Schwarzkopf Pomoč za lase

Naelektreni lasje – Pet najboljših nasvetov za mehke in voljne lase

Nasveti za obvladovanje naelektrenih las
Kako obvladati naelektrene lase? V nadaljevanju vam bomo podali nekaj koristnih nasvetov
© Getty Images

Naelektreni lasje ne delujejo negovano, zato si tega nikakor ne želimo. Toda še posebno jeseni in pozimi lasje hitro postanejo statični, posledica so divji in razkuštrani lasje, ki štrlijo na vse strani. Kaj storiti? V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo v veliko pomoč. Vaši lasje bodo ponovno mehki in voljni, predvsem pa negovani.

Negovani lasje so čudoviti na pogled. Prav nič si ne želimo neukročenih in neposlušnih las, ki štrlijo na vse strani in kvarijo popolno podobo, saj lahko uničijo tudi najlepšo pričesko. Vendar pa se problem naelektrenih las največkrat pojavi prav v hladnejših letnih časih, predvsem jeseni in pozimi. Takrat prostore ogrevamo, zaradi mrzlega vremena pa si radi oblečemo tudi volnene puloverje in si okrog vratu ogrnemo tople šale ali si nadenemo pletene kape. Zaradi trenja in suhega zraka v ogrevanih prostorih lasje postanejo statični, posledica pa so 'leteči' lasje. V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj koristnih nasvetov, s katerimi boste zlahka obvladali neukročene lase.

Prvi nasvet: Kako obvladati neukročene lase? Odgovor se skriva v pravilni negi!
Pravilna nega je nagrajena, saj ta pojav pri urejenih in negovanih laseh ni tako zelo pogost. Izsušeni in razcepljeni lasje po drugi strani pa so na žalost zelo nagnjeni k naelektrenosti. Lasje so namreč brez življenjske energije in imajo slamnat videz, zaradi česar so še toliko bolj občutljivi. V tem primeru lahko uporabite različne tretmaje za obnavljanje, ki prodrejo globoko v notranjost strukture. Vaši lasje bodo ponovno svilnato mehki in voljni. Na splošno je pri obvladovanju neukročenih las najbolj pomembno pravilno umivanje, lasem pa morate občasno privoščiti tudi izdatno nego in razvajanje. Izberite šampon, ki je bil ustvarjen posebej za to težavo, pri tem pa nikakor ne pozabite na regenerator in negovalno masko z dragocenimi učinkovinami. Tako boste poskrbeli za intenzivno nego in lase nahranili z najpomembnejšimi učinkovinami. Nasvet: Vedeti morate, da se lasje zaradi vročega zraka izsušijo, kar lahko poškoduje strukturo, zato je najbolje, da jih osušite na zraku. Če uporabljate sušilnik, ne pozabite na sprej za zaščito pred vročino.


Drugi nasvet: Popolna nega z bogatimi negovalnimi olji
Problem: Drobni laski, ki 'letijo' na vse strani, so kot majhne antene, ki vas spravljajo v obup, saj se nikakor ne želijo ravnati po vaših željah. V tem primeru vam svetujemo, da uporabite vsestransko negovalno olje, ki zagotavlja popolno nego z vsemi potrebnimi učinkovinami, obenem pa lase naredi mehke in voljne. Če vas skrbi, da bodo lasje preveč mastni, vam zagotavljamo, da je vsaka skrb odveč. Novi izdelki, ki vsebujejo negovalna olja, se odlikujejo po lahki teksturi, poleg tega se olje zelo hitro vpije in ne masti. Lasje imajo lep, zdrav lesk, zato so takšni izdelki ustvarjeni za lepotni finiš vaše pričeske. Nasvet: Olje velikodušno vtrite v preostalo dolžino in v konice, tako bodo tudi pri oblikovanju čopa lasje strukturirani in lepo oblikovani.

 • Gladki in zravnani lasje v čopu

 • Naelektreni lasje
  Popolna eleganca – Razkošje svilnato mehkih in gladko počesanih las v čopu (Erin Fetherston v New Yorku)
  © Getty Images

  Tretji nasvet: Uporabite sprej za mehke in voljne lase
  Če želite lase ukrotiti in jim obenem pričarati videz popolnoma zravnanih in gladkih las z visokim leskom, lahko uporabite spreje, ki učinkovito odpravijo problem naelektrenih las. Uporaba je zelo preprosta. Pred oblikovanjem pričeske sprej nanesite na lase, da boste ustvarili definirano strukturo in popolno osnovo za dolgotrajno obstojnost. Pričesko na koncu posprejajte z razdalje približno 30 cm; tako se bodo čudežni delci v spreju bolje porazdelili, pričeska pa bo ohranila popolno obliko. Zaupali vam bomo še majhen profesionalni trik: Sprej nanesite na dlani in nežno pogladite lase. Tako boste drobne, štrleče laske, ki ste jih predhodno omrežili z lakom za lase, zlahka zravnali.

  Četrti nasvet: Za videz popolnoma gladkih las – spoznajte frizz finish
  Ko v boju zoper neposlušne 'leteče' lase ne pomaga nič več, lahko posežete po še enem čudežnem orožju, ki se imenuje gel za stilsko oblikovanje. Gel za lase je še posebno nepogrešljiv, če želite ustvariti videz povsem gladko počesanih las z visokim leskom v stilu sleek-look, lepo pa pride do izraza tudi pri mokrih pričeskah. Pričeska je vselej urejena, predvsem pa elegantna in uglajena.

  Prva pomoč: Ko pridete iz hladne zunanjosti v ogrevan prostor, snamete pleteno kapo z glave in že se pojavijo naelektreni lasje, ki 'letijo' na vse strani. Zato vam priporočamo, da imate vselej pri roki losjon za nego rok ali balzam za nego ustnic, ki sta nepogrešljiva spremljevalca v vaši torbici. Pomembna je pravilna uporaba. Majhno količino nanesite na dlani, porazdelite in nežno zgladite naelektrene lase.

  Peti nasvet: Za svilnato mehke lase – izdelki za preprečevanje 'letečih las'
  Če želite imeti lase, ki bodo svilnato mehki na dotik, vam priporočamo uporabo izdelkov za preprečevanje neukročenih las. Na voljo so v obliki spreja, eliksirja ali losjona. Odlikujejo se po čudoviti sposobnosti obnavljanja lasne strukture. Poleg tega lase učinkovito ukrotijo, jih naredijo mehke in jih navlažijo. Najboljši način, ki zagotavlja, da se problem neukročenih las sploh ne bo pojavil, je zagotovo pravilna nega las, ki se začne že pri krtačenju. Mokrih las nikoli ne poskušajte razčesati s krtačo. Namesto tega uporabite glavnik z velikimi zobci. Tako las ne boste poškodovali.

 • Poslovite se od neukročenih las! Naj bodo vaši lasje svilnato mehki, urejeni in povsem gladki

  Razkošje gladko počesanih las: Daljši paž

  © Getty Images  

  Razkošje gladko počesanih las: Daljši paž

  R’n’B pevka Ciara se nam je predstavila z elegantno pričesko, lasje segajo malo čez ramena ter se odlikujejo po gladkem videzu in visokem lesku. Lasje so svilnati, njihov lesk pa je rezultat pravilne nege in razvajanja. Asimetrično postrižen daljši paž je prava paša za oči!

  Pričeska s prepletenimi čopi

  © Getty Images  

  Pričeska s prepletenimi čopi

  Ora et labora: Pevka Rita Ora je stilska ikona, ki je zelo aktivna, zato ne preseneča, da jo posnemajo milijoni oboževalcev. Na podelitvi glasbenih nagrad MTV Video Music Awards v Los Angelesu nas je navdušila z zelo zanimivo pričesko, ki bi jo lahko opisali kot zanimivo kombinacijo ubranega sosledja čopov z doslednimi linijami v napol visokospeti pričeski. Zagotovo stil, ki deluje zmagovalno, saj je vse na svojem mestu, lasje pa imajo čudovito strukturo

  Visokospeta pričeska s povsem gladko počesanimi lasmi

  © Getty Images  

  Visokospeta pričeska s povsem gladko počesanimi lasmi

  Predstavljamo vam dramatično pričesko, ki izziva pozornost. Mlada manekenka Taylor Hill je na prireditvi Inspiration Gala v New Yorku vse poglede usmerila nase, kar ob takšni pričeski prav nič ne preseneča. Elegantna, ukročena in predvsem nadvse zapeljiva – tako bi jo lahko opisali v nekaj besedah. Globoka stranska preča ustvari dosledno oblikovano linijo, lasje so povsem gladki in sijoči, na zadnjem delu lasišča pa so oblikovani v sofisticirano visokospeto pričesko. Vse je na svojem mestu!

  Elegantne kitke

  © Getty Images  

  Elegantne kitke

  Naelektreni lasje, ki 'letijo' na vse strani, lahko pokvarijo vsako pričesko, kar še posebno velja za spletene kitke. Filmska igralka Amanda Seyfried dokazuje, da lahko to s pravilnim pristopom povsem enostavno preprečimo. Posamezni prameni so spleteni v kitke tesno ob lasišču, nato pa na določeni dolžini povsem sproščeno padajo na ramena. Majhen nasvet: Posamezne pramene pred spletanjem kitk ukrotite s sprejem, ki bo poskrbel za urejeno strukturo

  Zavita figa visoko na lasišču

  © Getty Images  

  Zavita figa visoko na lasišču

  Popolna zmaga! Nobena druga pričeska se v tolikšni meri ne spopada s problemom neukročenih las kot prav figa. Ameriška pevka Leslie Grace je našla popoln odgovor. Na vrhu lasišča je lase spela v strog čop, nato pa jih je zavila okrog svoje osi in oblikovala pokončno figo. Takšno pričesko, ki deluje zelo mogočno in poudari močno osebnost, lahko povsem enostavno ustvarite z glavnikom in lakom za lase. Drobne laske preprosto ukrotite z gelom za lase