Schwarzkopf Oblikovanje las

Weet-look: Zapeljive pričeske v mokrem videzu

Pričeske v stilu wet-look
Zgoraj povsem gladko in sijoče, na preostali dolžini las nekoliko bolj valovito in povsem mat. Predstavljamo vam napol visokospeto pričesko v stilu sleek-look
© Getty Images

Pričeske, ki so z gelom počesane nazaj in posredujejo moker videz, kot da bi pravkar prišli iz bazena ali plaže, so poleti zanimiva in pestra osvežitev, še posebno zvečer in v nočnem dogajanju. V nadaljevanju vam bomo predstavili najlepše stilske ideje za wet-look – od napol visokospetih pričesk do navideznega undercuta, za vas pa smo pripravili tudi zanimiv videoposnetek.

 • Bistvo pričeske v stilu wet-look je, da lasje posredujejo moker videz, čeprav so dejansko suhi. Možnosti za stilsko oblikovanje je neskončno veliko. To je lahko pričeska v stilu ultra sleek-look ali pa gladko počesani lasje z gelom v kombinaciji s povsem naravno dolžino preostalih las in še kaj. Pričeska v stilu sleek-look ustvari učinek mokrega videza in posreduje občutek popolne svežine. Deluje zelo elegantno in zapeljivo. To je popolna svečana pričeska za prijetne večere in dolge poletne noči.

 • Week-look: Gel in vosek za lase

 • Če želite ustvariti pričesko v stilu wet-look, na prste preprosto iztisnite majhno količino gela v velikosti lešnika in ga nanesite na suhe lase. Če je potrebno, lahko dodate še malo gela. Z glavnikom lase prečešite in gel enakomerno porazdelite, nato pa pričesko utrdite še z lakom za lase in jo povsem rahlo osušite s sušilnikom. In že ste končali. Gel se bo dokaj hitro strdil, rezultat pa bo edinstven lesk na vaših laseh. Če si želite pričarati samo čudovit lesk in zgolj rahlo obstojnost, lahko uporabite gelni vosek, ki je zanimiva kombinacija obeh sredstev in ni tako zelo močan, nanesete pa ga na suhe lase.

 • Pričeske v stilu wet-look
  © Getty Images

  Wet Look Creations

  Wet-look ni primeren samo za kratke pričeske, temveč tudi za dolge lase. Pri kratkih laseh se lahko ti v celoti obdelajo z gelom, medtem ko se pri dolgih laseh gel nanese samo na posamezne pramene. Če se odločite za pričesko s prečo, morate obvezno ustvariti eksaktno in dosledno oblikovano prečo, najbolje z glavnikom.

  • Kratka pričeska v stilu sleek-look: Lase umijte, nato pa jih s sušilnikom in krtačo ali glavnikom lepo oblikujte. Na lase nanesite še gel, kot opisano zgoraj.
  • Čop v stilu sleek-look: Gel nanesite na zgornjem delu lasišča, nato pa lase strogo počešite nazaj in jih povežite v čop.
  • Pričeska v stilu navideznega boba: Za takšno pričesko potrebujete srednje dolge lase, ki jih od lasišča do konic gladko počešete z gelom, nato pa jih povežete v čop. Gumico pri tem potegnite vse do lasnih konic, nato pa čop na zatilju zavijte v pentljo in ga pritrdite s sponkami.
  • Gladka stranska preča in čop v stilu undone: Ustvarite stransko prečo, nato pa z mokrim gelom frufru počešite nazaj. Preostali lasje naj bodo povsem naravni. Če so vaši lasje daljši, jih lahko na zatilju oblikujete v rahlo razkuštran čop v stilu undone.
  • Nazaj počesani lasje: Zglajene oziroma gladke lase na zgornjem delu lasišča navlažite, nato pa jih z gelom ali gelnim voskom strogo počešite nazaj. Za dodatno obstojnost lahko uporabite lak za lase. Pri tej različici lahko lase počešete za ušesa ali pa jih pustite, da padajo preko. 
  • Napol visokospeti lasje: Tudi v tem primeru so lasje počesani nazaj, vendar oblikovani v napol visokospeto pričesko. Lase na zgornjem delu in ob strani oblikujte z gelom, nato pa jih na zadnjem delu lasišča povežite s tanko gumico ali pa jih utrdite s sponkami. 
 • Video: Tako boste ustvarili navidezni undercut v stilu wet-look