Schwarzkopf Pomoč za lase

Stili pričesk za ženske v zrelih letih

Stilske pričeske, ki delujejo: stili pričesk za ženske v zrelih letih
Ženske v zrelih letih vedo, kaj hočejo. To velja tudi za lase, ki v tem obdobju potrebujejo predvsem veliko pozornosti in nege
© Getty Images

Zvezdnice v zrelih letih nas na rdeči preprogi vedno znova navdušujejo s svojo čudovito podobo. V galeriji vam predstavljamo zvezdnice, kot so Madonna in Meryl Streep. Povedali vam bomo, na kaj morate biti pri stilskem oblikovanju pričeske še posebno pozorni, in vam zaupali, kakšna je pravilna nega las v zrelih letih.

 • Ženske v zrelih letih vedo, kaj hočejo. To lahko trdimo tudi za lase, ki v tem življenjskem obdobju potrebujejo predvsem veliko pozornosti in nege. Praviloma je samo najboljše dovolj dobro. Lasje z leti postajajo vedno zahtevnejši, zato boste potrebovali nekaj osnovnega dela, preden se lahko prične stilsko oblikovanje pričeske. Čarobna beseda se imenuje nega – in še več nege!

 • Stili pričesk in nega las za ženske v zrelih letih

  Spremenjeno hormonsko ravnovesje pri ženskah v zrelih letih upočasni obnavljanje celic in ciklus rasti. Lasje zato postanejo tanjši in se hitreje izsušijo. Pri tem vam bodo v veliko pomoč balzami in dragocene hranilne maske, ki vsebujejo aktivne učinkovine za spodbujanje rasti las na naraven način.

 • Stili pričesk za ženske v zrelih letih: velika izbira barv za lase

  Večina žensk odkrije prve sive lase okrog tridesetega leta. Pojav sivih las je v največji meri odvisen od naših dednih zasnov. Naši geni odločajo o tem, kdaj in predvsem kako hitro bodo naši lasje izgubili pigment. Ne glede na to, ali se boste odločili za toniranje las, barvanje ali naravne sive lase, se potrebe glede nege las sčasoma spremenijo, saj lasje z leti potrebujejo vedno več specifične in ciljno usmerjene nege.

  Lasje postanejo beli, ker izgubijo pigment. Zaradi izgube pigmentov posledično izgubijo tudi UV-zaščito. Priporočamo vam uporabo izdelkov za nego las, ki zagotavljajo UV-zaščito. Uporabo zaščitnih sredstev pred škodljivimi UV-žarki vam še posebno priporočamo poleti. Čudežne učinke pri sivih laseh boste dosegli tudi z balzamom, ki lasem podeli čudovit lesk in poudari naravno barvno nianso. Lasje brez leska niso atraktivni, polt zaradi tega deluje še bolj bledo, včasih celo rumenkasto.

  Če si želite lase v zrelosti tonirati ali barvati, morate upoštevati nekaj zelo pomembnih nasvetov. Izberite mehke barvne nianse, ki bistveno ne odstopajo od vaše naravne barve las in se skladajo z vašo poltjo. Topel odtenek čokoladne rjave bo tako pristajal večini rjavolask. Prav tako vam priporočamo nežne barvne prehode in umirjene barvne pramene, ki preprečijo zastrašujoč umeten videz.

 • Stili pričesk za ženske v zrelih letih

  Zdaj ko ste poskrbeli za skrbno nego svojih las in izbrali primerno barvno nianso, je na vrsti stilsko oblikovanje. Pri tem morate upoštevati zlato pravilo: pravilna izbire pričeske je v zrelem obdobju nadvse pomembna. Zato vam priporočamo, da svoje lase ostrižete enkrat na vsakih osem tednov. Za ženske v zrelih letih je najbolj idealna pričeska z dolžino las do brade ali ramen. Mehko stopničasto postriženi bob bo odlična izbira za stanjšane lase, ki so v zrelosti pogost pojav, poleg tega pa vam bo odlično pristajal. Vaše obrazne linije bodo delovale veliko mehkejše. Dolžina las do ramen vam bo omogočila tudi stilsko oblikovanje visoko spetih pričesk za slovesne priložnosti. Poni z resicami je več kot odlična rešitev, ki je primerna tudi za rdečo preprogo. Še posebno dobro vam bo pristajal na eno stran počesan poni, ki bo čudovito zakril morebitne gubice na čelu.

  Če se ne želite ločiti od svojih dolgih las, morate poskrbeti, da bodo vaši lasje imeli zadosten volumen. To boste najlažje dosegli, če boste lase osušili tako, da jih boste vrgli preko glave. Nato jih lahko poljubno stilsko oblikujete. Priporočamo vam uporabo visokokakovostnih izdelkov, ki bodo lasem podelili visoko obstojnost in vam omogočili oblikovanje čudovite pričeske. Še zlasti vam priporočamo lak za lase s keratinskim kompleksom ali puder za lase. Za kratke pričeske načeloma velja, da ustvarijo mladosten videz, vendar pa je treba paziti na to, da pričeska nima preveč strogih linij, saj deluje preveč resno.

  V galeriji vam predstavljamo zvezdnice v zrelih letih, ki so nas s svojimi prečudovitimi pričeskami preprosto navdušile. Prepričani smo, da boste v široki paleti raznovrstnih pričesk in stilov našli nekaj, kar vam bo zagotovo všeč, pa naj bo to kratka pričeska, daljši ali srednje dolgi lasje v blond, rjavi ali sivi barvi. Za vsakogar nekaj!

 • Zvezdniške pričeske – za ženske v srednjih letih

  Meryl Streep in njena brezčasna visoko speta pričeska

  © Getty Images  

  Meryl Streep in njena brezčasna visoko speta pričeska

  Meryl Streep se nam je predstavila s čudovito visoko speto pričesko. Lasje z dolžino do ramen se lahko stilsko oblikujejo na več različnih načinov. Z malo spretnosti lahko ustvarite takšno razigrano umetniško kreacijo v samo nekaj minutah. Pomembno je, da pri tem nekaj resic prosto pada na obraz. Tako bo pričeska delovala bolj živahno in sproščeno. Potrebujete zgolj peno za stilsko oblikovanje in lak za lase, ki vam bosta pričarala čudovit volumen

  Michelle Pfeiffer in njeni čudoviti dolgi lasje

  © Getty Images  

  Michelle Pfeiffer in njeni čudoviti dolgi lasje

  Michelle Pfeiffer je obdržala svoje čudovite dolge lase tudi pri svojih petdesetih. Če si tudi vi želite daljših las v teh letih, jih morate negovati s predanostjo in skrbnostjo. Priporočamo vam uporabo balzamov in negovalnih mask, ki bodo lasem podelili zadostno količino vlage in visok sijaj. Za dolgotrajno obstojnost čudovitih kodrov, kot jih ima Michelle, vam priporočamo balzam za nego kodrastih las

  Kim Cattrall in njena pričeska z naravno blond barvo

  © Getty Images  

  Kim Cattrall in njena pričeska z naravno blond barvo

  Kim Cattrall je izbrala barvne nianse v nežni blond, ki bistveno ne odstopajo od njene naravne blond barve. Njen videz je tako povsem naraven. Mehko padajoči in rahlo valoviti lasje z dolžino do brade ustvarijo čudovito razigrano noto, ki ji odlično pristaja. Če želite poudariti posamezne pramene, lahko uporabite vosek za lase, ki bo poskrbel za zanimivo strukturo in nego lasnih konic

  Sigourney Weaver in njena pričeska s prameni

  © Getty Images  

  Sigourney Weaver in njena pričeska s prameni

  Sigourney Weaver ima stil, ki je primeren za katerokoli rdečo preprogo. Rjava barvna niansa na laseh deluje zelo toplo in se odlično sklada z njeno nežno poltjo. Prameni v umirjenih barvnih tonih in nakazan volumen čudovito dopolnita popolno stilsko podobo zvezdnice. Na koncu uporabite še lak za lase z negovalnim kompleksom, ki bo poskrbel za čudovit sijaj in visoko obstojnost