drugače – popolna lepota v vseh pogledih!

Okrogla oblika obraza deluje mehko, subtilno in ljubko. Nekoliko spominja na otroški šarm, zato deluje tudi zelo mladostno. Tipične lastnosti so srčasta oblika na temenu, mehke linije v predelu brade in polne ličnice. Okrogla oblika glave ne pomeni nujno tudi bolj zaobljene postave oziroma poudarjenih telesnih oblin, bolj ali manj je to naravna danost. Poleg tega ločimo še ovalno, oglato in srčasto obliko obraza. 

S pravilno pričesko ne boste samo poskrbeli za prelep izgled, temveč boste v največji meri poudarili svojo naravno lepoto. Uporabite lahko nekaj trikov in obraz boste optično podaljšali, tako da bo deloval bolj vitko. Zelo primerne so visokospete pričeske, ki jih ustvarite visoko na lasišču, saj pričarajo izrazit volumen in s tem obraz optično zožijo. Primerne so tudi pričeske z resicami, ki obdajajo lička in čelo. Lahko si omislite dolge lase z rahlo valovito strukturo ali nežnimi kodri. Lepo bo prišel do izraza tudi frufru, vendar vam svetujemo, da je postrižen polkrožno.

V galeriji vam predstavljamo nekaj slavnih zvezdnic z okroglo obliko obraza in njihovo izbiro pričesk.

 • Pet pričesk za okroglo obliko obraza

  Pet pričesk za okroglo obliko obraza: Natupirani lasje na lasišču

  © Getty Images  

  Pet pričesk za okroglo obliko obraza: Natupirani lasje na lasišču

  Pričeska z izrazitim volumnom na zgornjem delu lasišča optično spremeni obliko obraza, ki deluje v tem primeru nekoliko manj okroglo. To je pravzaprav trik, ki deluje pri vseh pričeskah. Če imate okroglo obliko obraza, vam bodo kratke pričeske zagotovo odlično pristajale, saj boste tako poudarili svoje prelepe poteze. To lahko vidimo tudi pri filmski igralki in pevki Miley Cyrus, ki navdušuje s kratko pričesko in izrazitim volumnom. Zanimiva podoba, ki deluje zelo elegantno!

  Pet pričesk za okroglo obliko obraza: Stopničasto postriženi lasje

  © Getty Images  

  Pet pričesk za okroglo obliko obraza: Stopničasto postriženi lasje

  V znamenju zmagovalnih stopničk. Stopničasto postrižena pričeska vnaša strukturo, razgibanost in dinamiko. Vse to okrogli obliki obraza odlično pristaja. Stopničke odlično poudarijo mehke obrazne poteze in nežno obdajajo okrogla lička. Tega se zaveda tudi ''plus-size'' manekenka Justine LeGault, ki navdušuje s svojim angelskim videzom

  Pet pričesk za okroglo obliko obraza: Paževska pričeska

  © Getty Images  

  Pet pričesk za okroglo obliko obraza: Paževska pričeska

  Predstavljamo vam pričesko s popolnim 'okvirjem'. Kim Kardashian, ki odlično obvlada umetnost stilske preobrazbe, zna poudariti zapeljive obline. Ima nekoliko bolj okroglo obliko obraza in dolžino las do ramen z ostro postriženimi in asimetričnimi konicami v stilu choppy-look. Poudarjen kontrast z izrazitimi robovi lepo pristaja okroglim potezam obraza in zato deluje moderno in prefinjeno. Nasvet: Spodnje linije ne smejo biti postrižene preveč dosledno. Prav zato so idealna izbira mehki, rahlo valoviti lasje, ki poskrbijo za dodaten volumen in nežno obdajajo obraz

  Pet pričesk za okroglo obliko obraza: Lahkotna visokospeta pričeska

  © Getty Images  

  Pet pričesk za okroglo obliko obraza: Lahkotna visokospeta pričeska

  Bodite sproščeni! Če imate okroglo obliko obraza, si lahko privoščite figo, spleteno pričesko ali čop. Lahkotne in igrive pričeske z drobnimi pramenčki, ki se nežno pozibavajo v sapici vetra, lepo pristajajo okroglemu tipu obraza. Nežne silhuete se privijejo na senca in sedejo na lička ter s tem optično zožijo okrogle konture. To lahko vidimo tudi pri Kat Dennings, ki jo poznamo po seriji 2 Broke Girls. Prelepa igralka je svoje rahlo valovite lase oblikovala v nizko umeščeno figo. Ob tem je izvlekla nekaj drobnih pramenčkov, ki razbijejo okrogle linije obraza

  Pet pričesk za okroglo obliko obraza: Globoka stranska preča

  © Getty Images  

  Pet pričesk za okroglo obliko obraza: Globoka stranska preča

  Na varni strani … Pevka Mariah Carey je znana po svojih izrazitih oblinah, pri pričeskah pa prisega na globoko stransko prečo, tako da lasje na eni strani nežno prekrivajo velik del čela in lica. S takšno asimetrijo deluje njen obraz bolj vitko. Še majhen nasvet: Lase osušite tako, da jih obrnete navzven – in vaša pričeska bo glamurozna tako kot pri Mariah!