Schwarzkopf Oblikovanje las

Zavite pričeske s kolutki

Lasni kolutki
Modna oblikovalka Carolina Herrera obožuje zanimivo retropričesko, ki deluje zelo urejeno, elegantno in trendovsko
© Getty Images

Retropričeske z zavitimi lasmi so v sodobnem času ponovno zelo moderne. Zanimive kolutke lahko ustvarite na sprednjem delu lasišča, na zatilju, ob straneh ali pa oblikujete zanimiv venček. To je popolna pričeska za vse, ki radi izstopajo in ki si želijo preizkusiti nekaj drugega. Toda, kako se pravzaprav ustvari takšna na videz zapletena kreacija? To vam bomo zaupali v nadaljevanju in prepričani smo, da bo uspelo tudi vam.

 • Zaviti kolutki poosebljajo vintage stil in spominjajo na glamurozno obdobje štiridesetih let prejšnjega stoletja. Zanimivih pričesk z zavihki ne opažamo samo na svetovnih modnih brveh, za takšno pričesko se odloča tudi veliko zvezdnic.

  Ali je tudi vam všeč retropričeska v stilu Caroline Herrera (slika zgoraj levo)? Potem vam bodo v veliko pomoč naša navodila, s katerimi boste zlahka ustvarili trendovsko pričesko in navdušili.

 • Kako ustvariti pričesko z zavitimi kolutki?

  1. Na lase nanesite peno za utrjevanje v velikosti teniške žogice. Lasje naj bodo na otip nekoliko vlažni, kar vam bo omogočilo enostavno stilsko oblikovanje.

  2. Ustvarite sredinsko ali stransko prečo. Lase na zadnjem delu lasišča še enkrat ločite od preostalih, in sicer v prečni smeri od enega do drugega ušesa. Povežite jih v čop, da vas ne bodo ovirali pri oblikovanju.

  3. Sprednji pramen utrdite z lakom in zgornje lase narahlo natupirajte, s čimer boste ustvarili razkošen volumen.

  4. Širok pramen las privzdignite in ga zravnajte, nato pa ga zavijte v kolut, pri čemer ga lahko navijete na kazalec ali na navijalko. Če želite oblikovati večji zvitek, lahko lase navijete na tako imenovano penasto navijalko. Navijte do polovice dolžine, nato pa prst ali navijalko odstranite in kolut zavijte do konca oziroma do lasišča.

  5. Kolut pritrdite s sponko in postopek ponovite še na drugi strani. Pri tem velikodušno nanesite lak za lase, ki bo poskrbel za dolgotrajno obstojnost.

  6. Zdaj se lotite še las, ki ste jih speli v čop. Lase lahko spustite, jih elegantno spnete ali pa ustvarite elegantno zavit kolut.
  Retropričeska z zavitki oziroma kolutki bo zelo lepo prišla do izraza v kombinaciji s pravilnim make-upom. V tem primeru lahko izberete izrazito rdečilo za ustnice, oči pa poudarite z izstopajočo črto na vekah.

  V galeriji vam predstavljamo najlepše retropričeske za najrazličnejše priložnosti. V videoposnetku pa vam bo Armin Morbach korak za korakom predstavil pričesko v stilu rockabilly, ki jo lahko preizkusite tudi vi.

 • Videoposnetek: Kako ustvariti pričesko v stilu rockabilly

 • Zavite pričeske s kolutki in zavitki

     

  Zavite pričeske: Navzven obrnjen kolut

  Za zanimivo retropričesko se odločajo številne zvezdnice. Ameriška pevka Mary J. Blige si je omislila razkošno pričesko z navzven obrnjenim kolutkom. V tem primeru je zelo pomembno, da so lasje utrjeni z lakom, saj lahko pričeska v nasprotnem primeru hitro izgubi obliko in obstojnost

  Zavite pričeske: Dita von Teese

  © Getty Images  

  Zavite pričeske: Stilska mojstrovina

  Nihče ne obvlada zavijanja las tako dobro kot Dita von Teese, ki je zanimivo pričesko stilsko dopolnila z izrazitim rdečilom za ustnice in popolnim make-upom za oči. Njena pričeska je izraz večne elegance z retropridihom in pojem brezčasne lepote

  Zavite pričeske: Nicole Scherzinger

  © Getty Images  

  Zavite pričeske: Popolna simetrija

  Nicole Scherzinger si je omislila zanimive simetrične kolutke na obeh straneh lasišča, pri čemer pričesko lepo dopolni rahlo zaokrožen in nekoliko krajši frufru. Popolna pričeska s popolno simetrijo poskrbi za zanimiv videz s posebno noto

  Zavite pričeske: Carolina Herrera

  © Getty Images  

  Zavite pričeske: Pričeska s krono

  Predstavljamo vam pričesko z zanimivo krono, ki je sestavljena iz dveh stranskih kolutov in enega večjega na zadnjem delu lasišča, ki je lahko tudi spuščen ali v stilu sleek-look. Zanimivo pričesko smo videli pri modni oblikovalki Carolini Herrera. Kolut na zadnjem delu lasišča lahko povsem enostavno ustvarite v skladu z navodili za stilsko oblikovanje (glej zgoraj)

  Zavite pričeske: Carolina Herrera

  © Getty Images  

  Zavite pričeske: Z romantično noto

  Zavite pričeske so doživele svojo vrnitev, zato jih pogosto opažamo na modnih revijah. Modna oblikovalka Carolina Herrera je predstavila zanimive različice retropričeske, med drugim takšno, kot jo lahko vidimo na sliki. To je pričeska, ki je primerna za vsak dan, deluje zadržano in obenem zelo romantično

  Zavite pričeske: Dita von Teese Show

  © Getty Images  

  Zavite pričeske: Nekoliko bolj ekstravagantno

  Če si boste omislili ekstravagantno pričesko z XXL-kolutom na sprednjem delu lasišča, boste zagotovo zelo izstopali. Pričesko smo opazili na prireditvi Dita von Teese Show, izstopa pa predvsem zaradi svoje razkošnosti, ki jo zlahka ustvarite s skrito blazinico za lase