Schwarzkopf Oblikovanje las

Prefinjene kombinacije stilskih pričesk in trendovskih očal

Pričeske v kombinaciji z očali
Eliza Coupe ima trendovsko visokospeto pričesko v kombinaciji z velikimi očali s črnim okvirom. Popolna stilska podoba, ki združuje poslovne aspekte, eleganco in prefinjenost
© Getty Images

Očala lahko služijo tudi kot zanimiv modni dodatek, ki privablja pozornost in vam podeli edinstveno stilsko podobo, zaradi katere boste izstopali. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kakšen model očal je najbolj primeren za vašo obliko obraza in katere pričeske se odlično ujemajo z očali.

 • Za očala velja, da je potrebno iz njih narediti najboljše. Vsi vemo, da jih je potrebno nositi v primeru težav z očmi. Toda, če nekoliko spremenimo pogled, so očala lahko tudi čudovit modni dodatek, ki popestri celotno stilsko podobo in poudari obrazne linije. Svetujemo vam, da so očala modna pikica na i, ki zaokroži vašo popolno stilsko podobo.

 • Katera očala so najbolj primerna za vas?

  Imate …

  … visoko čelo: V tem primeru je potrebno očala nositi visoko na obrazu, tako da okvir prekriva obrvi. Paziti je potrebno na to, da se razdalja do lasišča optično ne poveča.

  … izrazito ali koničasto brado: Okvir očal mora biti v spodnjem delu okrogle oblike, v liniji obrvi pa vam svetujemo, da je v nekoliko bolj izraziti barvi, ali da ima kakšen zanimiv modni vzorec, ki pozornost preusmeri na oči.

  … svetle ali zelo tanke obrvi: V tem primeru vam priporočamo očala s temnejšim robom v zgornjem delu in s svetlejšim v spodnjem. Na tak način boste ustvarili občutek izrazitih obrvi.

  … gubice okrog oči: Učinkovito jih lahko skrijete z očali, ki imajo nekoliko širši okvir, še posebej v področju senc.

  … okrogla lička: Mačja očala v stilu petdesetih in šestdesetih bodo zaradi optičnega učinka odlična rešitev, saj bodo lička videti manj okrogla.

 • Katera pričeska pristaja določenemu tipu očal?

  Na splošno velja, da se lahko večina pričesk odlično kombinira z očali, vendar pa je kljub temu potrebno upoštevati nekaj drobnih nasvetov, ki vam bodo v pomoč, da boste zablesteli s popolno podobo.

  Izrazito kodrasti lasje – Ne. Rahlo kodrasti in valoviti lasje – Da. Dolgi kodrasti lasje z velikim volumnom v kombinaciji z očali so resnično preveč, saj se v tem primeru obrazne linije povsem izgubijo. Kodrasti lasje se z očali lepo kombinirajo, če je to kratka pričeska z ne preveč izrazitimi kodri.

  Frufru: Lasje morajo biti v tem primeru počesani stran od obraza ali na eno stran. Izogibajte se preveč razkošnemu frufruju, ki povsem prekriva čelo, saj bi v kombinaciji z očali obraz deloval preveč zakrit.

  Preča: Tukaj ni nobenih pravil, zato lahko izbirate med sredinsko ali stransko prečo ali pa izberete pričesko brez preče. V tem primeru zagotovo ne morete narediti ničesar narobe.

  Prameni: Zanimivi barvni odtenki v vaših laseh, ki poživijo celotno podobo… Morda vam bodo v tem primeru najbolje pristajali preprosti modeli očal z enobarvnim okvirom, pri čemer ni nikakršnih omejitev za barvo, tako da si lahko omislite vse od ''ombre hair'' do roza odtenkov.

 • Pričeske v kombinaciji z očali
  Čop v stilu undone v kombinaciji z velikim in masivnim črnim okvirom odlično pristaja igralki Jennifer Finnigan
  © Getty Images

  Čop v stilu undone: Naredite kratko sredinsko prečo in nato lase gladko počešite nazaj. Sedaj jih lahko na zatilju ali nekoliko višje povežete v čop. Zanimiva alternativa je tudi trendovska figa. Čop v stilu undone poskrbi za živahnost in razgibanost, vendar pa naj stranski prameni ne padajo na obraz, saj se to ne sklada z okviri očal. Če so vaši lasje dovolj dolgi, lahko čop elegantno položite preko ramena. Takšna pričeska bo delovala zelo privlačno in zapeljivo.

  V galeriji vam predstavljamo zvezdnice, ki so svoje pričeske dopolnile z modernimi očali. Predstavili vam bomo najlepše kombinacije, ki bodo navdušile tudi vas.

 • Atraktivne kombinacije modernih pričesk in trendovskih očal

  Najlepša pričeska za očala: Abigail Spencer and Michelle Ang

  © Getty Images  

  Najlepša pričeska za očala: Mehko valoviti lasje

  Zvezdnice vedo, da se kodri odlično kombinirajo z očali, če le niso preveč izraziti in razkošni. Levo: Abigail Spencer s kodri v stilu beach waves. Desno: igralka Michelle Ang ima pričesko, ki združuje sleek-look in mehke valovite lase

  Najlepša pričeska za očala: Kara Tointon

  © Getty Images  

  Najlepša pričeska za očala: Sleek-look brez preče

  Angleška igralka Kara Tointon ima pričesko v stilu sleek-look z zanimivim volumnom na zgornjem delu lasišča, vendar brez preče. Lasje so povezani v čop, lahko pa bi jih oblikovala tudi v zanimivo figo. Pričeska deluje v kombinaciji z očali zelo zapeljivo

  Najlepša pričeska za očala: Amber Rose and Avril Lavigne

  © Getty Images  

  Najlepša pričeska za očala: Undercut in povsem kratko postriženi lasje

  Amber Rose ima skorajda gladko obrito glavo, Avril Lavigne pa si je omislila pričesko v stilu undercut. Celotna stilska podoba deluje v kombinaciji z očali zelo moderno in ekstravagantno

  Najlepša pričeska za očala: Lisa Loeb

  © Getty Images  

  Najlepša pričeska za očala: Srednje dolgi lasje s poševnim frufrujem

  Lisa Loeb si je omislila zanimivo pričesko z dolgim in na eno stran počesanim frufrujem. V kombinaciji z očali celotna podoba deluje zelo usklajeno

  Najlepša pričeska za očala: Megan Mullally and Rachel Harris

  © Getty Images  

  Najlepša pričeska za očala: Stopničasto postriženi lasje

  Megan Mullally (levo) in Rachel Harris (desno) imata mehko stopničasto postrižene lase v kombinaciji s poševnim frufrujem, ki je pri Rachel nekoliko bolj dolg, medtem ko so resice pri Megan nekoliko krajše. Očala ne delujejo preveč strogo in kot modni dodatek poskrbijo za harmonično usklajeno celotno podobo