Schwarzkopf Oblikovanje las

Skladnost pričeske in brade – popolna stilska podoba za moškega

Jude Law
Prikupno in razkuštrano: Jude Law (Anna Karenina) ima srednje goste, rahlo kodraste lase in ne preveč izrazito brado. Elegantna obleka in kravata zaokrožujeta popolno stilsko podobo
© Getty Images

Moški se ponovno odločajo za brado. To je lahko tridnevna brada, kozja bradica, polna brada ali brada z brki – izbira je res velika. Toda, kakšna brada najbolje pristaja posameznim pričeskam? V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj koristnih nasvetov in prepričani smo, da boste našli tudi nekaj zase.  

 • Z gotovostjo lahko trdimo, da si vsi moški ne želijo vsakodnevnega britja in si zato rajši omislijo brado. Prepričani smo, da si skoraj vsak moški kdaj zaželi eksperimentirati z brado.

  Lahko bi rekli, da je brada v absolutni domeni moškega sveta. Po bradi se moški razlikuje od ženske, hkrati pa predstavlja tudi mejnik med mladostnim obdobjem in odraslo dobo. Je simbol za moškost, prav tako pa poleg pričeske in zunanje podobe ponuja številne stilske in izrazne možnosti za preizkušanje novosti in različnih trendov. Najboljše pri tem je, da brada ni povezana s stroški, če pa se je že naveličate, jo lahko zelo preprosto odstranite. Vse, kar potrebujete v tem primeru je dober brivnik.

  Z brado lahko dosežete popolno stilsko preobrazbo, ki ima med drugim tudi svojo sporočilo. Tako recimo brada v boemskem stilu izraža neodvisnost, individualnost in povezanost z naravo. Tridnevna brada izraža sproščenost in nekonvencionalnost, v primerjavi s polno brado pa deluje bolj urejeno. Mlajši moški so lahko z brado videti starejši, bolj robati, vsekakor pa zelo ekspresivni. To pomeni, da od določene starosti naprej polna brada ni priporočljiva, saj vas bo še dodatno postarala. Brada zagotovo izstopa in pritegne pozornost. To je lahko tudi vaša zaščitna znamka, še zlasti če je urejena in vam lepo pristaja.

 • Nasveti za stilsko oblikovanje in nego brade

  Na splošno velja: čim krajša in čim bolj oblikovana je brada, tem bolj elegantno deluje. Nasprotno pa: čim daljša in čim manj postrižena je brada, tem bolj sproščeno in nekonvencionalno deluje.

  Ne glede na to, ali se odločite za tridnevno ali polno brado, v vsakem primeru morate obvezno obriti predel vratu oziroma pod adamovim jabolkom. Tako bo vaša brada delovala negovano in urejeno.

  Veliko moških se odloča za krajšo brado, saj ta od določene dolžine naprej velikokrat povzroči neprijetno srbenje kože. V tem primeru lahko uporabite preprost trik, ki vam bo v pomoč: uporabite negovalno olje, ki bo pomirilo kožo, vaša brada pa bo obenem dobila čudovit svilnat lesk in mehkobo.

 • Prava brada ob pravem času

  Pri izbiri brade je treba upoštevati obliko obraza in rast kocin, zato vsaka brada nikakor ne pristaja vsakemu moškemu. Če niste prepričani, kakšna brada najbolje pristaja vam, vam priporočamo, da želeno obliko brade najprej preizkusite na dopustu ali za konec tedna ter preverite, kako se boste počutili. Vsekakor pa je pomembno tudi, kako bodo nov videz sprejeli vaši najbližji in prijatelji. Upoštevajte tudi, da je polna brada poleti eventualno preveč vroča, medtem ko je lahko v zimskem času zaradi tega toliko bolj primerna.

  V galeriji vam bomo predstavili, kakšna pričeska najlepše pristaja določenemu tipu brade.

 • Moški z brado v kombinaciji z najbolj primerno pričesko

  Skladnost pričeske in brade: Brian Geraghty

  © Getty Images  

  Skladnost pričeske in brade

  Boemsko: Brian Geraghty (Flight)

  Pričeska: Dosledno postrižena in oblikovana kratka pričeska – z rahlo natupiranimi lasmi na lasišču ter z globoko in eksaktno oblikovano stransko prečo.

  Brada: Stilska podoba z brki in majhno bradico spominja na sedemdeseta in osemdeseta leta ter ustvari popolno stilsko preobrazbo

  Skladnost pričeske in brade: Luke Evans

  © Getty Images  

  Skladnost pričeske in brade

  Trendseter: Luke Evans (The Raven) 

  Pričeska: Povsem kratko postriženi lasje v stilu ježka 

  Brada: Kratka in lepo definirana ter deloma obrita. Drobna brada deluje decentno in lepo poudari markantne linije obraza, ne da bi preveč izstopala 

     

  Skladnost pričeske in brade

  Klasična brada: Ben Affleck (To the Wonder)

  Pričeska: Špičke v stilu spiky hair

  Brada: Petdnevna brada, ki deluje zelo markantno, vendar so obrazne poteze kljub temu dobro prepoznavne

  Skladnost pričeske in brade: Charlie Hunnam

  © Getty Images  

  Skladnost pričeske in brade

  Povsem naravno: Charlie Hunnam (Cold Blood)

  Pričeska: Lasje v dolžini ramen, ki so z gelom počesani nazaj in povezani v čop.

  Brada: Kozja bradica, ki prekriva spodnji del obraza in sporoča: ''Želim biti drugačen od drugih, želim biti prepoznaven!''

  Skladnost pričeske in brade: Orlando Bloom

  © Getty Images  

  Skladnost pričeske in brade

  Mladosten videz: Orlando Bloom (Pirati s Karibov)

  Pričeska: Razkuštrana pričeska z nežnimi kodri in frufrujem

  Brada: Ne preveč poudarjena in tanjša brada, ki je v predelu ust in brade nekoliko postrižena in lepo oblikovana

  Skladnost pričeske in brade: Jake Gyllenhaal

  © Getty Images  

  Skladnost pričeske in brade

  Intelektualec: Jake Gyllenhaal (End of Watch)

  Pričeska: Daljši zgornji lasje z mehko oblikovano grivo v stilu undone 

  Brada: Polna, da poudari moškost. Brada je v predelu vratu postrižena, kar ustvari urejen in negovan videz

  Skladnost pričeske in brade: Ricky Martin

  © Getty Images  

  Skladnost pričeske in brade

  Negovan videz: Ricky Martin

  Pričeska: Elegantna pričeska oblikovana z gelom

  Brada: Brki z majhno bradico pod spodnjo ustnico. Zelo opazna stilska podoba, ki deluje ekstravagantno in prepoznavno