Schwarzkopf Oblikovanje las

Retropričeske: Glamurozni kodri v stilu Hollywooda

Retropričeske
Julianne Hough ima prečudovite retrokodre, ki delujejo zelo glamurozno
© Getty Images

V štiridesetih in petdesetih letih prejšnjega stoletja so v Hollywoodu kraljevale Veronica Lake, Marlene Dietrich in Grace Kelly, ki so pustile svoj pečat za vedno. Sedaj so takšne pričeske ponovno moderne. Povedali vam bomo, katere zvezdnice imajo takšne pričeske in kako jih lahko stilsko oblikujete tudi sami.

 • Retrokodri z volumnom na lasišču in visokim sijajem – ni treba, da bi bili privrženci starih hollywoodskih filmov, da bi nam takšen zapeljiv in eleganten videz ugajal. Filmske igralke, kot sta denimo Rita Hayworth in Veronica Lake, ki so s svojimi čudovitimi kodrastimi pričeskami svojčas zaznamovale obdobje Hollywooda, še danes veljajo za stilske ikone, ki preprosto navdušujejo. Takšna pričeska je ponovno zaživela v sodobnem času, kot lahko vidimo pri zvezdnicah Julianne Hough, Diti Von Teese in mnogih drugih. Veliki kodri se lahko za svojo vrnitev deloma zahvalijo tudi zelo uspešni ameriški seriji Mad Men, ki se odvija v petdesetih in šestdesetih letih v New Yorku, in atraktivnim protagonistkam, še zlasti plavolasi Betty Draper, ki jo čudovito upodablja igralka January Jones.

 • Retro Hairstyles
  This model looks young and casual with her retro waves, the slide holding her hair swept to one side, and rosé make-up
  © GoRunway.com

  Retropričeske: Nasveti za stilsko oblikovanje

  Za retropričeske z velikimi kodri morajo imeti lasje enakomerno barvo, torej brez pramenov. Poleg tega morajo lasje segati vsaj do ramen. Ko ste enkrat ustvarili velike kodre, imate na voljo več različnih stilskih možnosti: Glamurozni kodri v retrostilu dobijo moderno noto, če delujejo nekoliko bolj razposajeno. Ta učinek zlahka dosežete, če jih prečešete s prsti in nekoliko skuštrate. Lahko pa jih ustvarite tudi tako, da jih previdno prečešete s krtačo. Pomembno je, da pričeska ni preveč dosledno oblikovana. Tako bodo vaši kodri dobili tudi večji volumen.

 • Če so lasje dovolj dolgi, jih lahko počešete na eno stran, tako da padajo preko ramena. Tako bo vaša pričeska delovala še bolj glamurozno.

  K retropričeski v stilu Hollywooda iz petdesetih oziroma šestdesetih najbolje pristaja živordeča barva na ustnicah in črna maskara za trepalnice. Če želite, si lahko poleg tega omislite še zadimljene veke ali senčilo za veke v rožnatih odtenkih.

 • Navodila za retropričesko

  1. Lase umijte in jih osušite z brisačo. Uporabite peno za stilsko oblikovanje.

  2. S tankim glavnikom naredite eksaktno stransko prečo.

  3. Posamezne pramene navijte na srednje velike navijalke ali pa uporabite navijalnik. Kodre lahko oblikujete tudi s prsti, jih nato pritrdite s kovinskimi zaponkami in utrdite z lakom za lase.

  4. Lase osušite do suhega in previdno odstranite navijalke. Če uporabite vroče navijalke, sušenje ni potrebno.

  5. Nato kodre oblikujte v zanimivo silhueto.

  6. Za stilsko urejeno pričesko lahko uporabite gel, ki bo med drugim zgladil tudi leteče lase.

  7. Na koncu uporabite še lak, ki bo poskrbel za visok sijaj in dolgotrajno obstojnost.

 • Retropričeske pri zvezdnicah in manekenkah

     

  Retropričeska: Elizabeth Banks in Jenny McCarthy

  Če imate dolge lase, si lahko privoščite pričesko, kot jo imata Elizabeth Banks in Jenny McCarthy. Preprosto naredite nekaj velikih kodrov, ki se začnejo v višini brade, in lase položite preko ramena. Lasje na lasišču so lahko tudi nekoliko natupirani, kot na primer pri Jenny (desno)

  Retropričeska: Dita Von Teese

  © Getty Images  

  Retropričeska: Dita Von Teese

  Dite Von Teese si ne moremo predstavljati z nobeno drugo pričesko. Takšna pričeska ji odlično pristaja in zanimivo poudari njen zapeljivi videz

  Retropričeska: Ashley Greene

  © Getty Images  

  Retropričeska: Ashley Greene

  Ashley Greene dokazuje, da je lahko retropričeska zelo ženstvena in obenem zapeljiva

  Retropričeska: Selena Gomez

  © Getty Images  

  Retropričeska: Selena Gomez

  Selena Gomez je še zelo mlada, vendar zelo ljubka in glamurozna. Za nastop na rdeči preprogi se je tokrat odločila za pričesko z velikimi kodri. Predel ponija ni natupiran, temveč poševno pada na obraz, zaradi česar njena retropričeska deluje zelo moderno

  Retropričeska: Modna revija Lene Hoschek

  © Getty Images  

  Retropričeska: Modna revija Lene Hoschek

  Zelo razigrano vendar tudi zelo ženstveno! Manekenke na modni reviji Lene Hoschek za jesen in zimo 2012 so se predstavile z zanimivimi glamuroznimi pričeskami v retrostilu. Pričesko zanimivo dopolnijo očala z mačjim pogledom in modne baretke