Schwarzkopf Oblikovanje las

Globoka stranska preča: Pričeska z lasmi, počesanimi na eno stran

Globoka stranska preča: Pričeska z lasmi, počesanimi na eno stran
Ne samo na modnih revijah (na sliki pri blagovni znamki Armani) – globoka stranska preča je pri moških nadvse priljubljena!
© Getty Images

Popolne linije? Če želite ustvariti trendovsko uglajeno pričesko za gospode, morate zgornje lase dosledno počesati na levo ali desno stran lasišča. To je elegantna trendovska pričeska z globoko stransko prečo, pri kateri so lasje v širokem loku počesani na eno stran. Povedali vam bomo, zakaj si morate ta stil zapomniti … 

 • Globoka stranska preča
  Primer pričeske z globoko stransko pričesko kot iz priročnika: S kratko dolžino na obeh straneh preče in postriženimi lasmi na zatilju
  © Getty Images

  Poglejte v preteklost, da bi našli popolno pričesko za sedanjost. V šestdesetih letih je obstajala samo ena pričeska za uglajene gospode. Glavna zapoved: Lasje na zatilju in ob straneh so morali biti krajši kot zgornji lasje. Druga pomembna lastnost: Moški so daljše zgornje lase oblikovali s strogo počesano stransko prečo. Pričeska z globoko stransko prečo, pri kateri so lasje v širokem loku počesani na stran, se v angleščini imenuje ''comb over''. Včasih je služila tudi za prekrivanje pleše in dejansko ne zahteva veliko spretnosti. Na to kaže že pojmovanje, saj gre preprosto za to, da so lasje počesani čez, torej na drugo stran. Toda to zveni preveč enostavno, navsezadnje so lasje počesani na stran z veliko mero natančnosti. Vse mora biti na svojem mestu. Poleg tega se je pričeska s pridihom šarmantne aristokracije razvijala naprej. Trenutno lahko pričesko z globoko stransko prečo občudujemo v povsem novi različici – v kombinaciji z dolgimi lasmi. Takšen stil deluje nadvse sveže in moderno. Najlepše pride do izraza v mokrem videzu (z opaznimi linijami zobcev glavnika), pri čemer so daljši lasje ob straneh z gelom počesani nazaj. To je podoba sodobnega uglajenega moškega.   

  Od klasičnega do ekstravagantnega stila – v galeriji vam predstavljamo najlepše pričeske z globoko stransko prečo za moderne moške. 

 • Globoka stranska preča: Stilsko oblikovanje

  Globoka stranska preča z brado

  © Getty Images  

  Globoka stranska preča z brado

  Videz uglajenega gospoda redkokdaj povezujemo s polno brado, toda to pri globoki stranski preči, ki deluje nadvse elegantno in sofisticirano, ni težko združiti. Moderni sodobni moški obožujejo kontrast negovane pričeske in brade. Stilska podoba, ki ustvari poseben pečat. Velik plus, ki ga skriva pričeska z globoko stransko prečo: Zaradi popolne stranske lege odlično zakriva visoko čelo, ki je tako manj izrazito 

  Globoka stranska preča pri kratkih laseh

  © Getty Images  

  Globoka stranska preča pri kratkih laseh

  Globoka stranska preča v kombinaciji s kratkimi lasmi spada med klasične pričeske, ki vse do današnjih dni niso izgubile svoje privlačnosti. Dosledno počesane linije odražajo samozavestnega in negovanega moškega. Pomembno je, da je pričeska prilagojena obliki glave, lasje na zatilju morajo biti povsem gladko postriženi, ob straneh pa morajo biti krajši kot na zgornjem delu lasišča. Zelo retro! 

  Globoka stranska preča z dolgimi lasmi

  © Getty Images  

  Globoka stranska preča z dolgimi lasmi

  Nekoliko bolj ekstravagantno deluje stranska preča pri daljših laseh, ki segajo malo čez brado. Priznamo, da ta stil deluje nekoliko bolj nežno, vendar pa je pričeska z dosledno oblikovano stransko prečo in povsem gladkimi lasmi prava paša za oči, ki privablja številne poglede. Stilski nasvet: Lase obvezno oblikujte kot sleek-look (povsem gladko počesani in z visokim leskom)

  Globoka stranska preča s srednjo dolžino las

  © Getty Images  

  Globoka stranska preča s srednjo dolžino las

  Navdušite z ostrimi konturami. Prav pri srednji dolžini las pride dosledno oblikovana stranska preča najlepše do izraza. Zgornje lase kot običajno povsem gladko počešite na eno stran, na nasprotni strani pa jih zataknite za uho. S takšno individualno pričesko boste naravnost zablesteli, kot to lahko vidimo pri številnih modnih navdušencih!