Schwarzkopf Oblikovanje las

Pričeske z različnimi prehodi

Pričeske z različnimi prehodi
Pri pričeskah z različnimi prehodi so lasje ob straneh kratko postriženi oziroma stanjšani
© Getty Images

Kako klasičnim moškim pričeskam podeliti moderno noto? Povsem enostavno, preprosto stanjšajte lase! Pričeske z različnimi prehodi so trenutno povsem v ospredju: Lasje ob straneh so v smeri proti vratu oziroma zatilju pobriti ali postriženi povsem kratko. Zagotovo trendovska pričeska za moške 2016. V nadaljevanju vam predstavljamo izbor najlepših.

Pričeska z zgodovino! Povsem kratko postriženi lasje, ki so nekoliko daljši samo na zgornjem delu lasišča. Za priljubljenost v štiridesetih in petdesetih letih so zaslužni predvsem ameriški vojaki. Vojaška pričeska se je odlikovala po dosledno oblikovanih linijah, pogosto s prečo in vselej z negovanim videzom, kar je bilo na splošno dobro sprejeto. Zmagovalni pohod takšne pričeske je bil neustavljiv, dokler se nenadoma niso pojavili Elvis Presley in angleška skupina The Beatles. V ospredje sta tako stopili pričeska s poudarjeno grivo in tako imenovana gobica, ki sta izpodrinili vojaški stil. Toda velika vrnitev je bila zgolj vprašanje časa. V času hiphopa, torej v osemdesetih in v zgodnjih devetdesetih, se je pričeska z različnimi prehodi predstavila v novi podobi (z daljšimi in visoko dvignjenimi lasmi na zgornjem delu glave, visoka ščetka) in postala prepoznaven zaščitni znak urbane subkulture. 

In kako je videti v sodobnem času? V 2016 je moderna trendovska pričeska ponovno povsem v ospredju. Ni treba, da bi bili vojak ali predstavnik hiphopa. Kultna pričeska je namreč dobila status uglajenosti za prave gospode, poleg tega odlično pristaja različnim stilom. S povsem individualno tehniko striženja, ki je prilagojena tipu osebnosti in stilu, je lahko klasična, lahkotno ležerna ali zelo ekstravagantna. Ima pa še eno prednost: Deluje bistveno manj radikalno kot undercut, saj so prehodi med daljšimi in kratko postriženimi oziroma pobritimi deli povsem tekoči.

V nadaljevanju vam bomo povedali, kaj je značilno za to pričesko in kakšne različice obstajajo. 

 • Klasična pričeska s prehodom
  Originalna pričeska s prehodom: Pri tej različici imajo lasje na zgornjem delu lasišča nekaj centimetrov, nato pa ob straneh, v smeri proti vratu oziroma zatilju, čedalje bolj 'zbledijo', saj so s tehniko striženja stanjšani. Ker pri kratko postriženih laseh vedno bolj preseva koža na lasišču, deluje barva las v predelu vratu nekoliko svetlejša. To še dodatno okrepi tipičen učinek zbledelosti (angl.: to fade = zbledeti) in tako označuje tekoči prehod od daljših do mikro postriženih las. Da je prehod popoln tudi v zaključku, so lasje postriženi z brivskim aparatom. Klasična pričeska s prehodom deluje moderno in je primerna za vse priložnosti. Če želite še več, si lahko omislite različne vzorce, ki so lahko tudi barvni, in tako poskrbite za svoj osebni pečat.

  Pričeska z nizkim prehodom
  Ta različica je za odtenek bolj subtilna kot klasična pričeska s prehodom. Predel kratko postriženih las se pri tej različici začne bistveno nižje, prehod od daljših h krajšim lasem je tako še bolj prefinjen. Ta različica je zelo primerna za tiste, ki imajo brado, saj v tem primeru ni ostrih kontrastov in izrazitih linij. Lasje in brada delujejo kot usklajena celota.

  Pričeska s prehodom, ki ga ustvarimo s škarjami
  Kot pove že ime samo, se prehod med daljšimi in krajšimi lasmi ustvari s škarjami. V tem primeru se brivski aparati ne uporabijo. Ker se s škarjami ne morejo ustvariti tako globoki rezi in izraziti kontrasti, je pričeska manj vpadljiva, torej popolna izbira za začetnike, ki so se prvič odločili za takšen stil.

  Pričeska s srednjim prehodom
  Moški videz, ki je tudi zelo prepoznaven: Ta oblika najbolj spominja na prvotno različico. Lasje se v tem primeru povsem kratko postrižejo ob straneh in na zadnjem delu. Prehod na zgornje lase, ki so nekoliko daljši, se začne v višini ušes. Na splošno so za to pričesko značilne zelo dosledne in ravno postrižene linije, kljub temu pa imate pri stilskem oblikovanju nekaj manevrskega prostora za izraznost. Lahko si na primer omislite stransko prečo ali pa lase z gelom počešete nazaj.
  Učinek postopnega prehoda pride lepo do izraza tudi pri povsem kratko postriženih pričeskah. Prehod v tem primeru ne sme biti preveč nizko, zato da bo pričeska videti lepa. Minimalistično in zelo moško!

  Pričeska z visokim prehodom
  Pričeska z visokim prehodom se odlikuje po izrazitem kontrastu med različnimi dolžinami las in je zato najbolj drzna različica. Daljši lasje na zgornjem delu glave bistveno odstopajo od povsem kratko postriženih na preostalem delu lasišča. Prehod je pri tej različici prisoten samo v spodnjem segmentu, kjer so lasje pobriti.

 • Pričeske s prehodom: Moške trendovske pričeske 2016

  Klasična pričeska s prehodom pri kodrastih laseh

  © Getty Images  

  Klasična pričeska s prehodom pri kodrastih laseh

  Nazaj h koreninam: Z veliko mero retrošarma ta pričeska vnaša utrip zlatega obdobja hiphopa. Zaradi gostih in nekoliko daljših kodrov na zgornjem delu lasišča dobi klasična pričeska s prehodom posebno nadgradnjo. Če nimate naravno skodranih las, lahko daljše zgornje lase oblikujete z voskom

  Pričeska z nizkim prehodom in stransko prečo

  © Getty Images  

  Pričeska z nizkim prehodom in stransko prečo

  Trendovski stil obvlada tudi kraljevsko disciplino stilskega oblikovanja – z nizkim prehodom oziroma s stanjšanimi lasmi na spodnjem delu lasišča. S tem dokazuje svoje stilske atribute. Stanjšani lasje na spodnjem delu lasišča poskrbijo za to, da pričeska ne deluje konservativno. Moderen moški pri tej različici zgornje lase povsem gladko počeše na eno stran. Pojem elegance!

  Pričeska s prehodom, ki je ustvarjena s škarjami, v kombinaciji z brado

  © Getty Images  

  Pričeska s prehodom, ki je ustvarjena s škarjami, v kombinaciji z brado

  Najbolj lahkotna različica pričeske s prehodom je popolna izbira za vse, ki cenijo fleksibilnost pri stilskem oblikovanju. Ker so lasje, ki so postriženi s škarjami, nekoliko daljši, lahko podobo poljubno spreminjate z gelom, voskom ali uporabite matirano pasto. Popolna kombinacija: Urejena brada (tridnevna ali polna brada)

  Pričeska z visokim prehodom in zvezdniškim videzom

  © Getty Images  

  Pričeska z visokim prehodom in zvezdniškim videzom

  Angleški pop in r&b pevec Zayn Malik je s svojo glasbo uspešen v svetovnem merilu. Enako uspešen kot na svetovnih glasbenih lestvicah je tudi v zasebnem življenju. Ljubljenec ženskih src je trenutno v zvezi z Gigi Hadid. Kako mu je to uspelo? Trendovska pričeska je lahko pri tem v veliko pomoč! S prepoznavno pričesko je Zayn Malik osvojil srce prelepe manekenke, poleg tega se je znebil tudi svojega fantovskega videza, ki ga je imel kot član zdaj že nekdanje skupine One Direction. Naša ocena: Popoln prehod!