Schwarzkopf Oblikovanje las

Svečane pričeske na poroki

Svečane pričeske na poroki
Rachel Bilson ima spleteno pričesko v stilu undone, ki je zelo primerna za svečano poročno slovesnost
© Getty Images
 • Poroka je zagotovo ena najbolj posebnih priložnosti za mladoporočence kot tudi za povabljene goste. Na poročni slovesnosti želimo biti urejeni in stilsko dovršeni, ne da bi pri tem zasenčili nevesto, ki ji pripada ta edinstveni trenutek v življenju. Izbira pričeske za to priložnost veleva umirjeno kombinacijo elegance in zadržane urejenosti. V nadaljevanju vam želimo predstaviti nekaj predlogov, ki vas bodo navdušili.

  Večina mladoporočencev posveča poroki veliko pozornosti, kar velja tudi za popolno stilsko podobo. To se še zlasti nanaša na pričesko, ki mora biti nekaj posebnega. Za slavnostne goste to sicer velja v nekoliko manjši meri, saj sta izbira in kreacija veliko bolj spontani. Kljub temu želimo kot gostje delovati urejeno in negovano, zato posvečamo garderobi in pričeski precejšnjo pozornost. 

 • Svečane pričeske za poročno slovesnost

  Najprimernejše poročne pričeske so tiste, ki združujejo posebno noto in kreativnost z dobršno mero umirjenosti in sofisticiranosti. Poleg tega morajo biti pričeske preproste in nezahtevne, pa tudi zelo trpežne, saj morajo prestati vse, od plesa do veselega praznovanja, ki ponavadi traja vse do zgodnjih jutranjih ur. Izbor pričesk je izjemen, vse od sleek-looka do rahlo kodrastih ali valovitih las v kombinaciji z okrasnimi sponkami pa do preprostih visokospetih pričesk v stilu navideznega boba, zelo primerna je tudi spletena pričeska z zanimivimi spletenimi kitkami.

  Zanimiva inspiracija za svečane pričeske zagotovo prihaja od zvezdnic, saj so zaradi narave svojega dela pogosto v soju žarometov in blišča, kar zahteva profesionalno stilsko oblikovanje za posebne priložnosti. Pri Rachel Bilson (slika zgoraj) lahko vidimo zanimivo pričesko v stilu beach waves v kombinaciji s spletenimi in visoko spetimi kitkami. Zelo neopazno, umirjeno in hkrati nadvse elegantno.

  V galeriji vam predstavljamo zvezdnice, ki so nas še posebno navdušile s svojimi pričeskami. Prepričani smo, da bodo lepo pristajale tudi vam. Armin Morbach pa vam bo v videoposnetku pokazal, kako lahko figo ustvarite na tri različne načine.

 • Video: Kako ustvariti figo na tri različne načine

 • Svečane pričeske za poročno slovesnost

  Poročna slovesnost: Nicole Kidman

  © Getty Images  

  Poročna slovesnost: Asimetrična pričeska s spleteno kitko

  Nicole Kidman se nam je predstavila z romantično, razigrano in zasanjano pričesko, ki je nadvse primerna za poročno slavje. Poleg tega jo lahko ustvarite v trenutku. 


  Navodila za stilsko oblikovanje: Ustvarite stransko prečo, nato lase na obeh straneh spletite v mehko oblikovano francosko kitko, ki naj poteka vse do zatilja. Konec spletene kitke utrdite z gumico. Če želite, si lahko omislite okrasni trak, ki bo poskrbel za zanimiv modni dodatek

  Poročna slovesnost: Jessica Biel

  © Getty Images  

  Poročna slovesnost: Navidezni bob

  Jessica Biel se nam je predstavila s pričesko, ki združuje kombinacijo gladkih in valovitih las. To je pričeska v stilu navideznega boba, ki deluje zelo nežno in obenem elegantno.


  Navodila za stilsko oblikovanje: Lasje so na eni strani počesani povsem gladko v stilu sleek-look, medtem ko so na nasprotni strani rahlo valoviti. Za pričesko v stilu navideznega boba morate lase povezati v čop s tanko gumico, ki jo potegnete vse do konic. ''Čop'', ki se ob tem spremeni v razkošno pahljačo, samo še spodvijete in ga pritrdite s sponkami tako, da to ni vidno. Na koncu lase oblikujte s prsti v želeno obliko, lak pa bo poskrbel za popoln finiš

  Poročna slovesnost: Julianne Hough

  © Getty Images  

  Poročna slovesnost: Zaviti lasje s pokončno grivo

  Ameriška igralka Julianne Hough je znana po svojih osupljivih in dih jemajočih pričeskah, ki vselej poskrbijo za pozornost. Predstavljamo vam eno izmed takšnih pričesk, ki si jo lahko ustvarite za svečano poročno slovesnost. 


  Navodila za stilsko oblikovanje: Ustvarite stransko prečo ter na sprednjem delu lasišča (na obeh straneh) ločite dva približno deset centimetrov široka pramena in ju spnite, saj ju boste oblikovali na koncu. Nato se lotite zadnjega dela lasišča. Nanesite peno za stilsko oblikovanje, pramene pa postopoma sukajte in jih pritrdite s sponkami, da se zaviti kolutki ne odvijejo. Sponke naj bodo vidne, saj boste s tem ustvarili zanimiv ornament, ki je značilen za takšno pričesko. Čisto na koncu oblikujte še oba sprednja pramena. Navijte ju na velike navijalke ali pa ju oblikujte s kodralnikom in ustvarite izrazito pokončno grivo z razkošnim volumnom. Konice lepo spodvijte in jih pritrdite tako, da to ni vidno. Rezultat bo tipična pokončna griva, ki bo poskrbela za umetniški vtis

  Poročna slovesnost: Jessica Lowndes

  © Getty Images  

  Poročna slovesnost: Čop v stilu sleek-look

  Predstavljamo vam klasično pričesko, ki je zelo primerna za svečane priložnosti. Pri tem imamo v mislih čop v stilu sleek-look, kot lahko vidimo pri Jessici Lowndes. 


  Navodila za stilsko oblikovanje: Ustvarite sredinsko prečo, nato lase gladko počešite in oblikujte čop na zatilju. Pri tem droben pramenček izvlecite iz čopa in ga ovijte okrog gumice ter ga pritrdite s sponko. Za visok sijaj bo poskrbel vosek za lase. Enakomerno ga porazdelite po dlaneh in ga pogladite po laseh, lahko pa uporabite tudi lak, ki bo imel enak učinek.