Schwarzkopf Oblikovanje las

Figa za moške – nadvse priljubljena pričeska

Figa za moške
Trendovski moški sodobnega časa si lahko omislijo tudi figo – naravnost čudovito!
© Fotolia

Predstavljamo vam novo pričesko za moške z dolgimi lasmi. Zdaj si lahko omislite figo in vstopite v visoko družbo. Figa, ki preseneča z vsestransko izraznostjo, je bodisi lahkotna in razposajena, elegantna in urejena ali razkošna in obenem skuštrana. To je zagotovo pričeska, s katero bodo moški v središču pozornosti. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj zanimivih različic. 

Figa je trenutno zelo priljubljena pri moških, saj se vedno več predstavnikov močnejšega spola odloča za daljše lase. Toda dolgih las ne želijo vedno nositi spuščenih, zato so zaželene pričeske, ki poskrbijo za obliko in obstojnost. Na lestvici zelo priljubljenih pričesk se je tako tudi pri moških znašla vsestranska in nadvse praktična figa, ki jo sicer zelo pogosto videvamo pri ženskah. Toda zdaj so zanimivo figo zase odkrili tudi moški, kar ne preseneča, predvsem zaradi povsem enostavnih zavojev in preprostega oblikovanja. Na začetku so se zanjo odločali predvsem zvezdniki, športniki in hipsterji, četudi so bili morda na začetku deležni začudenih pogledov, kar pa se je sčasoma povsem spremenilo. Moderni moški ne pozna zadržkov in zavrača predsodke do domnevno ženskih pričesk ter prisega na univerzalne pričeske, ki v enaki meri pristajajo obema spoloma. Zakaj ne? Navsezadnje so figo nosili tudi neustrašni in pogumni samuraji, zato zagotovo spada v moško domeno. Če želite videz še dodatno poudariti, si lahko omislite tridnevno brado ali celo polno brado, ki bo zaokrožila trendovsko podobo. Potem boste slišali samo še: ''Ah, kakšen moški!''

Figa visoko na lasišču ni samo zelo trendovska, temveč je tudi izjemno praktična. V tem primeru ne bosta potrebni dolgotrajno sušenje las in stilsko oblikovanje. Tako vam bo ostalo več časa za lepe stvari v življenju. Potrebovali boste samo še gumico za lase in malo ročnih spretnosti. Zelo preprosto, obenem pa izjemno zapeljivo. Figa poleg tega omogoča pestro raznolikost, saj so lahko lasje povsem gladko počesani in elegantno speti, kar še posebno lepo pristaja k elegantni moški obleki. Vsekakor si lahko omislite tudi rokersko obarvano figo, ki bo odlično pristajala h kavbojkam in športni majčki. Najnovejši modni trik, ki prav tako spominja na rokerski stil, je napol visoko speta figa, ki skorajda zahteva, da oblečete usnjeno jakno in visoke škornje.

 • Napol visoko speta figa

 • Napol visoko speta figa
  Napol visoko speta figa deluje zelo karizmatično. Preostali lasje so spuščeni
  © Fotolia

  Napol visoko speta figa deluje zelo privlačno in spada med najbolj priljubljene pričeske v tem trenutku, še zlasti nepogrešljiva je pri sodobnih hipsterjih. Predstavlja prefinjeno kombinacijo med spetimi in spuščenimi lasmi.

  Oblikovanje je zelo preprosto: Zgornje lasje (vse do višine ušes) ločite od preostalih in jih na zgornjem delu lasišča povežite v gladko počesano pentljo, lahko pa si omislite tudi nekoliko bolj skuštrano različico. Pričesko utrdite z gumico, najbolje s takšno, ki se sklada z barvo vaših las.

 • Moška figa: Eleganca z visokim leskom

 • Moška figa
  Moška figa z gladko počesanimi lasmi in visokim leskom je še posebno lepa in izstopajoča. Deluje zelo sofisticirano
  © Getty Images

  Pravi gospod: Figa v elegantni različici s povsem gladko počesanimi lasmi in z visokim leskom deluje zelo prefinjeno in sofisticirano.

  Oblikovanje je zelo preprosto: Preden lase spnete, jih strogo počešite nazaj in pri tem uporabite gel. Figo ustvarite nekoliko nižje, na zatilju, tako bo delovala prefinjeno. Izberete lahko elegantno in po meri ukrojeno moško obleko. Popolna kombinacija, ki zagotavlja uspešen nastop! Takšna figa navdušuje s čistimi linijami, preprosto eleganco in modernim pridihom. 

 • Moška figa: Z visokimi ambicijami

 • Moška figa: Z visokimi ambicijami
  Vselej na vrhu: Visoko speta figa spada med priljubljene trendovske pričeske za moške

  Povsem na vrhu: Predstavljamo vam elegantno različico, ki je ustvarjena visoko na lasišču. Lasje so povsem lahkotno in rahlo skuštrano oblikovani v visoko speto figo. Zagotovo vsestranska pričeska, ki pristaja različnim stilom, obenem deluje zelo prefinjeno in karizmatično.

  Zaščitni znak: Skuštrani lasje, ki navdušujejo z razigrano lahkotnostjo. Takšna figa vsekakor zahteva dodatni volumen, zato morate pred oblikovanjem na še vlažne lase nanesti peno za utrjevanje, pri suhih laseh pa lahko uporabite puder za večji volumen. Tako boste ustvarili čudovito in prepoznavno strukturo.