Schwarzkopf Oblikovanje las

Pričeske za noč čarovnic

Pričeske za noč čarovnic
Blagovna znamka Lena Hoschek (levo) je predstavila zanimiv videz, ki ga je navdihnil mehiški praznik mrtvih. Kitajska pevka in filmska igralka Fan Bing Bing (desno) pa je lase oblikovala v zanimiv svitek, ki se lepo sklada s strašljivimi zadimljenimi očmi
© Getty Images

Ali ste tudi vi med tistimi, ki si ne želijo obleči kostuma čarovnice, vampirja ali netopirja za noč čarovnic, a si kljub temu želite zanimivo čarovniško preobrazbo, ki bo vzbujala strah in pokazala vašo drugo, temačno stran? Za vas imamo nekaj zanimivih stilskih rešitev, ki vam bodo pričarale praznično vzdušje v družbi duhcev, škratkov in drugih vilinskih bitij. Predstavili vam bomo zanimive ideje za temačno in strašljivo stilsko podobo, ki smo jih zbrali v galeriji. Prepričani smo, da boste v pestri ponudbi našli tudi kaj zase.

 • Pri preobleki oziroma stilski preobrazbi za noč čarovnic sta zagotovo najbolj pomembni domišljija in ustvarjalnost. Na izbiro imate, da domišljiji pustite prosto pot ali pa dovolite, da se vas dotakne inspiracija. Glavna modna zapoved se glasi: bodite drzni in si dovolite najbolj nenavadne kreacije, ki so vam všeč. Za praznik čarovnic prav tako velja, da je lahko celotna podoba nekoliko bolj temačna, celo strašljiva in srhljiva. To je pravzaprav poanta tega zanimivega praznovanja. V galeriji boste poleg tega videli, da je lahko takšna čarovniška stilska podoba zelo zapeljiva in glamurozna.

 • Pričeske za noč čarovnic: Nekaj koristnih nasvetov in trikov

 • Halloween-Frisuren
  Princeska noči z mrežo in perjem povsem v črnem. Kitajska igralka Ni Ni je v tej vlogi zelo prepričljiva
  © Getty Images

  Noč čarovnic je priložnost, ko lahko uporabite nenavadne stilske pripomočke in nevsakdanje trike.

  1. Mreža: Mrežica zagotovo spada med tiste modne dodatke, ki jih v sodobnem času ne uporabljamo pogosto. Prav zato je primerna za noč čarovnic. Potegnete jo preko las ali pa jo usmerite na obraz, kot lahko vidite na sliki levo in v galeriji. Tako boste delovali zelo mistično in skrivnostno ter privabljali radovedne poglede mimoidočih.

  2. Volumen: Ekstremen volumen je zelo ekstravaganten in privablja pozornost, zato je pravšnji za noč čarovnic, ko lahko pretiravamo in uživamo v scenski upodobitvi groze. Bodisi da so to kodri, velika griva ali visoko speta pričeska z natupiranimi lasmi na zadnjem delu lasišča – pričeska za najstrašnejšo noč v letu je lahko vedno nekoliko bolj razkošna, po možnosti z XXL-volumnom, ki poudari izraznost in poskrbi za dramatično noto.

  3. Make-up: Mora biti dramatičen, opazen, izrazit in samosvoj. Zadošča že, če si omislite temno zasenčene veke, ki bodo vzbujale ''strah in grozo'' ali, bolje rečeno, privabile pozornost. Priporočamo, da uporabite črni kajal ter naredite izrazito obrobo okrog oči in črto nekoliko podaljšate preko vek, da ustvarite videz mačjih oči. Če želite, lahko uporabite kombinacijo črnega, temno rjavega, sivega ali rdečega senčila za veke, ki ga nanesete vse do obrvi. Nenapisana modna zapoved je bleda, skorajda bela polt. Pomagate si lahko s svetlo osnovo ali pa uporabite belo šminko, ki bo ustvarila še bolj izrazito bledico na obrazu in v predelu vratu. Ustnice poudarite z izrazito rdečo, nekoliko bolj mehko pa delujeta rožnata ali pink.

 • Napol speta pričeska z izrazito poudarjenim volumnom na zgornjem delu lasišča – popolna stilska podoba za zabavo čarovnic in vilinskih bitij.
  Schwarzkopfov stilist za lase Armin Morbach vam bo v videu pokazal, kako lahko v samo nekaj korakih naredite pričesko, ki bo primerna za nočno zabavo.

 • Video predstavitev: Kako ustvariti pričesko v stilu Rockabilly

 • Pričeske za noč čarovnic

  Pričeske za noč čarovnic: Junya Watanabe

  © Getty Images  

  Pričeske za noč čarovnic: Temačna pričeska z mrežo

  Blagovna znamka Junya Watanabe nam je predstavila zanimivo pričesko za noč čarovnic, ki deluje zelo mračno in dramatično.

  Stilsko oblikovanje: Lase povežite v čop, nato glavo sklonite in preko nje potegnite mrežico, da bodo lasje pod mrežo razmršeni, kot vidimo pri manekenki na sliki. Takšno pričesko lahko ustvarite tudi pri srednje dolgih laseh

  Pričeske za noč čarovnic: Marc Jacobs

  © Getty Images  

  Pričeske za noč čarovnic: Sladka, a strašljiva pričeska s kodri

  "Trick or Treat!" se glasi slavni izrek za noč čarovnic, ki izvira iz Amerike in izraža zahtevo po sladkarijah (z grožnjo: drugače bo 'kislo'). Otroci gredo od vrat do vrat ter zbirajo čokoladice in druge dobrote. Pričeska, ki jo vidimo na sliki, spada v kategorijo ''sladko'', vendar samo na prvi pogled. Izrazit make-up v temnejših odtenkih in strog pogled dajeta mračen pridih, kot se za ta praznik tudi spodobi.

  Stilsko oblikovanje: Lase umijte in jih s sušilnikom osušite skoraj do suhega. Nato nanje nanesite peno za utrjevanje in posamezne pramene v višini ušes navijte na tanke navijalke ali pa uporabite kodralnik z ozko konico. Pustite, da se lasje nekoliko ohladijo oziroma do konca posušijo, nato pričesko utrdite še z lakom za lase. Navijalke ali kodralnik odstranite in lase dobro skrtačite

  Pričeske za noč čarovnic: Marc Jacobs

  © Getty Images  

  Pričeske za noč čarovnic: Ledeno hladno z zanimivimi stilskimi elementi

  Ta pričeska je za noč čarovnic primerna predvsem zaradi izrazitega make-upa v hladnih odtenkih in zanimive stilske podobe, ki se lepo dopolnjujeta. Na obrazu opazimo izrazito bledico, ki je v čudovitem kontrastu s temno rdečo barvo ustnic. V kombinaciji z rdečkastim senčilom za veke deluje zelo strašljivo, lahko bi rekli, da nam ob pogledu na manekenko zaledeni kri v žilah. Zanimivo stilsko podobo smo opazili pri modnem oblikovalcu Marcu Jacobsu za blagovno znamko Louis Vuitton.

  Stilsko oblikovanje: Lase gladko počešite, nato na dlani nanesite nekaj voska in ga porazdelite po zgornjih laseh. Resice v sprednjem delu gladko počešite in jih usmerite na obraz. S provizorično sponko jih spnite (kasneje jo odstranite). Lase ob straneh zavijte navznoter in oblikujte kolute (vmes jih utrdite s sponkami, tako da to ni vidno), tako postopajte vse do zatilja. Uporabite sponke, ki bodo poskrbele za obstojnost pričeske. Na koncu morate uporabiti še lak za lase in že ste pripravljeni za grozljive dogodivščine

  Pričeske za noč čarovnic: Fendi

  © Getty Images  

  Pričeske za noč čarovnic: Fantazijska pričeska z velikim volumnom

  To kreacijo smo opazili pri blagovni znamki Fendi. S svojo izvirnostjo in velikim volumnom nas je povsem prevzela.

  Stilsko oblikovanje: Za takšno pričesko morate lase natupirati z glavnikom za tupiranje in jih vedno znova utrditi z lakom, ki bo poskrbel za zadostno obstojnost. Na koncu natupirane lase narahlo počešite nazaj in čeznje položite mrežo. Če želite dramatičen pogled, kot lahko vidimo na sliki, vam priporočamo, da uporabite senčilo in zlate bleščice

  Pričeske za noč čarovnic: Junya Watanabe

  © Getty Images  

  Pričeske za noč čarovnic: Pink in nadnaravno

  Oči – vranje črne in lepljivi lasje v rožnati barvi, ki so videti, kot da bi bili potopljeni v lepljivo zmes. Zanimivo in zelo strašljivo stilsko idejo smo našli pri japonskem modnem oblikovalcu Junya Watanabe.

  Stilsko oblikovanje: Uporabite vosek za lase, gel ali lak, nato pa na lase nanesite še barvni puder. Lahko uporabite tudi rožnato lasuljo in jo oblikujete z gelom za lase

  Pričeske za noč čarovnic: Fendi

  © Getty Images  

  Pričeske za noč čarovnic: Razkuštrana pričeska v kombinaciji z obročkom za lase

  Zelo preprosto, vendar zelo učinkovito – krvavo rdeč obroček za lase s strašljivimi bodicami. K temu temno obrobljene oči in razkuštrana pričeska z velikim volumnom. Zanimivo idejo je predstavila blagovna znamka Fendi. Tudi nam se zdi za noč čarovnic nadvse primerna.

  Stilsko oblikovanje: Lase na zadnjem delu lasišča natupirajte z glavnikom in ustvarite čop, ki je lahko v stilu undone. Zgornje lase pri tem izpustite. Čop spodvijte, nato pa zgornje lase počešite preko čopa in jih utrdite z obročkom. Glede na dolžino las uporabite še nekaj dodatnih sponk, ki bodo poskrbele za obstojnost