Schwarzkopf Oblikovanje las

Spete pričeske za kratke lase

Spete pričeske za kratke lase
Filmska igralka Sarah Paulson ima rahlo valovit paž, ki je spet samo na eni strani
© Getty Images

Kratki lasje, velik učinek! Poroka, poletna zabava ali praznovanje na prostem – dobili ste povabilo, vendar nimate idej za ljubko pričesko? Sploh zato, ker so vaši lasje kratki in ker v tem primeru morda ni toliko stilskih možnosti … Nikakor ne! V nadaljevanju vam bomo predstavili čudovite, sanjsko lepe spete pričeske za kratkolaske: S spletenimi elementi, sponkami, kolutki – vse zelo enostavno! 

 • Najlepši stilski element letošnjega poletja je vaša pričeska. Bodisi da so to spuščeni lasje s sredinsko prečo, ki spominjajo na priljubljeni hipijevski stil, ali športne spletene kitke (na primer boksarske kitke), ki združujejo prosti čas in športne aktivnosti – z izbiro ustrezne pričeske boste poskrbeli za zanimiv trendovski pridih. 

  Toda v vročih dneh je odlična izbira vedno tudi visoko speta pričeska. Menite, da ženske s kratko dolžino las nimajo toliko manevrskega prostora za stilsko oblikovanje? To ne drži! Celo pri kratkih in srednje dolgih laseh si lahko omislite prefinjene visoko spete kreacije. Najlepši primer za to je Sarah Paulson. Filmska igralka se s pažem in dolžino las do brade predstavlja na tisoč in en način – z glamuroznimi kolutki ali lahkotno spetimi lasmi, njena kratka pričeska je vse prej kot monotona. To dokazuje tudi njena kreacija, ki smo jo izbrali za najlepšo pričesko ter je ustvarjena za vroče poletne dni in čudovite poletne noči: Valoviti paž z navideznim side-cutom, ki nakazuje, kot bi bili lasje na eni strani gladko postriženi.  

  Dodatna prednost: Zaradi krajše dolžine boste takšno pričesko ustvarili hitreje in veliko bolj enostavno kot pri dolgih laseh.

 • Postopna navodila: Visoko speta pričeska v stilu Sarah Paulson

  1. Lase umijte in jih obrišite z brisačo, nato nanje nanesite peno za večji volumen.
  2. Ustvarite globoko stransko prečo, nanesite sredstvo za zaščito pred vročino in jih osušite. Pri tem ne uporabite krtače, temveč preprosto pojdite s prsti skozi lase in jih oblikujte. 
  3. S kodralnikom ustvarite nežno valovito strukturo.
  4. Ko končate navijanje, ponovno pojdite s prsti skozi lase in nekoliko stresite z glavo, da bo valovita struktura lepše prišla do izraza.
  5. Med prsti podrgnite majhno količino gela v velikosti grahovega zrnca in lase na desni strani večkrat zgladite nazaj – samo na lasišču, konice pri tem izpustite, da ne boste porušili valovite strukture.
  6. Lase, ki ste jih zgladili z gelom, pritrdite s sponkami, nato uporabite še lak za večjo obstojnost – in že ste urejeni. 
 • Ste se navdušili nad visoko spetimi pričeskami? V galeriji vam predstavljamo nekaj najlepših idej za kratko dolžino las.

 • Visoko spete pričeske za kratko dolžino las

  Elena Perminova: Spletena in speta kitka

  © Getty Images  

  Elena Perminova: Spletena in speta kitka

  Manekenka Elena Perminova dokazuje, da lahko kratki lasje brez težav držijo korak z dolgimi lasmi tudi pri oblikovanju razigranih visoko spetih pričesk. Elena ima blond paž; lase na zgornjem delu lasišča je elegantno spletla v kitko, ki preide v trendovsko figo. Kot vidimo, za to niso potrebni dolgi lasje, prav nasprotno – z drobnimi pramenčki, ki izstopajo in imajo dolžino največ do brade, celostna podoba deluje nadvse ekstravagantno in moderno.

  Stilska navodila: Na lase nanesite suhi šampon, s čimer boste ustvarili strukturirano podlago za enostavnejše oblikovanje pričeske. Ločite sprednje lase v predelu frufruja in jih spnite z zaponko. Nato preostale, daljše lase na zadnjem delu glave povežite in jih oblikujte v visoko speto figo. Sprednje lase, ki ste jih predhodno ločili, počešite povsem gladko in jih spletite kot francosko kitko, ki naj poteka v smeri proti zadnjemu delu lasišča. Kitko pritrdite s sponko

  Kate Mara: S kitko v predelu frufruja

  © Getty Images  

  Kate Mara: S kitko v predelu frufruja

  Imamo občutek, da se Kate Mara ne more zares odločiti med povsem kratko postriženo pričesko in nekoliko daljšim pažem. Filmska igralka se sprehaja od kratke pričeske do nekoliko daljše z dolžino do brade. Pri tem se je izkazala za pravo stilsko mojstrico za obe dolžini. Medtem ko njena kratko postrižena pričeska deluje povsem naravno, pri pažu dokazuje smisel za razigrane ornamente. Paž je popestrila z majhnimi spletenimi ornamenti ob straneh in na lasišču, kar celostni podobi podeli romantičen okvir. To je popolna stilska podoba za poletno zabavo.

  Stilska navodila: Na lase, ki ste jih umili in obrisali z brisačo, nanesite peno za utrjevanje v velikosti teniške žogice. Tako bodo imeli poudarjeno strukturo. Nato ustvarite globoko stransko prečo in na obeh straneh preče (na levi in na desni strani) ločite po en pramen. Spletite dve francoski kitki, ki naj se tesno prilegata lasišču. Konca kitk pritrdite s sponkami, preostale lase pa zgladite in jih zataknite za uho

  Lucy Hale: Tehnika oblikovanja zavitih kolutkov

  © Getty Images  

  Lucy Hale: Tehnika oblikovanja zavitih kolutkov

  Hitri zavoji: Glavna junakinja Ljubkih lažnivk (Pretty Little Liar) Lucy Hale si je omislila zanimivo pričesko s kolutki. Ta je videti senzacionalno, saj je tako svoj paž z dolžino do brade spremenila v kreativno visoko pričesko. Stilsko presenečenje je igralki uspelo tudi s skuštranim videzom: Čim bolj divji so kolutki, tem bolj vznemirljiva je pričeska. Takšna kreacija je ustvarjena tudi za velike dogodke in slovesne priložnosti na rdeči preprogi. 

  Stilska navodila: Na lase nanesite suhi šampon, tako bodo zaviti prameni imeli večjo obstojnost. Lase razdelite na več delov in jih pričnite zavijati. Kolutke ustvarite po celotnem lasišču in jih pritrdite s sponkami. (Nasvet: Svetujemo vam, da izberete sponke v barvi svojih las)

  Rachel Evan Wood: Retrolook

  © Getty Images  

  Rachel Evan Wood: Retrolook

  Rachel Evan Wood je pokazala zanimivo povezavo med vznemirljivim retrolookom in romantično poletno pričesko. Filmska igralka je topo postriženi paž počesala v glamurozno napol visoko pričesko, ki deluje pri kratki dolžini zelo zadržano, obenem pa nadvse moderno. Zagotovo čudovita stilska podoba, ki je kot ustvarjena za poroko vaše najboljše prijateljice!

  Stilska navodila: Na lase nanesite suhi šampon, s čimer boste poskrbeli za oprijemljivo strukturo. Uporabite sprej za večji volumen in frufru spnite na eno stran. Zgornje lase postopoma, pramen za pramenom, natupirajte s tankim glavnikom. Nato natupirane lase rahlo prečešite in jih utrdite s sponko ter tako ustvarite razigrano napol visoko speto pričesko. Na koncu prečešite (in po potrebi osušite) še predel frufruja in preostale lase na zatilju ter jih oblikujte v želeno obliko. Uporabite lak za večji lesk!