Schwarzkopf Oblikovanje las

Vodnik za brade 2016

Vodnik za brade 2016: Brad Pitt z brki
Brad z brado: Od brade v obliki sidra do zavihanih brkov – karizmatičnemu filmskemu igralcu pristaja tako rekoč vse!
© Getty Images

Od brade v stilu Fu Manchu do Lincolnove brade, ki spominja na zaveso: Kaj bodo letos nosili moški in kaj najlepše pride do izraza? V nadaljevanju vam bomo predstavili nove trende za brado in vam korakoma predstavili nove trendovske stile. Poleg tega vam bomo zaupali vse, kar morate vedeti o umivanju, negi, vihanju brkov … Tukaj boste našli koristne nasvete za nego in stilsko oblikovanje. 

Odlična prognoza za nadaljnjo rast: Brada je tudi v letu 2016 zelo moderna ter dopolnjuje moške pričeske in zunanjo podobo v najrazličnejših variacijah in dolžinah. V galeriji vam predstavljamo, katere oblike brade so še posebno priljubljene, kaj je zanje značilno in kako jih je treba oblikovati. 

 

 • Trendovske brade 2016

  Tridnevna brada

  © Condé Nast  

  Tridnevna brada

  To brado vsekakor obožujejo tako moški kot tudi ženske, ki jim takšen videz nadvse ugaja. Kako to? Dejansko deluje zelo atraktivno, obenem lahkotno in ležerno, toda kljub temu zelo negovano. Neobrita brada je pojem osebnega stila. Pri tridnevni bradi merijo kocine v dolžino 0,5 do 4 mm, tako da je koža pod njimi še vedno opazna. Poraščena so lahko območja brade, okrog ust in na spodnjem delu ličnic. Če so za priljubljeno tridnevno brado potrebni resnično samo trije dnevi ali pa morda šest ali celo deset dni, je odvisno od tega, kako hitro naravna brada raste, kar se od posameznika do posameznika razlikuje. Ko doseže želeno dolžino, je treba uporabiti strižnik. Stilski pripomoček je v veliko pomoč, saj z njim dolžino povsem enostavno enakomerno prilagodite, zato da se obrazne poteze lepo vidijo. Deluje markantno, moško in atraktivno!  

   

  Fu Manchu

  © Condé Nast  

  Fu Manchu

  Ta tip brade je bil poimenovan po glavnem liku istoimenskega romana dr. Fu Manchu, njegov avtor je Sax Rohmer. Priljubljeni lik, četudi z negativnim predznakom, je bil upodobljen v številnih filmskih ekranizacijah. Zaščitni znak kultnega junaka, čigar cilj je zavladati svetu, so vsekakor prepoznavni brki, ki so nekoliko povešeni in segajo vse do brade. Zato da ekstravaganten stil še toliko bolj pride do izraza, morajo biti lica in predel brade gladko obriti, ostanejo samo ozki in nekoliko podaljšani brki, ki imajo izrazito obliko. Če želite ustvariti tipično Fu Manchu obliko, morate biti potrpežljivi, brke pa lahko oblikujete v želeno obliko s strižnikom. Za zelo spretne je na voljo brivski nož, saj so originalni brki v tem stilu dejansko zelo tanki. In kdo si lahko privošči takšno kreacijo? Načeloma vsakdo! Še zlasti brki v obliki podkve lepo pristajajo ovalni in okrogli obliki obraza, saj obrazne poteze v tem primeru delujejo optično bolj vitko. Stil Fun Manchu poudari obrazne poteze in karakterne lastnosti moškega. Pogosto se kombinira z daljšo koničasto bradico 

   

  Lincolnova brada

  © Condé Nast  

  Lincolnova brada

  Ta verzija brade je znana pod različnimi imeni. Imenujemo jo Lincolnova brada (po znamenitem ameriškem predsedniku Abrahamu Lincolnu, ki je takšno brado nosil vse življenje), v angleščini se imenuje chin curtain (kar bi lahko prevedli kot 'zavesa'), nosili so jo tudi mornarji in pomorščaki. Za ta tip je značilno, da poteka po celotni liniji čeljusti, tako da povezuje zalizce na levi in desni strani ter spodnji del obraza prekrije 'z zaveso'. Venček, ki poteka med ušesoma, izraža samozavest, močno osebnost in trendovsko noto. Nekoliko bolj polna različica takšne brade je primerna za bolj ozek tip obraza, saj se na ta način ustvari optični učinek zaokroženih linij in poudarjenih potez na licih in bradi, zato delujejo bolj popolnjena. Negovana brada v tem stilu se po navadi nosi brez brkov, zato morate predel nad ustnicami in na ličnicah obriti gladko, brado na spodnjem delu obraza pa oblikovati v enakomerni dolžini 

   

  Brada v obliki sidra

  © Condé Nast  

  Brada v obliki sidra

  Predstavljamo vam sofisticirano brado, ki je ustvarjena za džentelmene. Moderna različica sestoji iz vertikalne linije na sredini brade, ki v spodnjem delu tvori tipično koničasto obliko. Vse skupaj spominja na puščico, ki je usmerjena navzdol, morda pa tudi na sidro – in od tod njeno ime. Ta stil se velikokrat kombinira z elegantnimi brki. Si želite tudi vi imeti takšno sidro? Najbolj enostavno takšno obliko ustvarite pri polni bradi. Brado pustite nekaj tednov, da zraste, nato obrijte brado na ličnicah vse do čeljusti. Tudi v prihodnje si lahko pomagate z mokrim brivskim aparatom, da bodo ti deli povsem gladko obriti. Na koncu uporabite strižnik in ustvarite tipično obliko. Če želite brado dodatno oblikovati, si lahko pomagate z voskom (predvsem za oblikovanje brk in konice brade)  

   

  Hollywoodski stil

  © Condé Nast  

  Hollywoodski stil

  Predstavljamo vam zvezdniško različico. Opazimo jo lahko pri številnih hollywoodskih zvezdnikih, med drugim pri Christianu Baleu ali Robertu Downeyju Juniorju, ki sta poskrbela za to, da je takšna brada nadvse priljubljena in obenem moderna. Temelji na polni bradi, odlikuje pa jo hollywoodski pridih, ki deluje zvezdniško in prefinjeno. Prav zato ta tip brade zahteva vsakodnevno striženje in oblikovanje, saj je pomembno, da linije ostanejo jasno prepoznavne. Ličnice so gladko obrite. Celotna podoba deluje suvereno in elegantno. Zelo pomembno za zvezdniško brado: Umivanje brade in obvezna uporaba regeneratorja. Tako ostanejo dlačice mehke in svilnate. Potrebujete še glavnik za česanje brade in vosek

   

 • Najboljši nasveti za nego brade

  • Brado redno umivajte. Najboljše je, da izberete specialni šampon za brado, lahko pa uporabite tudi kakšen drug blag šampon. Gel za prhanje ni primeren, saj odstrani naravno maščobo in izsuši brado.
  • Občasno svojo kožo in brado razvajajte s pilingom. Z redno uporabo boste preprečili vraščanje dlak.  
  • Včasih je koža zaradi rasti brade razdražena, zato se lahko pojavi srbečica. V tem primeru vam odsvetujemo, da kožo še dodatno razdražite s praskanjem. Rajši uporabite nežno vlažilno kremo, ki kožo pomiri in navlaži. 
  • Transformacija iz ščetinastega v žametno: Uporabite olje za nego brade, ki bo poskrbelo za to, da bodo kocine pa tudi koža svilnato mehki, obenem boste poudarili naraven ten svoje kože. Nanesite dve ali tri kapljice olja in ga nežno vtrite v brado.