Schwarzkopf Oblikovanje las

Razred zase: Najlepše pričeske nogometašev

Stilske pričeske nogometašev
Pričeske slavnih nogometašev – vedno v središču pozornosti. Od leve proti desni: Mario Götze, Mario Balotelli in Zlatan Ibrahimović
© Getty Images

Profesionalni nogometaši, kot so Mario Götze, Mario Balotelli in Zlatan Ibrahimović, na zelenici ne navdušujejo samo z nogometno virtuoznostjo, temveč tudi s stilskimi pričeskami, ki jih posnemajo številni oboževalci po vsem svetu. Ob začetku svetovnega prvenstva v nogometu 2014 vam bomo predstavili najlepše pričeske profesionalnih igralcev nogometa, ki vas bodo poleg stilske dovršenosti navdušile tudi zaradi praktičnega vidika. Primerne so za športne aktivnosti kot tudi za običajni vsakdan.

 • Ob začetku svetovnega nogometnega prvenstva v Braziliji vam predstavljamo zanimivo enajsterico nogometašev, ki si po našem mnenju zaslužijo priznanje za stilsko dovršene pričeske, s katerimi navdihujejo in navdušujejo številne ljubitelje nogometa pa tudi druge.

 • Popolna (stilska) enajsterica svetovnega slovesa

 • Stilske pričeske nogometašev
  Mario Balotelli si je omislil irokezo, ki jo je popestril z zanimivimi in umetniško postriženimi ornamenti ob straneh
  © Getty Images

  Najbolj ekstravaganten in eksperimentalen je zagotovo Mario Balotelli. Čudežni nogometni deček, ki bi ga lahko zaradi številnih škandalov poimenovali tudi 'enfant terrible', prihaja iz Palerma, njegove korenine pa segajo v afriško Gano, od koder izvirajo njegovi starši. S svojo pričesko dokazuje, da so lahko tudi kratke pričeske zelo ustvarjalne. Ena zanimivejših kreacij člana italijanskega nacionalnega moštva, ki sicer igra za Milan, je zagotovo irokeza z zanimivimi ornamenti v stilu starodavnih Maorov (slika zgoraj). Ekstravagantna pričeska deluje zelo uporniško, vendar jo omili ubrana barvna kombinacija športnega dresa. Mario Balotelli vzbuja pozornost s svojo podobo kot tudi z odlično igro.


  Med stilske virtuoze, ki jih velja omeniti, zagotovo spadajo tudi Mats Hummels, Mario Götze in Bastian Schweinsteiger iz Nemčije. Sicer so v primerjavi z Balotellijem manj ekstravagantni, a zato nič manj posebni in trendovski. Njihove pričeske so več ali manj kratko postrižene v kombinaciji z daljšimi ali krajšimi vrhnjimi lasmi in ob straneh. Pri tem gre za moderne pričeske, kot so undercut, špičke ali gel pričeska. Zagotovo ''taktika'', ki deluje ne samo na nogometnem igrišču, temveč tudi zunaj njega.


  V našo izbrano stilsko enajsterico smo uvrstili tudi švedskega virtuoza Zlatana Ibrahimovića, ki je poleg svojih nogometnih spretnostih znan po umetniški figi, kakršno smo lahko letos videli na rdeči preprogi, na primer pri Jaredu Letu. Omeniti moramo še Andrea Pirla iz Italije, ki s svojo stopničasto postriženo pričesko in srednjo dolžino las deluje zelo naravno, celotno podobo pa lepo dopolni brada. Keisuke Honda iz Japonske nas je navdušil z nenavadno blond barvo, Gianluigi Buffon iz Italije pa z daljšo pričesko v kombinaciji z umetniškim trakom in sponkami, ki mu pomagajo ukrotiti bujne lase.

 • Pričeske za nogometaše: Stilska dovršenost na nogometnem igrišču

  V galeriji smo za vas pripravili izbor svetovno znanih nogometašev, ki so nas navdušili s svojimi pričeskami in jih pospremili s stilskimi nasveti. Čeprav prihajajo iz različnih držav in kontinentov, imajo vsi nekaj skupnega: odlično obvladajo pravila stilskega oblikovanja in veljajo za prave stilske ikone, ki jih posnema veliko oboževalcev in navdušencev po vsem svetu. Poleg tega so to pričeske, ki so prestale ''test vzdržljivosti'', saj je nogomet igra, pri kateri so poleg nogometne virtuoznosti in taktike v ospredju dobra fizična pripravljenost z ogromno teka, borbenosti in potenja, spoprijeti pa se morajo tudi z ekstremnimi vremenskimi pojavi. Prav noben problem za ''nogometne'' pričeske!   

 • Galerija: Nogometaši in njihove pričeske

  Pričeske za nogometaše: Mats Hummels

  © Getty Images  

  Pričeske za nogometaše: Mats Hummels

  Med izbranci Joachima Löwa je tudi Mats Hummels, ki sicer igra za nogometni klub Borussia Dortmund, kjer prevzema naloge obrambnega igralca.

  Pričeska: Zanimiva, kratko postrižena in nekoliko skuštrana. Preprosta kreacija, ki je zelo primerna tako za profesionalne igralce nogometa kot tudi za moške, ki si želijo praktično in obenem trendovsko pričesko.  

  Stilsko oblikovanje: Za razkuštran videz lahko uporabite solni sprej, za poudarjene konice pa vosek za lase

  Pričeske za nogometaše: Zlatan Ibrahimović

  © Getty Images  

  Pričeske za nogometaše: Zlatan Ibrahimović

  Priljubljeni Ibrahimović igra pri francoskem prvoligašu Parisu Saint-Germainu in velja za enega najboljših igralcev na svetu. Šved z bosanskimi koreninami spada med odlične napadalce, kakršnega bi si v svojem timu želel marsikdo, vedno znova pa navdušuje tudi s svojim humorjem in šalami.

  Pričeska: S figo je Ibra, kot ga radi kličejo, zagotovo v skladu z modernim utripom časa. Njegova pričeska spada med moške trendovske pričeske 2014. Med drugim smo jo lahko letos videli pri zvezdnikih, kot so Jared Leto, Orlando Bloom in Joaquin Phoenix.

  Stilsko oblikovanje: Povsem gladki lasje na lasišču z nekoliko bolj neukročenim zaključkom v obliki asimetrične fige

  Pričeske za nogometaše: Andrea Pirlo

  © Getty Images  

  Pričeske za nogometaše: Andrea Pirlo

  Igralec sredine igrišča, ki je v nogometnem smislu že nekoliko starejši, a zato nič manj odličen, je rojen leta 1979, zato spada med ''stare in prekaljene mačke''. Njegov debi pri italijanskem nacionalnem moštvu sega v leto 2002, po koncu svetovnega prvenstva pa želi mesto standardnega igralca prepustiti mlajšim kolegom.

  Pričeska: Osnova za pričesko v stilu à la Pirlo so rahlo stopničasto postriženi lasje, ki so lahko nekoliko bolj skuštrani. Idealna kombinacija: polna brada, ki odlično poudari povsem naraven, in rahlo neukročen stil.

  Stilsko oblikovanje: Posamezne konice lahko poudarite z voskom, s čimer boste poskrbeli za zanimivo umetniško noto!

  Pričeske za nogometaše: Mario Götze

  © Getty Images  

  Pričeske za nogometaše: Mario Götze

  Član nogometnega kluba FC Bayern München je bil ponovno izbran, da zastopa nemške nacionalne barve na svetovnem prvenstvu, pri čemer ta odločitev za nemškega trenerja Joachima Löwa verjetno ni bila težka, saj je odličen igralec.

  Pričeska: Rahlo stopničasto postriženi lasje ob straneh v kombinaciji z nekoliko daljšimi lasmi na vrhu, ki so oblikovani v trendovske špičke.

  Stilsko oblikovanje: Volumen na lasišču boste zlahka ustvarili s sušilnikom, gel pa bo poskrbel za dolgotrajno obstojnost in moderen trendovski videz

  Pričeske za nogometaše: Keisuke Honda

  © Getty Images  

  Pričeske za nogometaše: Keisuke Honda

  Keisuke Honda je član japonskega nacionalnega moštva, sicer pa igra za nogometnega velikana Milan, kjer ima vlogo sredinskega veznega igralca.

  Pričeska: Razkuštrana kratko postrižena pričeska s frufrujem. Njegovi lasje so pobarvani na blond, s čimer Keisuka zagotovo zbuja veliko pozornosti.

  Stilsko oblikovanje: Konice se lahko poudarijo z voskom za lase

  Pričeske za nogometaše: Dante

  © Getty Images  

  Pričeske za nogometaše: Dante

  Dante Bonfim Costa Santos bo na letošnjem svetovnem prvenstvu zaigral za gostiteljico svetovnega prvenstva, ki je tudi prva na lestvici osvojenih naslovov svetovnega prvaka. Dante je član nogometnega kluba FC Bayern München, kjer igra največkrat na mestu obrambnega igralca.

  Pričeska: Rahlo stopničasto postrižena afropričeska z naravnimi kodri. (Pozanimajte se, ali ima frizer izkušnje s striženjem močno skodranih las).

  Stilsko oblikovanje: Lase počešite, ko so še mokri oziroma vlažni (najbolje pod prho). Pričnite na konicah, nato pa se počasi pomikajte do lasišča 

  Pričeske za nogometaše: Gianluigi Buffon

  © Getty Images  

  Pričeske za nogometaše: Gianluigi Buffon

  Gianluigi "Gigi" Buffon (letnik 1978), član kluba Juventus Turin, je eden najboljših vratarjev na svetu, poleg tega še rekordni igralec za domačo reprezentanco (tako je za svojo državo leta 2013 zaigral že 136. tekmo in s tem prehitel kolega Fabia Cannavara).

  Pričeska: Kratko postrižena pričeska v stilu boba v kombinaciji z daljšim frufrujem, ki ga je ukrotil s trakom za lase in sponkami. 

  Stilsko oblikovanje: 'Leteče' lase lahko učinkovito ukrotite z voskom

  Pričeske za nogometaše: Bastian Schweinsteiger

  © Getty Images  

  Pričeske za nogometaše: Bastian Schweinsteiger

  Član nogometnega kluba FC Bayern München je zelo pomemben člen nemškega nacionalnega tima, pri čemer opravlja naloge defenzivnega branilca na sredini igrišča, vsekakor pa zna zatresti tudi nasprotnikovo mrežo.

  Pričeska: Elegantna nazaj počesana kratko postrižena pričeska se je spomladi 2014 poslovila, nadomestila jo je kratko postrižena ježkasta pričeska, ki Bastianu odlično pristaja

  Stilsko oblikovanje: Če so vaši lasje nekoliko daljši in si želite ustvariti mokro pričesko v stilu weet-look, si lahko pomagate z voskom. Tako bo pričeska fleksibilna in povsem naravna

  Pričeske za nogometaše: Lionel Messi

  © Getty Images  

  Pričeske za nogometaše: Lionel Messi

  Slavni Argentinec, ki je rojen leta 1987, igra kot srednji napadalec pri nogometnem velikanu Barcelona in ima tudi špansko državljanstvo. Na svetovnem prvenstvu bo igral za svojo drugo domovino, Argentino.

  Pričeska: Klasična kratko postrižena pričeska, ki jo lepo dopolni tridnevna brada.

  Stilsko oblikovanje: Lasje lahko padajo povsem naravno. V tem primeru lahko uporabite vosek z mat učinkom, ki bo v pomoč pri stilskem oblikovanju, obenem bo pričeska delovala zelo naravno 

  Pričeske za nogometaše: Olivier Giroud

  © Getty Images  

  Pričeske za nogometaše: Olivier Giroud

  Olivier Giroud, ki je po poklicu sredinski napadalec, meri v višino 1,92 m in  igra za nogometni klub Arsenal. Na tem svetovnem prvenstvu bo zastopal barve Francije, ki šteje med favorite. Njegov debi sega v leto 2011, ko je prvič zaigral za izbrano enajsterico svoje domovine.

  Pričeska: Pričeska v stilu undercut oziroma OlaSeku – zgoraj nekoliko daljši lasje z naravnimi kodri, ob strani kratko postriženi, vendar ne pobriti.

  Stilsko oblikovanje: Lase po umivanju osušite na zraku, zato da se lahko ustvarijo naravni kodri. Za strukturo in umetniško noto bo poskrbel vosek za lase