Schwarzkopf Oblikovanje las

Glamurozna pričeska: Stranska figa

Stranska figa
Povsem zravnani lasje z visokim leskom in s čudovitim zavojem: Stranska figa poudari lepoto las
© Getty Images

Figa še posebno lepo pride do izraza, če je ustvarjena na eni strani. Nizko umeščena figa, ki smo je navajeni na zatilju, se sedaj seli nekoliko bolj naprej. Pričeska je videti osupljivo in je popolna izbira za najrazličnejše posebne priložnosti. Poleg tega jo lahko naredite zelo enostavno in izjemno hitro. V navodilih vam bomo predstavili postopek, ki vam bo v pomoč pri stilskem oblikovanju.

 • V zadnjem obdobju smo se na figo navezali bolj kot na katerokoli drugo pričesko. Zakaj je tako priljubljena? Je nadvse raznolika, omogoča številne izrazne možnosti, obenem pa je praktična in izjemno prilagodljiva. Predstavljamo vam različico, ki nam je še posebno všeč – to je stranska figa. V primerjavi s klasično visoko speto, deluje predvsem elegantno, kar je tudi njen glavni atribut. Prav zato je deležna velike pozornosti. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako jo ustvariti in kako lahko z njo nadgradite svojo stilsko podobo.

 • Stranska figa
  Klasična figa v novi podobi: Stranska figa je pojem elegance (blagovna znamka Christian Dior)
  © Getty Images

  Trendovska napoved: Stranska figa vas bo zagotovo popeljala v ospredje. Predstavljamo vam novo različico klasične fige, ki jo običajno ustvarimo na sredini lasišča ali nekoliko nižje na zatilju. Nova različica premika meje, zato se je pomaknila naprej in na eno stran, v bližino ušesa. Odlična pozicija zagotavlja opaznost. Stranska figa od klasične fige ali čopa bistveno odstopa, saj s svojo drugačnostjo vzbuja veliko pozornosti. To je zagotovo posebnost, ki stranski figi zagotavlja očarljivo mesto. Poleg tega navdušuje s prefinjeno eleganco, lasje so običajno povsem zravnani in gladko počesani, kar deluje popolno. Zagotovo popolna izbira za posebne priložnosti in praznike, obenem pa tudi za običajen dan (na primer v kombinaciji s ponošenimi kavbojkami, klasično majčko in usnjeno jakno – trendovsko!).

 • Navodila za stilsko oblikovanje: Stranska figa

  Želite klasično figo spoznati s povsem nove plati? Potem sledite naslednjim petim korakom:

  Vse, kar potrebujete: Krtača, glavnik, gel za lase, sponke, gumice

 •  
  1. Lase temeljito prečešite in jih položite na eno stran ramen.
  2. Na nasprotni strani ustvarite nizko prečo.
  3. Nanesite gel za oblikovanje las v velikosti lešnika, nanesete ga na mestu, kjer ste oblikovali nizko prečo, nato gel porazdelite z glavnikom še po preostalih laseh.
  4. Lase zavijte v spiralo, ki jo oblikujete za ušesom, in jo na koncu povežite z gumico.
  5. Pričesko utrdite s sponkami in lakom za lase – in že ste urejeni!
 • Videoposnetek: Navodila za oblikovanje glamurozne stranske fige

  Spletena različica stranske fige je še posebno elegantna in obenem zelo enostavna! V videoposnetku si lahko ogledate stilska navodila za oblikovanje.